perjantai 26. huhtikuuta 2013

Alyson Noël - Kirkas tähti

(Kuolemattomat, osa 5)

Paras ystäväsi tuntee kaikki salaisuutesi ja heikkoutesi - mitä tapahtuisi, jos hänestä tulisikin pahin vihollisesi?

Everin paras ystävä, kuolemattomaksi tullut Haven, ei anna Everille anteeksi poikaystävänsä kuolemaa. Hän janoaa kostoa ja aikoo Everin lisäksi tuhota myös Damenin ja Juden. Aseenaan hän käyttää Damenin menneisyydestä urkkimaansa pimeää salaisuutta. Everin on selätettävä epäilyksensä ja löydettävä piilossakin olleet voimansa voidakseen pelastaa rakkautensa, mutta ennen kaikkea oman, Damenin ja Juden hengen. Voiko jo vuosisatoja kestänyt rakkaus voittaa uudet esteet?

"Ympäri käydään, yhteen tullaan. Tässä kirjassa ei tapahtunut kyllä yhtään mitään. Jälleen kerran Ever vain mietiskeli miten selviytyä häntä ja Damenia erottavasta taiasta, jonka lisäksi hän käy useampia melko tympeitä keskusteluja ilkeäksi muuttuneen Havenin kanssa, jota olisin mieluusti vetänyt korville. Koko kirja keskittyi enemmänkin teinien angstaamiseen ja nokkimisjärjestyksen uudelleen muokkaamiseen. Tässä kirjassa ei oikeastaan ollut mitään järisyttävää kliimaksia vaan kaikki rullasi eteenpäin rauhallisessa ja tylsässä rytmissä ja siltikään ei edistytty mihinkään suuntaan. Kaiken lisäksi minulle oli shokki se, että Everin ystävä Mavis onkin poika! Miten olen voinut sivuuttaa tällaisen asian jo monen kirjan verran vai eikö kirjailija vaan oikeasti ole hoitanut tekstiään kunnialla? Luen jatkon vain ainoastaan sen takia, että se on viimeinen kirja. Toivottavasti kirjailija on saanut edes vähän äksöniä siihen."
ARVOSANA: 7

4 kommenttia:

 1. Mun oli pakko tulla vinkkailemaan tänne Bernard Beckettin kirjoittamaa Genesis nimistä kirjaa. Kun sun kirjamaku vaikuttais olevan aika samanlainen kuin mulla ja mun mielestä kyseinen kirja oli todella hyvä. Miinuspuolena mulle oli 160 sivun sivumäärä, koska pidempäänkin olisin voinut sitä lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs ole tuollaiseen tutustunutkaan. Niin paljon on nyt kirjoja luennassa, että on pitänyt itseään toppuutella :D Kiitos kuitenkin vinkistä!

   Poista
 2. Ei nyt liity paljon asiaan, mutta missä päin kirjastoa sun lukemat kirjat yleensä sijaitsee? Oon monesti ettinyt jotain täällä näkemääni mutta en löydä sitä kirjastosta :( Ite selaan nuorten- ja aikuisten uutuusosastot aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä varaan kirjani suoraan tuon kaupungin kirjaston sivuilta eli mulle tulee viesti aina ku kirjoja on haettavissa ja haen ne vaan sieltä tiskiltä.

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)