maanantai 15. huhtikuuta 2013

Inside Out

Lisa R. Jonesin pokkarisarja tallailee uskollisesti Fifty Shadesin ja muiden pinnalle nousseiden piiskauspokkareiden jalanjäljissä, mutta hiukan asiallisemmalla otteella. Sara on nuori opettaja, joka saa käsiinsä sattuman kautta mystisen Rebeccan päiväkirjat, jotka ovat täynnä eroottisia ja pahaenteisiä sävyjä. Sara päättää selvittää mitä Rebeccalle tapahtui ja eksyy sitä kautta naisen maailmaan ja huomaa pian olevansa osa sitä. Hän pestautuu kesätyöntekijäksi arvovaltaiseen taidegalleriaan ja saa vastaansa kaksi vaarallisen komeaa miestä: gallerian tiukkakatseisen Mark Comptonin sekä seksikkään taiteilijan Chris Meritin. Pikkuhiljaa, askel kerrallaan Sara saa tietää jotain lisää Rebeccasta, mutta sukeltaa myös itse maailmaan jollaisesta hänen kokemuksensa ovat melko vähäiset.KIRJAT:

1. If I Were You (suom. Ihosi alla, 2013)
2. Being Me (suom. Sisälläni, 2013) 
3. Revealing Us (suom. Paljastus, 2013)
4. No In Between (suom. Kaikki tai ei mitään, 2015) 
5. I Belong to You (suom. Olen sinun, 2015) 
6. All of Me (suom. Kaikkeni, 2016)


MUUT NOVELLIT:

His Secrets
My Hunger
My Control

Rebecca's Lost Journals (suom. Rebeccan kadonneet päiväkirjat, 2014)

E-kirjana:

1. The Seduction (suom. Viettelys, 2013)
2. The Contract (suom. Sopimus, 2013)
3. My Master (suom. Alistettu, 2013)
4. His Submissive (suom. Valtias, 2013) 
5. The Master Undone (suom. Valtiaan tarina, 2013)


Ihosi alla

Nuori opettajatar Sara McMillan saa varastohuutokaupan kautta käsiinsä tuntemattoman naisen uskaliaan päiväkirjan. Päiväkirjan eroottinen, tummasävyinen sisältö sekä järkyttää että kiehtoo häntä, eikä hän voi lakata lukemasta. Missä tuo synkkien fantasioiden Rebecca on nyt? Päästyään päiväkirjan pahaenteiseen viimeiseen merkintään Sara on varma, että Rebeccalle on tapahtunut jotain kamalaa. 

Yrittäessään selvittää Rebeccan kohtaloa Sara päätyy kuin varkain elämään tämän elämää: sijaiseksi tämän työpaikalle taidegalleriaan, tutustumaan ihmisiin, joita Rebecca tunsi. Tähän joukkoon kuuluu myös kaksi vaarallisen puoleensavetävää miestä: Mark Compton, gallerian dominoiva johtaja, ja salaperäinen Chris Merit, upporikas, tunnustettu taiteilija, joka on Comptonin pahin kilpakumppani ja vihollinen - syystä, josta Saralla ei ole aavistustakaan. 

Sara tajuaa kulkevansa samaa polkua kuin Rebecca ja avautuvansa samalla uusille uskaliaille kokemuksille sekä altistavansa itsensä odottamattomalle vaaralle. Hänen löydettyään pelottavan seksikkäästä ja vallantahtoisesta miehestä kanavan tyydyttää salatuimmat halunsa millään muulla ei kuitenkaan tunnu olevan enää väliä… Mutta millaisia synkkiä salaisuuksia kukin kantaa? Miksi Sara joutuu kaiken sen keskiöön? Ja missä on Rebecca?  

