perjantai 5. tammikuuta 2018

Throne of Glass

Lasipalatsi -sarja on nuoren Sarah J. Maasin käsialaa. Orjatyössä suolakaivoksilla pakkotyössä ollut nuori palkkamurhaaja Celaena Sardothien saa itse kuninkaalta houkuttelevan tarjouksen. Mikäli hän osallistuu taisteluun muita pahamaineisia roistoja vastaan ja voittaa, hänestä tulee Kuninkaan Miekka. Vapaus häämöttää lähempänä kuin Celaena osaa aavistaakaan, mutta voiko hän sopeutua hoviin, jota hän niin suuresti halveksii? Lisäksi linnan varjoissa vaanii vaarallisia vastustajia. Vangittuna olleelle tytölle vapaus on houkutteleva tarjous, mutta onko mahdollisesti edessä jotain vapauttakin tärkeämpää?



Kirjat:
1. Throne of Glass (suom. Lasipalatsi, 2017)
2. Crown of Midnight (suom. Keskiyön kruunu, 2018)
3. Heir of Fire (suom. Tulen perillinen, 2018)
4. Queen of Shadows (suom. Varjojen kuningatar, 2019)
5. Empire of Storms (suom. Taistelun myrskyt, 2020)
6. Tower of Dawn (suom. Aamunkoiton torni, 2021)
7. Kingdom of Ash (suom. Tuhkan valtiatar 1, 2022)
8. Kingdom of Ash (suom. Tuhkan valtiatar 2, 2022)
9. The Assassin's Blade (suom?)

Lasipalatsi

Adarlanin hovin valtaistuinsaliin astelee pahamaineinen salamurhaaja. Hän ei ole tullut tappamaan julmaa kuningasta, vaan hän on siellä lunastaakseen vapautensa. Jos hän päihittää taistelutaidoillaan 23 varasta, salamurhaajaa ja soturia, hänet vapautetaan orjatyöstä suolakaivoksilta ja hänestä tehdään Kuninkaan Miekka. Hänen nimensä on Celaena Sardothien, ja hän on 18-vuotias nuori nainen.

Kruununprinssi saa Celaenan raivoihinsa. Kuninkaallisen vartioston kapteeni ottaa hänet suojatikseen. Kaukaisen maan prinsessasta tulee hänen ystävänsä. Mutta linnassa lymyää jotain hyvin uhkaavaa, ja Celaenan kilvoittelu vapaudesta muuttuu selviytymiskamppailuksi. Hänen on käytävä taisteluun pahan kitkemiseksi ennen kuin se tuhoaa hänen maailmansa. Onko taikuus sittenkään kadonnut valtakunnasta?

"Ideana tämä kirja kiinnosti suuresti koska olen aina tykännyt kaikista vahvoista naishahmoista, jotka taistelevat ja joita ei poljeta lokaan. Celaena lupasi juuri tätä kirjan alussa ja sisäinen pikkutyttöni kiljahteli innosta. Pidin kirjan juonesta ja ideasta ja tarina eteni minusta juonellisesti aika kivaan tahtiin. Harmillisesti vain itse päähenkilö menetti sitä ärhäkkyyttään melko nopeasti juonen edetessä vaikkakin hänen pisteliäs ja vitsaileva luonteensa säilyi viimeisille sivuille asti. Olisin ehkä enemmän odottanut sellaista konfliktia ja hidasta etenemistä joidenkin hahmojen välillä koska tarinassa minusta lähtöasetelmia ajatellen muutosta tapahtui naurettavan paljon ja nopeasti lyhyessä ajassa. Pidin kuitenkin monista juoneen punotuista hahmoista ja juonenkäänteistä. Ainakin itselle tähän elämäntilanteeseen hyvin simppeliä ja helppoa luettavaa. Jos joku kaipaa sellaista tajunnänräjäyttävää juonta ja tapahtumia niin tämä ei ehkä kaikkia odotuksia täytä, mutta ihan pätevää viihdettä tylsiin iltoihin. Aion kyllä lukea jatko-osankin."
ARVOSANA: 7+


