maanantai 8. huhtikuuta 2013

Warm Bodies - zombirakkautta

Warm Bodies on Isaac Marionin samannimiseen kirjaan pohjautuva elokuva, joka sai ensi-iltansa suomessa huhtikuun alussa. Maailma on saastunut ja nyt sitä kansoittaa pienen ihmisjoukon lisäksi zombit, jotka nauttivat välipalaksi mieluiten ihmisten aivoja. R on nuori zombi, joka ei muista mitään ihmiselämästään, ei edes nimeään. Hän haaveilee zombille epätyypillisesti toisenlaisesta elämästä.

Tyttö. Kaikki alkaa aina tytöstä. Ihmisten vastarintaliikkeeseen kuuluu tyttö nimeltä Julie, jonka poikaystävän R pistää poskeensa ja saa kaikki tämän muistot itselleen. Zombipoika alkaa välittömästi tuntea jotakin Julieta kohtaan ja pelastaa tämän muilta epäkuolleilta. Pikku hiljaa nuoret alkavat tutustua toisiinsa ja Julie alkaa huomata pojassa jotakin eriskummallista.

Siis tämä kiinnosti pelkästään jo siksi, että tämä ei ole mikään tyypillinen romanttinen komedia vaan mukana on zombeja, jotka nauttivat ihmisten popsimisesta. Sinänsä tässäkin on niitä tyypillisiä kliseitä, mutta hyvin eri tavalla yhteen koottuna.

Teresa Palmer oli erittäin hyvä Julie ja R:ää näytellyt Nicolas Hoult on kyllä hetkeen kuumin zombi jonka olen nähnyt. Ja hyvin uskottavakin sellainen. Kai murahteluun ja vaappumiseenkin tarvitaan taitoa? Ainakin näyttelijä on kertonut, että R:n näytteleminen oli ollut todella hupaisaa.

Huvitusta herätti jo ensinnäkin zombien vaappuva liikkuminen ja kommunikoiminen murinalla. R on hyvin eriskummallinen ja paljon ajatteleva poika, joka alkaa tuntea itsensä ihmiseksi Julien seurassa.

Paikoitellen elokuvassa ehkä oli vähän tylsiä kohtia, mutta kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut tuotos. Kirjaa en ole lukenut, mutta varmasti siinäkin pääosin keskityttiin siihen, että Julie ja R alkavat tutustua toisiinsa ja elokuvassa se oli minusta ihan mallikkaasti tehty. 

Loppuratkaisu varmasti saa monet hiukan pyörittelemään silmiään, mutta itse en voinut kuin huokaista onnesta. Hyvin erilainen loppu tälle zombille. Ehkä tämä antaa katselijoilleen pienen opetuksen; kylminkin sydän voi sulaa rakkauden edessä. Romantiikan ja fantasian ystäville ainakin suosittelen tätä, mutta veikkaan, että tämä jättää tiukimmat kriitikot kylmäksi.

2 kommenttia:

  1. Kävin katsomassa tämän sunnuntaina leffassa ja tykkäsin, kaikkine kliseineen ja yliampuvine hömppineen, ihana ;)

    VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)