tiistai 30. huhtikuuta 2013

Maria V. Snyder - Taian oppitunnit

(Yelena Zaltana, osa 2)

Yelena on selviytyjä.

Hänet on kidnapattu lapsena, hän on joutunut vangiksi teini-ikäisenä ja hänet on vapautettu työskentelemään koemaistajana ja nyt hän opiskelee magiaa. Mutta hänen maagiset voimansa asettavat hänet vaaralle alttiiksi ja hänen on paettava Sitiaan, maahan, jossa hän on syntynyt.

Siellä ei ole mikään niin kuin ennen ja jälleen kerran taikuuden voimat voivat joko pelastaa Yelenan hengen tai koitua hänen kohtalokseen.

"Ensimmäinen osa ei oikein vakuuttanut tätä lukijaa, mutta tässä toisessa alkoi musta olla jo sellaista mielenkiintoista otetta. Yelenan taikaopiskelut ja uudet hahmot olivat mielenkiintoisia mukaan luettuna synkkä Leif ja mahtipontinen Cahis, joilla molemmilla on oma merkillinen tarinansa kerrottavanaan. Yelena on kyllä omapäisin tapaus jonka tiedän enkä välillä ollut varma siitä olinko ärsyyntynyt vai innoissani hänen itsepäisyydestään. Hänellä oli tapana syöksyä asioiden kimppuun miettimättä ja saada itsensä vaaraan useammin kuin kerran. Mielenkiintoista oli myös lukea erilaisista taioista ja miten päähenkilö niitä käytti. Romantiikan ystävän toki olisin kaivannut lisää räiskyviä kohtauksia, mutta niitä ei ollut nimeksikään niin kuin ei aiemmassakaan kirjassa. Janco ja Ari ovat kyllä kaksi parhainta hahmoa tässä sarjassa ja heistä oli ilo lukea tässäkin lisää. Tämä ei kyllä ole yhtään sellainen tarina, jota täysillä fanitan, mutta silti tässä on oma houkutuksensa. Siispä jään odottamaan jatkoa."
ARVOSANA:  7½

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Alyson Noël - Kirkas tähti

(Kuolemattomat, osa 5)

Paras ystäväsi tuntee kaikki salaisuutesi ja heikkoutesi - mitä tapahtuisi, jos hänestä tulisikin pahin vihollisesi?

Everin paras ystävä, kuolemattomaksi tullut Haven, ei anna Everille anteeksi poikaystävänsä kuolemaa. Hän janoaa kostoa ja aikoo Everin lisäksi tuhota myös Damenin ja Juden. Aseenaan hän käyttää Damenin menneisyydestä urkkimaansa pimeää salaisuutta. Everin on selätettävä epäilyksensä ja löydettävä piilossakin olleet voimansa voidakseen pelastaa rakkautensa, mutta ennen kaikkea oman, Damenin ja Juden hengen. Voiko jo vuosisatoja kestänyt rakkaus voittaa uudet esteet?

"Ympäri käydään, yhteen tullaan. Tässä kirjassa ei tapahtunut kyllä yhtään mitään. Jälleen kerran Ever vain mietiskeli miten selviytyä häntä ja Damenia erottavasta taiasta, jonka lisäksi hän käy useampia melko tympeitä keskusteluja ilkeäksi muuttuneen Havenin kanssa, jota olisin mieluusti vetänyt korville. Koko kirja keskittyi enemmänkin teinien angstaamiseen ja nokkimisjärjestyksen uudelleen muokkaamiseen. Tässä kirjassa ei oikeastaan ollut mitään järisyttävää kliimaksia vaan kaikki rullasi eteenpäin rauhallisessa ja tylsässä rytmissä ja siltikään ei edistytty mihinkään suuntaan. Kaiken lisäksi minulle oli shokki se, että Everin ystävä Mavis onkin poika! Miten olen voinut sivuuttaa tällaisen asian jo monen kirjan verran vai eikö kirjailija vaan oikeasti ole hoitanut tekstiään kunnialla? Luen jatkon vain ainoastaan sen takia, että se on viimeinen kirja. Toivottavasti kirjailija on saanut edes vähän äksöniä siihen."
ARVOSANA: 7

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Eve Dallas

Eve Dallasista kertova sarja on Nora Robertsin käsialaa, mutta hän kirjoittaa sitä nimellä J.D. Robb. Eletään vuotta 2058. Kotiasi hoitaa robotti, ruokasi on synteettistä ja rikokset erittäin todellisia. Komisario Eve Dallas tunnetaan kovasta päästään ja taidoistaan, mutta menneisyydessä on asioita, jotka eivät tunnu jättävän häntä vieläkään rauhaan. Ensimmäisessä kirjassa hän joutuu erittäin raakalaismaisten murhien tutkijaksi ja tutustuu arvovaltaiseen Roarkeen, joka on myös epäiltyjen listalla. Robertsin pokkarisarja on täynnä karmivia rikoksia, mutta myös huumoria ja romantiikkaa. Ja mukana tottakai myös kipakka Eve Dallas.