Keskiyön kruunu

Lasipalatsin valtaistuimella istuu mustasieluinen kuningas, joka hallitsee alamaisiaan rautaisella otteella. Celaena Sardothien voitti raa’an kamppailun ja hänet valittiin kuninkaan henkilökohtaiseksi salamurhaajaksi, Kuninkaan Miekaksi. Celaena ei kuitenkaan kumarra kruunua: salassa hän auttaa kuninkaan vihollisia pakenemaan, sillä hän tietää, että hänen palvelemansa mies on paha. Jokainen kuolema, jonka Celaena lavastaa, ja jokainen valhe, jonka hän kertoo, on uhka hänen rakkailleen ja hänelle itselleen.

Julkisivun ylläpitäminen käy entistäkin vaikeammaksi, kun Celaena tajuaa, ettei ole ainoa, joka hakee oikeutta. Juonittelu ja salailu mutkistavat hänen välejään kruununprinssi Dorianiin, kuninkaallisen vartioston kapteeni Chaoliin sekä kapinalliseen prinsessa Nehemiaan. Kohdatessaan vielä kuningastakin pahemman voiman Celaenan on päätettävä, millä puolella hän on ja minkä puolesta hän taistelee: vapautensa, sydämensä vai kuningaskunnan kohtalon...





















Tulen perillinen

HÄN OLI TUHKAN JA TULEN PERILLINEN, EIKÄ HÄN KUMARTAISI KETÄÄN.

Celaena Sardothien on selvinnyt hurjista taisteluista ja musertavista suruista. Hän on kuitenkin joutunut maksamaan siitä sanoinkuvaamattoman hinnan. Nyt hän taistelee murheen murtamana omaa sisäistä tyhjyyttään vastaan.

Kaiken pimeyden keskellä Celaenasta on kuitenkin kasvamassa koko ajan vahvempi, viisaampi ja määrätietoisempi – todellinen kuningatar. Jos Celaena löytää Wendlynistä etsimänsä vastaukset, oppii hallitsemaan voimiaan ja voittaa demoninsa, hänestä on tulossa myös Adarlanin julman, vallanhimoisen kuninkaan suurin uhka. Mutta onko Celaena valmis taistelemaan tiensä takaisin valtaistuimelle?






















Varjojen kuningatar

SOTA ON ALKAMASSA. KAIKKI HEISTÄ EIVÄT EHKÄ SELVIÄ SIITÄ.

Celaena Sardothienilta on riistetty kaikki mitä hän rakastaa. Mutta nyt hän palaa hakemaan kostoa, pelastamaan ennen niin loistokkaan valtakuntansa ja kohtaamaan menneisyytensä haamut.

Hän on ottanut haltuun oikeutetun paikkansa valtaistuinpelissä Aelin Galathyniuksena, Terrasenin kuningattarena. Mutta ennen kuin hän voi nousta valtaistuimelleen, hänen täytyy taistella: Serkkunsa puolesta, joka oli valmis kuolemaan hänen edestään. Ystävänsä puolesta, joka on teljetty kammottavaan tyrmään. Kansansa puolesta, jonka julma kuningas on orjuuttanut ja joka odottaa kuningattarensa voitokasta paluuta.























Taistelun myrskyt

LUPAUKSIA ON ANNETTU JA RIKOTTU.
YSTÄVIÄ ON SAATU JA MENETETTY.
SOTA PIMEYTTÄ VASTAAN ON ALKANUT.

Salamurhaaja ja kuningatar Aelin Galathynius on valmis nousemaan valtaistuimelleen. Hänen ympärillään Erilean valtakunnat murenevat ja ikivanha pahuus pyrkii valtaamaan koko maailman. Ne, joilla on taikavoimia, huomaavat olevansa vastakkain niiden kanssa, joilla taikuutta ei ole.