"Olen tainnut jäädä jumiin näihin mystisiin ja tulikivenkatkuisiin pokkareihin, joita tursuaa joka tuutista tällä hetkellä. Fifty Shades aloitti rallin, joka jatkuu edelleen. Tosin nämä jälkeenpäin luetut trilogiat ovat olleet todella paljon parempia kuin FS. Tässä oli vähän sitä erilaista. Mielenkiinto heräsi nimenomaan sen takia, että tässä oli kaiken muun rinnalla luvassa vähän salapoliisi-menoa ja selvittelyä Rebeccan kohtalosta. Tähän oli muista poiketen tuotu kaksi herkullista miestä, joista nousee heti alkuunsa tietty kuva, joka kuitenkin muuttuu matkan varrella useaan otteeseen. Tein varmasti miljoona johtopäätöstä kirjan aikana siitä, mitä Rebeccalle oli tapahtunut ja miten Mark sekä Chris sopivat kuvaan, mutta silti huomasin joka kerta olleeni väärässä. Kuviohan tässä sinänsä on tuttu sama: komea mies ja synkkä menneisyys, mutta vasta kirjan lopulla päästiin niihin käsiksi, alkupuoli oli enemmänkin Saran tunteiden käsittelyä ja valtataistelua uuden pomon ja merkillisen Chrisin välillä. Ihan mielenkiintoinen asetelma joskin olisin kaivannut lisää sitä salapoliisiromaanin tuntua. Jospa siihen päästään ensi pokkarissa koska tämä loppui niin hiuksia nostattavaan kohtaan ettei usko monikaan."
ARVOSANA: 8


Sisälläni

Sara McMillan horjuu kahden maailman välillä: kipeän menneisyytensä ja sähäkän nykyisyytensä. Sara tuntee yhä voimakkaampaa yhteyttä päiväkirjojen Rebeccaan ja on nyt varma, että tälle on tapahtunut jotain pahaa. Kaksi arvaamatonta miestä haluaisi pitää hänet otteessaan, ja toisen käsivarsilla hän joutuu etsimään ja kohtaamaan totuuksia myös itsestään.  

"Ensimmäinen osa oli aika sellainen raikas tuulahdus tämän genren kirjojen parissa, mutta tässä alkoi valitettavasti haiskahtaa FS:n ja Crossfiren tympeä meininki. Chris käyttäytyy aivan samalla lailla kun noissa aiemmin mainituissa sarjoissa olevat miehet eli määräilee ja kontrolloi Saran tekemisiä. Ihme, että nainen saa käydä paskalla rauhassa. Lisäksi kaikki ongelmat ratkotaan ja liikenevä aika käytetään seksiin. Pidin alunperin tämän kirjan juonesta, Rebeccan katoamisesta ja sen sellaisesta, mutta ne uhkaavat jäädä panemisen jalkoihin. Lisäksi odottelin kovasti jonkinlaisia herkullisia paljastuksia miesten menneisyydestä, mutta eipä sieltä mitään kovin yllättävää paljastu. Kirjan loppupuolella oleva käänne on ihan näpäkkä ja taas jotain pientä paljastuu kuviosta, mutta se herättää miettimään miksi kolmas kirja on kirjoitettu. Tuli pyöriteltyä vähän silmiä kirjan ylimenevälle draamalle enkä voi käsittää sitä, että miksi tämäntyylisissä kirjoissa kaikilla miehillä on joku "synkkä salaisuus", jonka ansiosta he ovat liukuneet BDSM:n maailmaan. Se antaa kuvan, että kyseistä aktiviteettia harrastavat ihmiset ovat kaikki kokeneet nuorena jotakin traumaattista jne. vaikka näin ei todellisuudessa olekaan. Lisäksi tuttu skenaario alkoi tässä kirjassa vähä tympiä: helvetin rikas mies, joka on helvetin komea ja jolla kaikki on hienoa ja uutta. Eikö joskus voisi kirjoittaa ihan tavallisista ihmisistä? Noh, näistä mietteistä huolimatta lukaisen kolmannenkin osan ja odotan siltä jotain shokeeraavaa."
ARVOSANA: 7½


Paljastus

Rebeccan salatuimmat eroottiset fantasiat ovat paljastuneet. Saran vaiettu menneisyys on tullut ilmi. Nyt on Saran vuoro paljastaa rakastamansa miehen syvimmät, synkimmät salaisuudet… Mutta sitovatko ne heidät yhteen vai repivätkö ne heidät erilleen?