Kirjat:

1. Naked in Death (suom. Alaston kuolema, 2004)   
2. Glory in Death (suom. Maineikas kuollessaan, 2005)
3. Immortal in Death (suom. Kuoleman ikuistama, 2006)
4. Rapture in Death  (suom. Kuoleman hurmio, 2007)
5. Ceremony in Death  (suom. Kuoleman riitit, 2008)
6. Vengeance in Death  (suom. Kuoleman enkeli, 2009)
7. Holiday in Death (suom. Kuolema ovella, 2013)
8. Conspiracy in Death (suom. Kuoleman salaliitto, 2014) 
9. Loyalty in Death  
10. Witness in Death  
11. Judgment in Death  
12. Betrayal in Death  
13. Seduction in Death  
14. Reunion in Death  
15. Purity in Death  
16. Portrait in Death  
17. Imitation in Death 
18. Divided in Death  
19. Visions in Death  
20. Survivor in Death 
21. Origin in Death
22. Memory in Death
 

23. Born in Death  
24. Innocent in Death  
25. Creation in Death  
26. Strangers in Death  
27. Salvation in Death 
28. Promises in Death  
29. Kindred in Death  
30. Fantasy in Death
31. Indulgence in Death
 

32. Treachery in Death  
33. New York to Dallas  
34. Celebrity in Death  
35. Delusion in Death  
36. Calculated in Death
37. Thankless in Death

38. Concealed in Death
39. Festive in Death 



Alaston kuolema

Miltä näyttää maailma vuonna 2058?

Kotiasi hoitaa robotti. Ruokasi on synteettistä. Nautinnoistasi hivelevin on pala aitoa suklaata.

Komisario Eve Dallas selvittää nuoren naisen kylmäveristä murhaa, joka tempaisee hänet syvälle prostituution, poliittisten juonittelujen ja kiristyksen rämeikköön. Kymmenen vuotta New Yorkin poliisivoimissa on opettanut Evelle, että hengissä voi pysyä vain luottamalla vaistoonsa. Nyt vaisto kertoo Evelle, että hänen olisi parasta pitää näppinsä erossa miehestä, jota hän epäilee murhaajaksi.

Irlantilaissyntyinen Rourke on upporikas ja komea, liikemies universumin huipulta. Hän on myös huumorintajuinen ja viettelevän särmikäs. Vaikka hälytyskellot soivat, Eve sulkee korvansa. Hän on tavannut vertaisensa eikä jaksa enää odottaa. Viis säännöistä! Onhan intohimolla omat kuolemattomat sääntönsä, ainakin planeetalla nimeltä Maa.

"Tämä oli vähän sellainen "hetken hairahdus" kun päätin sen varata kirjastosta itselleni. En kauheasti ole lukenut rikolliskirjallisuutta eikä se oikeastaan kiinnostakaan, mutta tässä kirjassa homma toimi. Eve on aivan mahtava persoona, joka ei epäile käyttää nyrkkejään jos tilanne sitä vaatii. Häntä ei suotta pidetä parhaimpana työssään. Tässä pokkarissa murhaaja oli melkoisen raaka ja tapahtumat kuvailtiin niin elävästi, että melkein tuntui kuin itse olisi ollut paikalla. Olihan tässä paljon rikosten selvittelyä, mutta niistä oli kirjoitettu mielenkiintoisesti. Huomasin ihan sattumalta, että olin vahingossa lukenut kirjan jo puoleen väliin. Ei tietenkään unohdeta romantiikkaa mikä on Robertsin kirjoille ominaista eli suudelmia ja kiihkeitä hetkiä on luvassa myös tässäkin joskin en niitä niin paljon odottanut kuin sitä, että murhaaja saadaan selville. Yllätyin, että näitä kirjoja on kirjoitettu noin paljon, mutta aion varmasti lukea jatko-osiakin."
ARVOSANA: 8



Maineikas kuollessaan

On sateinen loppukevään ilta New Yorkissa vuonna 2058. Kurjalta kujalta löydetään kaunis ja paljon julkisuudessa esiintynyt yleinen syyttäjä kurkku auki viillettynä. Pian murhataan toinenkin julkkisnainen, nuori filmitähti, jonka ura on lähtenyt hyvään nousuun. Rikoskomisario Eve Dallas epäilee, että murhaaja on mies, joka kadehtii TV:stä tuttuja, voimakkaita ja työssään menestyneitä naisia. 

Estääkseen uudet murhat Eve päättää asettua itse syötiksi, vaikka inhoaa esiintymistä. Hän seurustelee yhä monimiljonääri Roarken kanssa, mutta hänen on vaikea sitoutua. Hän ottaa yhteyttä ystäväänsä Nadine Furstiin, TV-toimittajaan, joka metsästää suurta juttua. Eve lupaa Nadinelle yksinoikeuden murhatutkimuksen selostamiseen, mikäli tämä pitää Even mahdollisimman paljon esillä televisiossa. 


Even suunnitelma on kuitenkin johtamassa katastrofiin, sillä murhaaja tarttuu väärään syöttiin. Eve rientää hätiin suoraan Roarken järjestämiltä kutsuilta, mutta ei selviä sylipainista murhaajan kanssa ilman miesystävänsä apua.























Kuoleman ikuistama

Yksi New Yorkin kuuluisimpia huippumalleja on murhattu pikkutunneille jatkuneiden pirskeiden päätteeksi. Kaunis Pandora oli tottunut saamaan kaiken mitä halusi – myös toisen naisen miehen. Nyt Pandora on menettänyt kasvonsa, pöyristyttävän kirjaimellisesti.

Eve Dallasin sydän kylmenee, kun pääepäillyksi nimetään Mavis, hänen rakas ystävättärensä, ammatiltaan kappakalaulajatar. Eve uskoo Mavisin viattomuuteen, sillä kaikkihan tietävät, ettei Mavis tappaisi kärpästäkään. Mutta Eve ei osaa aavistaa, että muodin kimaltaviin kulisseihin kätkeytyy huumehöyryinen todellisuus. Kaikki on kaupan maailmassa, joka palvoo sokeasti nuoruutta ja kauneutta. On vain sovittava hinnasta ja maksettava mitä pyydetään.


