keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Eve Dallas

Eve Dallasista kertova sarja on Nora Robertsin käsialaa, mutta hän kirjoittaa sitä nimellä J.D. Robb. Eletään vuotta 2058. Kotiasi hoitaa robotti, ruokasi on synteettistä ja rikokset erittäin todellisia. Komisario Eve Dallas tunnetaan kovasta päästään ja taidoistaan, mutta menneisyydessä on asioita, jotka eivät tunnu jättävän häntä vieläkään rauhaan. Ensimmäisessä kirjassa hän joutuu erittäin raakalaismaisten murhien tutkijaksi ja tutustuu arvovaltaiseen Roarkeen, joka on myös epäiltyjen listalla. Robertsin pokkarisarja on täynnä karmivia rikoksia, mutta myös huumoria ja romantiikkaa. Ja mukana tottakai myös kipakka Eve Dallas.Kirjat:

1. Naked in Death (suom. Alaston kuolema, 2004)   
2. Glory in Death (suom. Maineikas kuollessaan, 2005)
3. Immortal in Death (suom. Kuoleman ikuistama, 2006)
4. Rapture in Death  (suom. Kuoleman hurmio, 2007)
5. Ceremony in Death  (suom. Kuoleman riitit, 2008)
6. Vengeance in Death  (suom. Kuoleman enkeli, 2009)
7. Holiday in Death (suom. Kuolema ovella, 2013)
8. Conspiracy in Death (suom. Kuoleman salaliitto, 2014) 
9. Loyalty in Death  
10. Witness in Death  
11. Judgment in Death  
12. Betrayal in Death  
13. Seduction in Death  
14. Reunion in Death  
15. Purity in Death  
16. Portrait in Death  
17. Imitation in Death 
18. Divided in Death  
19. Visions in Death  
20. Survivor in Death 
21. Origin in Death
22. Memory in Death
 

23. Born in Death  
24. Innocent in Death  
25. Creation in Death  
26. Strangers in Death  
27. Salvation in Death 
28. Promises in Death  
29. Kindred in Death  
30. Fantasy in Death
31. Indulgence in Death
 

32. Treachery in Death  
33. New York to Dallas  
34. Celebrity in Death  
35. Delusion in Death  
36. Calculated in Death
37. Thankless in Death

38. Concealed in Death
39. Festive in Death Alaston kuolema

Miltä näyttää maailma vuonna 2058?

Kotiasi hoitaa robotti. Ruokasi on synteettistä. Nautinnoistasi hivelevin on pala aitoa suklaata.

Komisario Eve Dallas selvittää nuoren naisen kylmäveristä murhaa, joka tempaisee hänet syvälle prostituution, poliittisten juonittelujen ja kiristyksen rämeikköön. Kymmenen vuotta New Yorkin poliisivoimissa on opettanut Evelle, että hengissä voi pysyä vain luottamalla vaistoonsa. Nyt vaisto kertoo Evelle, että hänen olisi parasta pitää näppinsä erossa miehestä, jota hän epäilee murhaajaksi.

Irlantilaissyntyinen Rourke on upporikas ja komea, liikemies universumin huipulta. Hän on myös huumorintajuinen ja viettelevän särmikäs. Vaikka hälytyskellot soivat, Eve sulkee korvansa. Hän on tavannut vertaisensa eikä jaksa enää odottaa. Viis säännöistä! Onhan intohimolla omat kuolemattomat sääntönsä, ainakin planeetalla nimeltä Maa.

"Tämä oli vähän sellainen "hetken hairahdus" kun päätin sen varata kirjastosta itselleni. En kauheasti ole lukenut rikolliskirjallisuutta eikä se oikeastaan kiinnostakaan, mutta tässä kirjassa homma toimi. Eve on aivan mahtava persoona, joka ei epäile käyttää nyrkkejään jos tilanne sitä vaatii. Häntä ei suotta pidetä parhaimpana työssään. Tässä pokkarissa murhaaja oli melkoisen raaka ja tapahtumat kuvailtiin niin elävästi, että melkein tuntui kuin itse olisi ollut paikalla. Olihan tässä paljon rikosten selvittelyä, mutta niistä oli kirjoitettu mielenkiintoisesti. Huomasin ihan sattumalta, että olin vahingossa lukenut kirjan jo puoleen väliin. Ei tietenkään unohdeta romantiikkaa mikä on Robertsin kirjoille ominaista eli suudelmia ja kiihkeitä hetkiä on luvassa myös tässäkin joskin en niitä niin paljon odottanut kuin sitä, että murhaaja saadaan selville. Yllätyin, että näitä kirjoja on kirjoitettu noin paljon, mutta aion varmasti lukea jatko-osiakin."
ARVOSANA: 8Maineikas kuollessaan

On sateinen loppukevään ilta New Yorkissa vuonna 2058. Kurjalta kujalta löydetään kaunis ja paljon julkisuudessa esiintynyt yleinen syyttäjä kurkku auki viillettynä. Pian murhataan toinenkin julkkisnainen, nuori filmitähti, jonka ura on lähtenyt hyvään nousuun. Rikoskomisario Eve Dallas epäilee, että murhaaja on mies, joka kadehtii TV:stä tuttuja, voimakkaita ja työssään menestyneitä naisia. 