"Pidin tämän tarinan kahdesta ensimmäisestä kirjasta vaikka niissä olikin huomattavissa samankaltaisuuksia monien saman genren kirjojen kanssa, mutta tässä kolmannessa mielipiteeni muuttui. Kolmas osa tuntui lähinnä FSoG:n ja Crossfiren sekasikiöiseltä parodialta, joka vaikutti lupaavalta, mutta joka alkoi ärsyttää loppua kohden. Muiden S&M-maailmaan sijoittuvien kirjojen tapaan tämä on ilmeisesti vaan haluttu kirjoittaa siksi koska genre on juuri nyt in, mutta tarinan juoneen ja mielenkiintoisuuteen ei ole kauheasti jaksettu panostaa ja tässäkin se lässähtää tympeästi kasaan. En oikein tiedä mitä naiset näkevät miehessä, jolta pitää kysyä lupa paskallakin käymiseen. Lisäksi S&M kuvataan näissä kirjoissa jonkun tragedian jälkiseurauksena aivan kuin kyseistä aktiviteettia ei voisi harrastaa ilman kunnon lapsuusajan traumoja. Asioita vielä suurennellaan niin paljon näissä tarinoissa, että alkaa odottaa sitä loppukohahdusta, jota ei kuitenkaan tule. Lisäksi häiritsi, että osa asioista sivuutettiin ikäänkuin olankohautuksella ja osaan ei saanut edes selvyyttä. Lisäksi kirja loppui kyllä niin ärsyttävään kohtaan ettei mitään rajaa. Tämänhän piti olla trilogia? Loppu antoi toisenlaisen käsityksen." 
ARVOSANA: 7-


Kaikki tai ei mitään

Sara McMillan haluaa uskoa, ettei enää mikään voi repiä häntä ja Chris Meritiä erilleen. Mutta riittääkö rakkaus aseeksi kamppailussa menneisyyden demoneja ja nykyisyyden uhkia vastaan? Saraa syytetään nyt kadonneen Rebeccan murhasta, ja niin taidegalleria Allure kuin sen dominoiva omistaja Mark Compton ovat hajoamispisteessä. Kaikki tulevat näkemään, kuinka häilyvä rakkauden ja vihan raja on.

En oikeastaan edes tiedä miksi tämäkin kirja piti varata. Sarja oli alkuun melko hyvän oloinen, mutta mitä pidemmälle luki sitä enemmän se alkoi tympiä ärsyttävällä jahkailullaan ja sillä normaalilla säätämisellä mikä tämän genren kirjoissa on hyvinkin tyypillistä. BDSM ja kaikki vähääkään siihen liittyvä yhdistetään draumaattiseen nuoruuteen ja sieltä tulleisiin ongelmiin. Ei ihme, että nämä ovat saaneet kovasti kritiikkiä ihmisten keskuudessa. Tässä kaikki edellä mainittu jäi vähän vähemmälle ja kirjassa keskityttiin oikeastaan vain Avan oikeudenkäyntiasioihin ja se ympärillä pyörivään huhumyllyyn. Sara tuntuu itkeä tihuuttavan pienestäkin ja jälleen Chris on pullistelemassa lihaksistoaan ja vakuuttamassa naiselleen pitävänsä tästä huolen. Ehkä vähän liiankin paljon. Kaikki ongelmat ratkotaan rahalla ja seksillä ja aina kaikilla on suhteita johonkuhun joka voi auttaa. Täydellinen maailma täynnä kaaosta. Kirja tietenkin jäi kesken eli jatkoa kaiketi luvassa, mutta en tiedä luenko jatkoa laisinkaan.
ARVOSANA: 7


Olen sinun

Taidegalleria Alluren johtaja Mark Compton on tottunut pitämään ohjaksia käsissään, niin työssä kuin yksityiselämässä. Kauhea menetys on kuitenkin saanut hänet tolaltaan, ja joku yrittää tuhota hänen perheensä. Nyt jos koskaan hän kaipaa kontrollin tunnetta. Mutta ehkä hän tarvitsee myös erästä naista... Crystal on kaikkea mitä Mark ei koskaan uskonut haluavansa: itsenäinen, voimakastahtoinen ja kaikkea muuta kuin alistuva. 