Kuoleman ikuistama on kolmas osa supersuositussa Eve Dallas -sarjassa, joka kertoo kolmekymppisestä naispoliisista tulevaisuuden New Yorkissa. Sitoutumiskammoinen Eve on vihdoinkin vastannut myöntävästi miesystävänsä Roarken kosintaan, vaikka painajaiset vaivaavat häntä yhä. Hääpäiväkin on lyöty lukkoon, ja se lähestyy uhkaavasti. Onneksi tiedossa on kunnon polttarit...























Kuoleman hurmio

On vuosi 2058 ja heinäkuun viimeinen ilta. Eve Dallas ja Roarke viettävät kuherruskuukauttaan avaruudessa. Vielä on muutama pyörryttävän kiihkeä päivä jäljellä! Roarken omistama lomaparatiisi on keskeneräinen, joten muita matkailijoita ei ole häiritsemässä nuorenparin auvoa.

Keskellä yötä hääparin sviitin ovelta kuuluu kuitenkin vimmainen koputus. Kun Roarke avaa oven, sisään hoippuu nuori insinööri, joka on kauhusta suunniltaan. Hänen huonetoverinsa – hänkin nuori tietotekniikkainsinööri – keikkuu hirressä huoneen kattokruunusta.


Kaikki viittaa itsemurhaan, mutta miksi miehellä oli niin hurmioitunut hymy huulillaan?Järkyttynyt Eve ei voi olla miettimättä asiaa. Kun nuoripari palaa maahan, kummalliset, haltioituneet itsemurhat jatkuvat. Mikään ei näytä yhdistävän tapauksia toisiinsa. Sitten ruumiinavaus todistaa, että kaikilla vainajilla oli pieni palovamma aivoissaan. Määräsikö geneettinen poikkeama uhrien kohtalon? Vai toimivatko he tahtomattaan piilotajuisen ärsykkeen ohjaamina?























Kuoleman riitit

Magiaa mahan täydeltä.

Eve Dallasin ja Rourken kuherruskuukausi on pelkkä suloinen muisto. Kaikki tuntuu tavallista nihkeämmältä, sillä hyvä ystävä ja poliisikollega on  kuollut sydänkohtaukseen. Muistotilaisuudessa Eve saa vihjeen, että virkaveli murhattiin.


Huippusalaiset tutkimukset vievät Even syvälle magiaa harrastavien uskonlahkojen piiriin. Hän tuntee tarpovansa hyllyvällä suolla. Mikä ero on valkoisella ja mustalla magialla? Uskoako huhuja verirituaaleista ja ihmisuhreista? 


Kun kotiportilta löytyy kammottavasti silvottu ruumis, Eve tietää olevansa  vaarassa. Huolestunut aviomies ei uskalla jättää vaimoaan silmistään. Jokainen askel vie Eveä aina vain lähemmäksi pahuuden absoluuttista ydintä.























Kuoleman enkeli

SILMÄ SILMÄSTÄ.

Eve Dallas on lähdössä töistä, kun tuntematon soittaja kertoo tehneensä kostomurhan. Jos Eve ratkaisee tappajan esittämän arvoituksen, hän pääsee uhrin jäljille heti. Kammottavasti kidutettu ruumis löytyy yhdestä New Yorkin ylellisimmistä taloista.


Kun seuraava puhelu tulee, Eve osaa jo odottaa pahinta. Uhri on vielä elossa, mutta arvoitus ei tahdo aueta. Neitsyt Marian patsas todistaa hurmeista näkymää.


Kuka on tämä mielipuoli, joka pitää Eveä pilkkanaan? Murhaaja sanoo suorittavansa pyhää tehtävää, mutta toimii kuin hullu kirurgi. Äkkiä Eve oivaltaa, että tähtäimessä on Roarke, joka on leikkinyt järjestyksenvalvojaa hämärässä nuoruudessaan.


Nyt on kiire lähteä Irlantiin lukemaan vanhoja syntejä ennen kuin veitsi välähtää. 























Kuolema ovella

Kukaan ei halua olla yksin juhlapyhien aikaan. Yhdelle New Yorkin tyylikkäimmistä deittipalveluista, Personally Yours, se onkin oivallista aikaa yhdistää yksinäiset sydämet. Komisario Eve Dallas on kuitenkin ritualistista sarjamurhaajaa jäljittäessään tehnyt karmaisevan havainnon: kaikki surmatut naiset linkittyvät deittipalveluun. Kun ruumiita tulee lisää, Eve astuu tosirakkauttaan etsivän eliitin maailmaan, jossa tappaja etsii seuraavaa uhriaan ja rakkauden voima vie äärimmäisiin tekoihin.




















Kuoleman salaliitto

Eve Dallasin täytyy sukeltaa syvälle New Yorkin sisuksiin, kun hänet kutsutaan tutkimaan kadulla nukkuneen miehen kuolemaa. Yllätyksekseen Eve löytää laserintarkan reiän sieltä, missä miehen sydän ennen oli – erittäin taitavan kirurgin työtä. Pian selviää, että vastaavia, kummallisia tapauksia on sattunut ympäri Amerikkaa ja Eurooppaa.