Estääkseen uudet murhat Eve päättää asettua itse syötiksi, vaikka inhoaa esiintymistä. Hän seurustelee yhä monimiljonääri Roarken kanssa, mutta hänen on vaikea sitoutua. Hän ottaa yhteyttä ystäväänsä Nadine Furstiin, TV-toimittajaan, joka metsästää suurta juttua. Eve lupaa Nadinelle yksinoikeuden murhatutkimuksen selostamiseen, mikäli tämä pitää Even mahdollisimman paljon esillä televisiossa. 


Even suunnitelma on kuitenkin johtamassa katastrofiin, sillä murhaaja tarttuu väärään syöttiin. Eve rientää hätiin suoraan Roarken järjestämiltä kutsuilta, mutta ei selviä sylipainista murhaajan kanssa ilman miesystävänsä apua.Kuoleman ikuistama

Yksi New Yorkin kuuluisimpia huippumalleja on murhattu pikkutunneille jatkuneiden pirskeiden päätteeksi. Kaunis Pandora oli tottunut saamaan kaiken mitä halusi – myös toisen naisen miehen. Nyt Pandora on menettänyt kasvonsa, pöyristyttävän kirjaimellisesti.

Eve Dallasin sydän kylmenee, kun pääepäillyksi nimetään Mavis, hänen rakas ystävättärensä, ammatiltaan kappakalaulajatar. Eve uskoo Mavisin viattomuuteen, sillä kaikkihan tietävät, ettei Mavis tappaisi kärpästäkään. Mutta Eve ei osaa aavistaa, että muodin kimaltaviin kulisseihin kätkeytyy huumehöyryinen todellisuus. Kaikki on kaupan maailmassa, joka palvoo sokeasti nuoruutta ja kauneutta. On vain sovittava hinnasta ja maksettava mitä pyydetään.


Kuoleman ikuistama on kolmas osa supersuositussa Eve Dallas -sarjassa, joka kertoo kolmekymppisestä naispoliisista tulevaisuuden New Yorkissa. Sitoutumiskammoinen Eve on vihdoinkin vastannut myöntävästi miesystävänsä Roarken kosintaan, vaikka painajaiset vaivaavat häntä yhä. Hääpäiväkin on lyöty lukkoon, ja se lähestyy uhkaavasti. Onneksi tiedossa on kunnon polttarit...Kuoleman hurmio

On vuosi 2058 ja heinäkuun viimeinen ilta. Eve Dallas ja Roarke viettävät kuherruskuukauttaan avaruudessa. Vielä on muutama pyörryttävän kiihkeä päivä jäljellä! Roarken omistama lomaparatiisi on keskeneräinen, joten muita matkailijoita ei ole häiritsemässä nuorenparin auvoa.

Keskellä yötä hääparin sviitin ovelta kuuluu kuitenkin vimmainen koputus. Kun Roarke avaa oven, sisään hoippuu nuori insinööri, joka on kauhusta suunniltaan. Hänen huonetoverinsa – hänkin nuori tietotekniikkainsinööri – keikkuu hirressä huoneen kattokruunusta.


Kaikki viittaa itsemurhaan, mutta miksi miehellä oli niin hurmioitunut hymy huulillaan?Järkyttynyt Eve ei voi olla miettimättä asiaa. Kun nuoripari palaa maahan, kummalliset, haltioituneet itsemurhat jatkuvat. Mikään ei näytä yhdistävän tapauksia toisiinsa. Sitten ruumiinavaus todistaa, että kaikilla vainajilla oli pieni palovamma aivoissaan. Määräsikö geneettinen poikkeama uhrien kohtalon? Vai toimivatko he tahtomattaan piilotajuisen ärsykkeen ohjaamina?Kuoleman riitit

Magiaa mahan täydeltä.

Eve Dallasin ja Rourken kuherruskuukausi on pelkkä suloinen muisto. Kaikki tuntuu tavallista nihkeämmältä, sillä hyvä ystävä ja poliisikollega on  kuollut sydänkohtaukseen. Muistotilaisuudessa Eve saa vihjeen, että virkaveli murhattiin.


Huippusalaiset tutkimukset vievät Even syvälle magiaa harrastavien uskonlahkojen piiriin. Hän tuntee tarpovansa hyllyvällä suolla. Mikä ero on valkoisella ja mustalla magialla? Uskoako huhuja verirituaaleista ja ihmisuhreista? 


Kun kotiportilta löytyy kammottavasti silvottu ruumis, Eve tietää olevansa  vaarassa. Huolestunut aviomies ei uskalla jättää vaimoaan silmistään. Jokainen askel vie Eveä aina vain lähemmäksi pahuuden absoluuttista ydintä.Kuoleman enkeli

SILMÄ SILMÄSTÄ.