 

Kaikkeni

Sara McMillan ja Chris Merit ovat paenneet skandaalinnälkäisiä toimittajia Pariisiin. Rauhaa haluava pari suunnittelee häitään, matkustelee, nauttii toisistaan ja yrittää päästä sinuiksi menneen kanssa. Kun he viimein palaavat kotiinsa San Franciscoon, elämä tuntuu asettuvan uomiinsa... kunnes yllätysvieras heittää aattona Saran tunnemyrskyn kuohuihin. Pääsevätkö Sara ja Chris koskaan irti menneisyydestään?
 
Rebeccan kadonneet päiväkirjat

Eroottinen menestyssarja Inside Out kertoo, miten nuori opettaja Sara McMillan löytää tuntemattomalle Rebeccalle kuuluneet päiväkirjat ja tempautuu niiden mukana uusille, vaarallisille mutta niin kiehtoville poluille. Rebeccan rohkeat päiväkirjat avautuvat nyt myös lukijoille. Tämä tarina on jokaisen Inside Out -fanin pakko lukea!

Rebecca Mason kohtaa rikkaan, synkän puoleensavetävän miehen, joka viettelee hänet vastustamattomasti, vaikka Rebecca aavistaa pahaa. Rebecca antautuu eroottisiin kokemuksiin, jollaisiin ei olisi koskaan kuvitellut uskaltautuvansa. Mutta miten pitkälle hän on valmis menemään miehen vuoksi?

   
"En oikeastaan tiedä miksi tähän tartuin koska päähahmot olivat mulle aika yhdentekeviä koko trilogian ajan. Jotenkin vaan halusin tietää mitä siellä kulissien takana on tapahtunut ennen varsinaisten kirjojen alkua. Ja toisaalta se oli aika piristävää, että sai tietää asian molemmat puolet. Kirja oli melkolailla päiväkirjamainen, joten tuli luettua melko nopeaan tahtiin alusta loppuun. Ihan viihdykkeellistä luettavaa, jossa ei ollut mielestäni mitään hosumista vaikka tosiaan vähän päiväkirjamaisia piirteitä. Rebecca paljastui yllättävän vahvaksi hahmoksi, joka hurahtaa johonkin täysin uuteen ja erilaiseen, mutta osaa myös arvioida omat tarpeensa ja sen, millaista elämää hän haluaa elää. Jos tykkää trilogiasta, kannattaa katsastaa tämäkin!"
ARVOSANA: 7 

10 kommenttia:

 1. Olen miettinyt, pitäisikö minun kokeilla myös joitakin näistä Fifty Shadesin tyylisistä sarjoista. Tämä on ollut yhtenä vaihtoehtona. Ehkä pitäisin tästä tai jostakin muusta sarjasta enemmän kuin Fifty Shadesista, josta kyllä olen tähän mennessä lukenut vain ensimmäisen osan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. FS:n jatko-osat on kyllä tylsintä luettavaa ikinä joten et menetä mitään jos et lue jatko-osia :D

   Suosittelen itse ainakin tätä sekä tuota Perisynti-sarjaa :)

   Poista
 2. FS oli loppupeleissä niin tylsä, että olen vähän karttanut samaan genreen sijoittuvia. Pitäisi kai antaa mahdollisuus! Eivät ne kaikki voi olla samaa settiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei :D FS on tämän genren kirjoista ehkä huonoin :D

   Poista
 3. Hei, tää trilogia on oikeasti tosi kiinnostava! Kunnon juoni, dekkarimeininkiä... Tykkään. Lisa Renee Jones on kova nimi vampyyrimarkkinoilla, toimii tässä vielä paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se kirjoittaa vampyyrikirjojakin? :D En ole kuullutkaan. No, niitäpä ei taida suomeksi vielä ollakaan. On kyllä mun mielestä aika lupaava trilogia ainakin mitä ekan osan perusteella voi päätellä.

   Poista
 4. Tänään iltapäiväl tuli tää toinen täst sarjast just omaks ostettuu, ja jo nyt oon lukenu sen. Ihana kirja, suosittelen :)

  VastaaPoista
 5. Molemmat kirjat luettu ja kolmatta viimeistä osaa odotan syksyllä saapuvaksi. Tykkäsin tosi paljon kaikesta jännityksestä mitä toinen kirja tuo lopussa.. Aivan mahtava :D

  VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)