Eve saa lääketieteellisen yhteisön takajaloilleen etsies sään vastauksia, ja kun hänen oma uransa joutuu vaakalaudalle, panokset kovenevat entisestään. Hänen on sekä puhdistettava nimensä että jäljitettävä järjestelmällinen tappaja, joka on tarpeeksi julma käydäkseen yhteiskunnan heikko-osaisimpien kimppuun ja tarpeeksi vaikutusvaltainen peittääkseen jälkensä.


sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kiersten White - Loputtomasti

(Paranormaali, osa 3)

Evie haluaisi olla ihan tavallinen nuori, mutta hänen yliluonnollinen menneisyytensä ei jätä häntä rauhaan. Kansainvälisessa paranormaalien hallintovirastossa on uusi johtaja, joka haluaa Evien takaisin päämajaan. Pimeän hovin kuningatar puolestaan kiduttaa ihmisiä synkässä valtakunnassaan, ja kaiken lisäksi yliluonnolliset olennot ovat itsepintaisesti sitä mieltä, että Evie on ainoa, joka voi pelastaa heidät mysteeriseltä, hengenvaaralliselta kohtalolta.

Kello lyö koko yliluonnolliselle maailmalle, jonka kohtalo lepää yksin Evien käsissä.

Se siitä normaalista.

"Hiukan meni aikaa sen muistelemiseen, että mitä edellisissä kirjoissa on tapahtunut, mutta aika nopeasti asiat alkoivat muistua mieleen kirjaa lukiessa. Taas on saatu yksi trilogia päätökseen. En oikein tiedä mitä kokonaisuutena pidän tästä trilogiasta, mutta ainakin se on hyvin erilainen muihin kirjoihin verrattuna. Tämäkin kuhisee jos jonkinlaista yliluonnollista oliota, mutta silti tämä on kokonaisuudessaan niin erilaista kamaa kuin mitä on tottunut lukemaan. Evie on aika loistava persoona kaikessa sarkastisuudessaan ja hän on tyttö, joka pistää muille jauhot suuhun mikä on tervetullutta vaihtelua näiden piipittävien ja yltiökilttien päähenkilöiden jälkeen. Kirjassa kyllä riitti tapahtumaan laidasta laitaan, mutta jotenkin yleiskuva kirjasta oli yllättävän laimea. Pidän kyllä kirjan maailmasta ja hahmoista, mutta sarja on ehkä jotenkin hiukan väritön minun makuuni. En kadu kyllä tämän trilogian kanssa vietettyä aikaa, joten suosittelen lämpimästi fantasian ystäville. Voihan piip, jään ehkä vähän kaipaamaan säpäkkää Evietä."
ARVOSANA: 7½

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Inside Out

Lisa R. Jonesin pokkarisarja tallailee uskollisesti Fifty Shadesin ja muiden pinnalle nousseiden piiskauspokkareiden jalanjäljissä, mutta hiukan asiallisemmalla otteella. Sara on nuori opettaja, joka saa käsiinsä sattuman kautta mystisen Rebeccan päiväkirjat, jotka ovat täynnä eroottisia ja pahaenteisiä sävyjä. Sara päättää selvittää mitä Rebeccalle tapahtui ja eksyy sitä kautta naisen maailmaan ja huomaa pian olevansa osa sitä. Hän pestautuu kesätyöntekijäksi arvovaltaiseen taidegalleriaan ja saa vastaansa kaksi vaarallisen komeaa miestä: gallerian tiukkakatseisen Mark Comptonin sekä seksikkään taiteilijan Chris Meritin. Pikkuhiljaa, askel kerrallaan Sara saa tietää jotain lisää Rebeccasta, mutta sukeltaa myös itse maailmaan jollaisesta hänen kokemuksensa ovat melko vähäiset.



KIRJAT:

1. If I Were You (suom. Ihosi alla, 2013)
2. Being Me (suom. Sisälläni, 2013) 
3. Revealing Us (suom. Paljastus, 2013)
4. No In Between (suom. Kaikki tai ei mitään, 2015) 
5. I Belong to You (suom. Olen sinun, 2015) 
6. All of Me (suom. Kaikkeni, 2016)


MUUT NOVELLIT:

His Secrets
My Hunger
My Control

Rebecca's Lost Journals (suom. Rebeccan kadonneet päiväkirjat, 2014)

E-kirjana:

1. The Seduction (suom. Viettelys, 2013)
2. The Contract (suom. Sopimus, 2013)
3. My Master (suom. Alistettu, 2013)
4. His Submissive (suom. Valtias, 2013) 
5. The Master Undone (suom. Valtiaan tarina, 2013)


Ihosi alla

Nuori opettajatar Sara McMillan saa varastohuutokaupan kautta käsiinsä tuntemattoman naisen uskaliaan päiväkirjan. Päiväkirjan eroottinen, tummasävyinen sisältö sekä järkyttää että kiehtoo häntä, eikä hän voi lakata lukemasta. Missä tuo synkkien fantasioiden Rebecca on nyt? Päästyään päiväkirjan pahaenteiseen viimeiseen merkintään Sara on varma, että Rebeccalle on tapahtunut jotain kamalaa. 

Yrittäessään selvittää Rebeccan kohtaloa Sara päätyy kuin varkain elämään tämän elämää: sijaiseksi tämän työpaikalle taidegalleriaan, tutustumaan ihmisiin, joita Rebecca tunsi. Tähän joukkoon kuuluu myös kaksi vaarallisen puoleensavetävää miestä: Mark Compton, gallerian dominoiva johtaja, ja salaperäinen Chris Merit, upporikas, tunnustettu taiteilija, joka on Comptonin pahin kilpakumppani ja vihollinen - syystä, josta Saralla ei ole aavistustakaan. 

