tiistai 30. huhtikuuta 2013

Maria V. Snyder - Taian oppitunnit

(Yelena Zaltana, osa 2)

Yelena on selviytyjä.

Hänet on kidnapattu lapsena, hän on joutunut vangiksi teini-ikäisenä ja hänet on vapautettu työskentelemään koemaistajana ja nyt hän opiskelee magiaa. Mutta hänen maagiset voimansa asettavat hänet vaaralle alttiiksi ja hänen on paettava Sitiaan, maahan, jossa hän on syntynyt.

Siellä ei ole mikään niin kuin ennen ja jälleen kerran taikuuden voimat voivat joko pelastaa Yelenan hengen tai koitua hänen kohtalokseen.

"Ensimmäinen osa ei oikein vakuuttanut tätä lukijaa, mutta tässä toisessa alkoi musta olla jo sellaista mielenkiintoista otetta. Yelenan taikaopiskelut ja uudet hahmot olivat mielenkiintoisia mukaan luettuna synkkä Leif ja mahtipontinen Cahis, joilla molemmilla on oma merkillinen tarinansa kerrottavanaan. Yelena on kyllä omapäisin tapaus jonka tiedän enkä välillä ollut varma siitä olinko ärsyyntynyt vai innoissani hänen itsepäisyydestään. Hänellä oli tapana syöksyä asioiden kimppuun miettimättä ja saada itsensä vaaraan useammin kuin kerran. Mielenkiintoista oli myös lukea erilaisista taioista ja miten päähenkilö niitä käytti. Romantiikan ystävän toki olisin kaivannut lisää räiskyviä kohtauksia, mutta niitä ei ollut nimeksikään niin kuin ei aiemmassakaan kirjassa. Janco ja Ari ovat kyllä kaksi parhainta hahmoa tässä sarjassa ja heistä oli ilo lukea tässäkin lisää. Tämä ei kyllä ole yhtään sellainen tarina, jota täysillä fanitan, mutta silti tässä on oma houkutuksensa. Siispä jään odottamaan jatkoa."
ARVOSANA:  7½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)