Eve Dallas on lähdössä töistä, kun tuntematon soittaja kertoo tehneensä kostomurhan. Jos Eve ratkaisee tappajan esittämän arvoituksen, hän pääsee uhrin jäljille heti. Kammottavasti kidutettu ruumis löytyy yhdestä New Yorkin ylellisimmistä taloista.


Kun seuraava puhelu tulee, Eve osaa jo odottaa pahinta. Uhri on vielä elossa, mutta arvoitus ei tahdo aueta. Neitsyt Marian patsas todistaa hurmeista näkymää.


Kuka on tämä mielipuoli, joka pitää Eveä pilkkanaan? Murhaaja sanoo suorittavansa pyhää tehtävää, mutta toimii kuin hullu kirurgi. Äkkiä Eve oivaltaa, että tähtäimessä on Roarke, joka on leikkinyt järjestyksenvalvojaa hämärässä nuoruudessaan.


Nyt on kiire lähteä Irlantiin lukemaan vanhoja syntejä ennen kuin veitsi välähtää. Kuolema ovella

Kukaan ei halua olla yksin juhlapyhien aikaan. Yhdelle New Yorkin tyylikkäimmistä deittipalveluista, Personally Yours, se onkin oivallista aikaa yhdistää yksinäiset sydämet. Komisario Eve Dallas on kuitenkin ritualistista sarjamurhaajaa jäljittäessään tehnyt karmaisevan havainnon: kaikki surmatut naiset linkittyvät deittipalveluun. Kun ruumiita tulee lisää, Eve astuu tosirakkauttaan etsivän eliitin maailmaan, jossa tappaja etsii seuraavaa uhriaan ja rakkauden voima vie äärimmäisiin tekoihin.
Kuoleman salaliitto

Eve Dallasin täytyy sukeltaa syvälle New Yorkin sisuksiin, kun hänet kutsutaan tutkimaan kadulla nukkuneen miehen kuolemaa. Yllätyksekseen Eve löytää laserintarkan reiän sieltä, missä miehen sydän ennen oli – erittäin taitavan kirurgin työtä. Pian selviää, että vastaavia, kummallisia tapauksia on sattunut ympäri Amerikkaa ja Eurooppaa.

Eve saa lääketieteellisen yhteisön takajaloilleen etsies sään vastauksia, ja kun hänen oma uransa joutuu vaakalaudalle, panokset kovenevat entisestään. Hänen on sekä puhdistettava nimensä että jäljitettävä järjestelmällinen tappaja, joka on tarpeeksi julma käydäkseen yhteiskunnan heikko-osaisimpien kimppuun ja tarpeeksi vaikutusvaltainen peittääkseen jälkensä.


13 kommenttia:

 1. Minulta löytyy hyllystä varmaan 30 ensimmäistä näitä :) hyvin on kyllä Roberts onnistunut pitämään sarjan tason näinkin pitkään. pitäisikin hommata nuo uusimmat ja lukaista, ehkä kesälomaksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, hiukan itseäkin epäilytti alkuun selailla listaa, että miten näitä voi olla näin paljon :D Varmasti tulee luettua suomennoksia lisääkin.

   Poista
 2. Vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoiselta sarjalta, pitäisi kai tutustua. :D

  VastaaPoista
 3. Olen lukenut kaikki jo suomennetut heti tuoreeltaan ja oli ihana yllätys, että kirjat 7 ja 8 suomennetaan syksyksi (katalogissa muuten luki, että paluu johtuu "yleisön pyynnöstä"!). Tosin kansikuvat aika karut edellisiin osiin verrattuna. Sisältöön tuskin vaikuttanee. Yksi lempisarjoistani. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että suomennoksia tulossa. Jee! :)

   Poista
 4. Täällä kirjoittelee 12.v tyttö joka rakastaa lukemista! <3 Ja mennään asiaan, kyselisin onko tuo ihanan kuuloinen sarja sopiva minun ikäiselle tytölle? Muuten (ei liity tähän) tiedätkö julkaistaanko Valehtelevien Viettelijöiden 5. osa "Noiduttu"? I <3 PLL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella on oma makunsa kirjojen suhteen, joten en osaa sanoa. Jos tykkää rikoskirjallisuudesta niin varmasti uppoaa.

   En ole saanut selvyyttä tuohon VV:n kirja-asiaan. Yritän sitä selvitellä. Vähän kummallista jos kirja jätetään tuolla lailla välistä suomentamatta.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! Joo, olen samaa mieltä sun kanssa. On outoa jos sarja on menestynyt ja kirjat on kuuluisia, niin yksi jätettäisiin välistä...? Mutta toivotaan parasta!

   Poista
 5. Jestas, sarjaako on jo noin monta osaa! Minulla on pari-kolme noita suomennettuja (kovakantisia), muistelen että olivat ihan hyviä. Pitäisikin palata Even pariin pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, itsekin hiukan hämmennyin kirjojen määrästä, mutta onneks nuo kirjat on helppolukuisia :P

   Poista
 6. Hei, miksei enään suomennetta eva dallasen kirjoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa'a... en tiedä? Liekö ei sitten ole tullut tarpeeksi lukijakuntaa suomennoksille.

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)