Sara tajuaa kulkevansa samaa polkua kuin Rebecca ja avautuvansa samalla uusille uskaliaille kokemuksille sekä altistavansa itsensä odottamattomalle vaaralle. Hänen löydettyään pelottavan seksikkäästä ja vallantahtoisesta miehestä kanavan tyydyttää salatuimmat halunsa millään muulla ei kuitenkaan tunnu olevan enää väliä… Mutta millaisia synkkiä salaisuuksia kukin kantaa? Miksi Sara joutuu kaiken sen keskiöön? Ja missä on Rebecca?  

"Olen tainnut jäädä jumiin näihin mystisiin ja tulikivenkatkuisiin pokkareihin, joita tursuaa joka tuutista tällä hetkellä. Fifty Shades aloitti rallin, joka jatkuu edelleen. Tosin nämä jälkeenpäin luetut trilogiat ovat olleet todella paljon parempia kuin FS. Tässä oli vähän sitä erilaista. Mielenkiinto heräsi nimenomaan sen takia, että tässä oli kaiken muun rinnalla luvassa vähän salapoliisi-menoa ja selvittelyä Rebeccan kohtalosta. Tähän oli muista poiketen tuotu kaksi herkullista miestä, joista nousee heti alkuunsa tietty kuva, joka kuitenkin muuttuu matkan varrella useaan otteeseen. Tein varmasti miljoona johtopäätöstä kirjan aikana siitä, mitä Rebeccalle oli tapahtunut ja miten Mark sekä Chris sopivat kuvaan, mutta silti huomasin joka kerta olleeni väärässä. Kuviohan tässä sinänsä on tuttu sama: komea mies ja synkkä menneisyys, mutta vasta kirjan lopulla päästiin niihin käsiksi, alkupuoli oli enemmänkin Saran tunteiden käsittelyä ja valtataistelua uuden pomon ja merkillisen Chrisin välillä. Ihan mielenkiintoinen asetelma joskin olisin kaivannut lisää sitä salapoliisiromaanin tuntua. Jospa siihen päästään ensi pokkarissa koska tämä loppui niin hiuksia nostattavaan kohtaan ettei usko monikaan."
ARVOSANA: 8


Sisälläni

Sara McMillan horjuu kahden maailman välillä: kipeän menneisyytensä ja sähäkän nykyisyytensä. Sara tuntee yhä voimakkaampaa yhteyttä päiväkirjojen Rebeccaan ja on nyt varma, että tälle on tapahtunut jotain pahaa. Kaksi arvaamatonta miestä haluaisi pitää hänet otteessaan, ja toisen käsivarsilla hän joutuu etsimään ja kohtaamaan totuuksia myös itsestään.  

"Ensimmäinen osa oli aika sellainen raikas tuulahdus tämän genren kirjojen parissa, mutta tässä alkoi valitettavasti haiskahtaa FS:n ja Crossfiren tympeä meininki. Chris käyttäytyy aivan samalla lailla kun noissa aiemmin mainituissa sarjoissa olevat miehet eli määräilee ja kontrolloi Saran tekemisiä. Ihme, että nainen saa käydä paskalla rauhassa. Lisäksi kaikki ongelmat ratkotaan ja liikenevä aika käytetään seksiin. Pidin alunperin tämän kirjan juonesta, Rebeccan katoamisesta ja sen sellaisesta, mutta ne uhkaavat jäädä panemisen jalkoihin. Lisäksi odottelin kovasti jonkinlaisia herkullisia paljastuksia miesten menneisyydestä, mutta eipä sieltä mitään kovin yllättävää paljastu. Kirjan loppupuolella oleva käänne on ihan näpäkkä ja taas jotain pientä paljastuu kuviosta, mutta se herättää miettimään miksi kolmas kirja on kirjoitettu. Tuli pyöriteltyä vähän silmiä kirjan ylimenevälle draamalle enkä voi käsittää sitä, että miksi tämäntyylisissä kirjoissa kaikilla miehillä on joku "synkkä salaisuus", jonka ansiosta he ovat liukuneet BDSM:n maailmaan. Se antaa kuvan, että kyseistä aktiviteettia harrastavat ihmiset ovat kaikki kokeneet nuorena jotakin traumaattista jne. vaikka näin ei todellisuudessa olekaan. Lisäksi tuttu skenaario alkoi tässä kirjassa vähä tympiä: helvetin rikas mies, joka on helvetin komea ja jolla kaikki on hienoa ja uutta. Eikö joskus voisi kirjoittaa ihan tavallisista ihmisistä? Noh, näistä mietteistä huolimatta lukaisen kolmannenkin osan ja odotan siltä jotain shokeeraavaa."
ARVOSANA: 7½


Paljastus

Rebeccan salatuimmat eroottiset fantasiat ovat paljastuneet. Saran vaiettu menneisyys on tullut ilmi. Nyt on Saran vuoro paljastaa rakastamansa miehen syvimmät, synkimmät salaisuudet… Mutta sitovatko ne heidät yhteen vai repivätkö ne heidät erilleen?

"Pidin tämän tarinan kahdesta ensimmäisestä kirjasta vaikka niissä olikin huomattavissa samankaltaisuuksia monien saman genren kirjojen kanssa, mutta tässä kolmannessa mielipiteeni muuttui. Kolmas osa tuntui lähinnä FSoG:n ja Crossfiren sekasikiöiseltä parodialta, joka vaikutti lupaavalta, mutta joka alkoi ärsyttää loppua kohden. Muiden S&M-maailmaan sijoittuvien kirjojen tapaan tämä on ilmeisesti vaan haluttu kirjoittaa siksi koska genre on juuri nyt in, mutta tarinan juoneen ja mielenkiintoisuuteen ei ole kauheasti jaksettu panostaa ja tässäkin se lässähtää tympeästi kasaan. En oikein tiedä mitä naiset näkevät miehessä, jolta pitää kysyä lupa paskallakin käymiseen. Lisäksi S&M kuvataan näissä kirjoissa jonkun tragedian jälkiseurauksena aivan kuin kyseistä aktiviteettia ei voisi harrastaa ilman kunnon lapsuusajan traumoja. Asioita vielä suurennellaan niin paljon näissä tarinoissa, että alkaa odottaa sitä loppukohahdusta, jota ei kuitenkaan tule. Lisäksi häiritsi, että osa asioista sivuutettiin ikäänkuin olankohautuksella ja osaan ei saanut edes selvyyttä. Lisäksi kirja loppui kyllä niin ärsyttävään kohtaan ettei mitään rajaa. Tämänhän piti olla trilogia? Loppu antoi toisenlaisen käsityksen." 
ARVOSANA: 7-


Kaikki tai ei mitään

Sara McMillan haluaa uskoa, ettei enää mikään voi repiä häntä ja Chris Meritiä erilleen. Mutta riittääkö rakkaus aseeksi kamppailussa menneisyyden demoneja ja nykyisyyden uhkia vastaan? Saraa syytetään nyt kadonneen Rebeccan murhasta, ja niin taidegalleria Allure kuin sen dominoiva omistaja Mark Compton ovat hajoamispisteessä. Kaikki tulevat näkemään, kuinka häilyvä rakkauden ja vihan raja on.

En oikeastaan edes tiedä miksi tämäkin kirja piti varata. Sarja oli alkuun melko hyvän oloinen, mutta mitä pidemmälle luki sitä enemmän se alkoi tympiä ärsyttävällä jahkailullaan ja sillä normaalilla säätämisellä mikä tämän genren kirjoissa on hyvinkin tyypillistä. BDSM ja kaikki vähääkään siihen liittyvä yhdistetään draumaattiseen nuoruuteen ja sieltä tulleisiin ongelmiin. Ei ihme, että nämä ovat saaneet kovasti kritiikkiä ihmisten keskuudessa. Tässä kaikki edellä mainittu jäi vähän vähemmälle ja kirjassa keskityttiin oikeastaan vain Avan oikeudenkäyntiasioihin ja se ympärillä pyörivään huhumyllyyn. Sara tuntuu itkeä tihuuttavan pienestäkin ja jälleen Chris on pullistelemassa lihaksistoaan ja vakuuttamassa naiselleen pitävänsä tästä huolen. Ehkä vähän liiankin paljon. Kaikki ongelmat ratkotaan rahalla ja seksillä ja aina kaikilla on suhteita johonkuhun joka voi auttaa. Täydellinen maailma täynnä kaaosta. Kirja tietenkin jäi kesken eli jatkoa kaiketi luvassa, mutta en tiedä luenko jatkoa laisinkaan.
ARVOSANA: 7


Olen sinun

Taidegalleria Alluren johtaja Mark Compton on tottunut pitämään ohjaksia käsissään, niin työssä kuin yksityiselämässä. Kauhea menetys on kuitenkin saanut hänet tolaltaan, ja joku yrittää tuhota hänen perheensä. Nyt jos koskaan hän kaipaa kontrollin tunnetta. Mutta ehkä hän tarvitsee myös erästä naista... Crystal on kaikkea mitä Mark ei koskaan uskonut haluavansa: itsenäinen, voimakastahtoinen ja kaikkea muuta kuin alistuva. 

 

Kaikkeni

Sara McMillan ja Chris Merit ovat paenneet skandaalinnälkäisiä toimittajia Pariisiin. Rauhaa haluava pari suunnittelee häitään, matkustelee, nauttii toisistaan ja yrittää päästä sinuiksi menneen kanssa. Kun he viimein palaavat kotiinsa San Franciscoon, elämä tuntuu asettuvan uomiinsa... kunnes yllätysvieras heittää aattona Saran tunnemyrskyn kuohuihin. Pääsevätkö Sara ja Chris koskaan irti menneisyydestään?




















 
Rebeccan kadonneet päiväkirjat

Eroottinen menestyssarja Inside Out kertoo, miten nuori opettaja Sara McMillan löytää tuntemattomalle Rebeccalle kuuluneet päiväkirjat ja tempautuu niiden mukana uusille, vaarallisille mutta niin kiehtoville poluille. Rebeccan rohkeat päiväkirjat avautuvat nyt myös lukijoille. Tämä tarina on jokaisen Inside Out -fanin pakko lukea!

Rebecca Mason kohtaa rikkaan, synkän puoleensavetävän miehen, joka viettelee hänet vastustamattomasti, vaikka Rebecca aavistaa pahaa. Rebecca antautuu eroottisiin kokemuksiin, jollaisiin ei olisi koskaan kuvitellut uskaltautuvansa. Mutta miten pitkälle hän on valmis menemään miehen vuoksi?

   
"En oikeastaan tiedä miksi tähän tartuin koska päähahmot olivat mulle aika yhdentekeviä koko trilogian ajan. Jotenkin vaan halusin tietää mitä siellä kulissien takana on tapahtunut ennen varsinaisten kirjojen alkua. Ja toisaalta se oli aika piristävää, että sai tietää asian molemmat puolet. Kirja oli melkolailla päiväkirjamainen, joten tuli luettua melko nopeaan tahtiin alusta loppuun. Ihan viihdykkeellistä luettavaa, jossa ei ollut mielestäni mitään hosumista vaikka tosiaan vähän päiväkirjamaisia piirteitä. Rebecca paljastui yllättävän vahvaksi hahmoksi, joka hurahtaa johonkin täysin uuteen ja erilaiseen, mutta osaa myös arvioida omat tarpeensa ja sen, millaista elämää hän haluaa elää. Jos tykkää trilogiasta, kannattaa katsastaa tämäkin!"
ARVOSANA: 7 

lauantai 13. huhtikuuta 2013

J. S. Meresmaa - Mifongin aika

(Mifonki, osa 2)

Kohtalo on heittänyt kuningatar Ardisin lapset eri tahoille: Ciaran kasvaa faroni Elingmarin hoivissa Merontesissa ja Fewrynn elää arkista elämää äitinsä kanssa pienessä Länsimantereen kylässä. Kun tuulen mifonki Haldor Sininen yllättäen havahtuu hereille, Ardis ja Fewrynn joutuvat etsimään turvaa Itämantereen viidakoista täysin vieraiden ihmisten keskuudesta. Mutta suuri kaipuu ajaa Ardisin etsimään Ciarania isänsä hovista, ja tällä matkalla hän törmää entisen elämänsä haamuihin kohtalokkain seurauksin.

Monipolvisessa tarinassa oma, värikäs roolinsa on myös Danten hurmuriveli Roanilla, merirosvosisko Linnillä, tämän rakastetulla Harbenilla ja tulipalossa rujoutuneella Bran Capimontilla - sekä ryysyläispoika Moharilla, joka tarrautuu tarinaan peräänantamattomalla sitkeydellä.

"Tätä kirjaa odotin aika kovasti, mutta valitettavasti se vähän petti odotukseni. Odotin suuresti jotain juonellista kohahdusta, mutta kirja tuntui etenevän pelkkää matalalentoa kiihdyttäen, mutta sitten kuitenkin hidastaen taas. Koskaan se ei päässyt kiihdytyksessään loppuun. Kirja kuvaili enemmänkin eri hahmojen elämää ja matkustamista. Aikaa tapahtumien välillä ei voinut yhtään päätellä vaikka ei niillä onneksi ihan kauhean paljon merkitystä ollutkaan. Oli ihan mielenkiintoista lukea tätä kirjaa koska se on niin täynnä erilaisten maailmojen ja olentojen kuvailua, mutta silti hommaan olisi kaivannut säpinää. Ardis oli viime kirjassa ihan suhteellisen siedettävä, mutta tässä kirjassa hän oli raivostuttavan naiivi ja jotenkin jäässä. Olisin halunnut läiskiä häntä poskille ja ravistella sekä huutaa, että "herää nyt saatana!" Odotin niin kovasti Ardis/Dante-kuvioita, mutta niitä ei oikeastaan ollut eikä kumpikaan näistä hahmoista tuntunut edes olevan pääosassa koko kirjassa. Connailista tuli heti alussa inhokki koska hän on juuri niiden kahden ihmisen välissä, joiden välissä ei pitäisi olla ja juuri sen takia myös Ardis menetti pisteitään silmissäni. Toivon todella seuraavalta kirjalta enemmän kunnon äksöniä ja kuumia kohtauksia Ardisin ja Danten välille koska he kuuluvat yhteen ja Danten seurassa Ardisista tulee jopa siedettävä. Kokonaisuudessaan ihan kivaa viihdettä, mutta ei sytyttänyt yhtä paljon kuin ensimmäinen kirja."
ARVOSANA: 7½

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Warm Bodies - zombirakkautta

Warm Bodies on Isaac Marionin samannimiseen kirjaan pohjautuva elokuva, joka sai ensi-iltansa suomessa huhtikuun alussa. Maailma on saastunut ja nyt sitä kansoittaa pienen ihmisjoukon lisäksi zombit, jotka nauttivat välipalaksi mieluiten ihmisten aivoja. R on nuori zombi, joka ei muista mitään ihmiselämästään, ei edes nimeään. Hän haaveilee zombille epätyypillisesti toisenlaisesta elämästä.

Tyttö. Kaikki alkaa aina tytöstä. Ihmisten vastarintaliikkeeseen kuuluu tyttö nimeltä Julie, jonka poikaystävän R pistää poskeensa ja saa kaikki tämän muistot itselleen. Zombipoika alkaa välittömästi tuntea jotakin Julieta kohtaan ja pelastaa tämän muilta epäkuolleilta. Pikku hiljaa nuoret alkavat tutustua toisiinsa ja Julie alkaa huomata pojassa jotakin eriskummallista.

Siis tämä kiinnosti pelkästään jo siksi, että tämä ei ole mikään tyypillinen romanttinen komedia vaan mukana on zombeja, jotka nauttivat ihmisten popsimisesta. Sinänsä tässäkin on niitä tyypillisiä kliseitä, mutta hyvin eri tavalla yhteen koottuna.

Teresa Palmer oli erittäin hyvä Julie ja R:ää näytellyt Nicolas Hoult on kyllä hetkeen kuumin zombi jonka olen nähnyt. Ja hyvin uskottavakin sellainen. Kai murahteluun ja vaappumiseenkin tarvitaan taitoa? Ainakin näyttelijä on kertonut, että R:n näytteleminen oli ollut todella hupaisaa.

Huvitusta herätti jo ensinnäkin zombien vaappuva liikkuminen ja kommunikoiminen murinalla. R on hyvin eriskummallinen ja paljon ajatteleva poika, joka alkaa tuntea itsensä ihmiseksi Julien seurassa.

Paikoitellen elokuvassa ehkä oli vähän tylsiä kohtia, mutta kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut tuotos. Kirjaa en ole lukenut, mutta varmasti siinäkin pääosin keskityttiin siihen, että Julie ja R alkavat tutustua toisiinsa ja elokuvassa se oli minusta ihan mallikkaasti tehty. 

Loppuratkaisu varmasti saa monet hiukan pyörittelemään silmiään, mutta itse en voinut kuin huokaista onnesta. Hyvin erilainen loppu tälle zombille. Ehkä tämä antaa katselijoilleen pienen opetuksen; kylminkin sydän voi sulaa rakkauden edessä. Romantiikan ja fantasian ystäville ainakin suosittelen tätä, mutta veikkaan, että tämä jättää tiukimmat kriitikot kylmäksi.

Laura Lähteenmäki - Iskelmiä

Aino on 16-vuotias, eikä häntä ole suudeltu vielä koskaan. Sitten Samuli istuu hänen viereensä ja herättää hänet. Aino tuntee saaneensa kutsun maailmaan, jonkun kainaloon.Samuli löytää hänen heikon kohtansa ja iskee, oikeastikin. Aino osaa ruokkia retkikeittimellä joukkueellisen partiolaisia, mutta tähän häntä ei ole koulittu. Hän on kasvanut viilipurkissa versovien pikkutaimien ja hentojen siveltimenvetojen maailmassa, eikä hänellä ole hajuakaan, miten paljon rakkauden takia pitää sietää ja miten paljon antaa anteeksi.Palkitun nuortenkirjailijan upeasti kirjoitettu uutuusromaani kertoo 16-vuotiaasta Ainosta ja suhteesta, joka sattuu, oikeastikin.

"Oli ihan vaihtelua tarttua välillä kirjaan, jonka päähenkilö on ihan täysin tavallinen tyttö ongelmineen, ihastumisineen ja vihastumisineen. Tämä kirja oli jotenkin todella hyvä siinä mielessä, että se voisi todella olla tapahtunut jollekin nuorelle tytölle, joka ensimmäistä kertaa ihastuu. Teksti oli helppolukuista ja nopeaa, mutta silti se sai ainakin minut tuntemaan samoja tunteita kuin Aino tässä kirjassa. Varmasti meistä jokainen on kokenut sen huumaavan ensi ihastuksensa ja sen kuinka haluaa muuttua ehkä hiukan sen toisen mieliksi. Jotkut ovat sen tehneet ja jotkut eivät, mutta ihastuminen saa ihmiset tekemään erikoisia asioita. Ihan kivaa parin illan viihdettä, mutta itse kun olen tottunut vähän räväkämpään menoon kirjoissa niin tämä oli kyllä vähän sellainen välipala, jonka luki välissä, mutta jota tuskin tavaksi ottaa."
ARVOSANA: 7

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Loppukesän ja syksyn uutuuksia!

Kesän lopulla ja syksyllä tulee taas kasa kirjoja, jotka on päästävä lukemaan. Tässäpä niistä muutama:


KADOTETTUJEN SIELUJEN KAUPUNKI

(Varjojen kaupungit, osa 5)

Kuinka käy Claryn ja Jacen? Nythän on oikein kunnon herkkua luvassa kun tämä ilmestyy heinäkuussa ja heti seuraavassa kuussa päästään leffaan katsomaan Luukaupunkia.

Julkaisupäivä: 15.7




VEREN MUISTI

(The Southern Vampire Mysteries, osa 11)

Sookien työ- ja rakkauselämä ovat jälleen kerran uhattuina. Miten käy sankarittaremme? Loppu alkaa näidenkin kirjojen osalta häämöttää.

Julkaisupäivä: 26.7





VAPAUTETTU

(Yön talo, osa 8)

Zoey on palannut kuvioihin, mutta onko hän entistä ehompi? Miten Stevie Raen ja Refaimin kielletty tarina saa jatkoa? Tätä kirjaa odotan kyllä vesi kielellä!

Julkaisupäivä: 15.8





AIKA TAISTELUN JA TÄHTIVALON

(Karou, savun tytär, osa 2)

Kuinka käy Karoun ja Akivan? Onko heillä mahdollisuutta onneen lainkaan? Edellinen kirja jäi kyllä niin jännään kohtaan, että ei malttaisi jatkoa odotella!

Julkaisupäivä: 13.9





RAKASTAJA - VIHDOINKIN

(Mustan tikarin veljeskunta, osa 11)

He ovat kyräileet toisiaan jo useamman kirjan verran, mutta nyt on aika mennä sanoista tekoihin. Odotan todella kovasti Wardin kirjoittamaa poikarakkaus-kirjaa. Se on ehkä tämän vuoden kuumin tulokas!

Julkaisupäivä: 15.9




REQUIEM - RAKKAUS PALAA

(Delirium, osa 3)

Kuinka taistelu kärjistyy maailmassa, jossa rakkaus on kiellettyä? Edellisessä kirjassa Lena koki aika yllärin kirjan lopulla. Saas nähdä miten hän selviää siitä.

Julkaisupäivä: 20.9





KATEUS

(Langenneet enkelit, osa 3)

Jim Heron jatkaa taisteluaan pahuutta vastaan ja yrittää pelastaa hänelle annetut ihmissielut kuoleman synneiltä. Tehtävä ei ole helppo koska vastustaja on petollisen viekas.

Julkaisupäivä: 1.11





VERI KIELELLÄ

(The Southern Vampire Mysteries, osa 12)

Sookie on keskellä mysteeriä, jonka syyllinen näyttää olevan Eric. Lisäksi mukana kuvioissa ovat jälleen kerran hänen keijuserkkunsa.

Julkaisupäivä: 1.11