Haltiaprinssi rinnallaan Aelin kerää armeijaa puolelleen. Sodan uhatessa joka rintamalla Aelinin on tehtävä vihollisistaan liittolaisia, jos hän haluaa suojella kansaansa. Mikä pahinta, hänen ainoa toivonsa voittoon saattaa tietää loppua kaikelle, mitä hän rakastaa.




Aamunkoiton torni

Kuninkaallisen vartioston entinen kapteeni Chaol Westfall loukkaantui lasipalatsin sortuessa. Vankkumaton lojaalius, voima ja ammatillinen asema ovat olleet hänen elämänsä kulmakivet, mutta Adarlanin kuninkaan antama kuolinisku on riistänyt Chaolilta kaiken.


Chaol matkustaa Eteläiselle mantereelle tapaamaan Torre Cesmen maineikkaita parantajia. Se voi olla hänen ainoa toivonsa toipua entiselleen, mutta hänellä on toinenkin tehtävä: taivutella mahtava Khagan liittymään taisteluun ikiaikaista pahuutta vastaan. Eteläisellä mantereella on kuitenkin omat salaisuutensa, jotka voivat joko pelastaa koko maailman tai tuomita heidät kaikki tuhoon...




Tuhkan valtiatar, osa 1

”Olipa kerran maa, joka paloi kauan sitten tuhkaksi, ja siellä nuori prinsessa, joka rakasti valtakuntaansa... Prinsessa, jonka oli määrä elää tuhat vuotta. Kauemminkin. Se oli ollut hänen lahjansa. Nyt se oli kirous.”


Aelin Galathynius on loukussa rautaisessa arkussa. Hän tietää, ettei pääse koskaan vapaaksi, mutta hän on valmis suojelemaan salaisuuksiaan – ja samalla maailmaa – katkeraan loppuun asti. Aelinin kärsiessä hänen ystävänsä tekevät parhaansa puolustaakseen Terrasenia hyökkääjiltä, mutta Erawanin armeijan ylivoima on musertava. Onnistuuko Aelin vapautumaan? Ja pystyvätkö hänen ystävänsä puolustamaan hänen valtakuntaansa sinne työntyvältä pimeydeltä?


Intohimoisesti fanitetun Throne of Glass -sarjan seitsemäs ja viimeinen osa on kaikkea sitä, mistä salamurhaajan, kuningattaren ja tulisydämen matkaa kohti valtaistuinta seuranneet lukijat ovat haaveilleet: eeppinen, sydäntävihlovan jännittävä ja räjähtävän toiminnantäyteinen. Yhdysvalloissa Throne of Glass nousi päätösosan julkaisun myötä New York Timesin bestsellerlistausten kärkisarjaksi, ja kirja toi Maasille Goodreads Choice Awards -palkinnon neljättä vuotta peräjälkeen. Tuhkan valtiatar julkaistaan suomeksi kahdessa osassa.




Tuhkan valtiatar, osa 2

”Olipa kerran maa, joka paloi kauan sitten tuhkaksi, ja siellä nuori prinsessa, joka rakasti valtakuntaansa... Prinsessa, jonka oli määrä elää tuhat vuotta. Kauemminkin. Se oli ollut hänen lahjansa. Nyt se oli kirous.”


Aelin Galathynius on loukussa rautaisessa arkussa. Hän tietää, ettei pääse koskaan vapaaksi, mutta hän on valmis suojelemaan salaisuuksiaan – ja samalla maailmaa – katkeraan loppuun asti. Aelinin kärsiessä hänen ystävänsä tekevät parhaansa puolustaakseen Terrasenia hyökkääjiltä, mutta Erawanin armeijan ylivoima on musertava. Onnistuuko Aelin vapautumaan? Ja pystyvätkö hänen ystävänsä puolustamaan hänen valtakuntaansa sinne työntyvältä pimeydeltä?


Intohimoisesti fanitetun Throne of Glass -sarjan seitsemäs ja viimeinen osa on kaikkea sitä, mistä salamurhaajan, kuningattaren ja tulisydämen matkaa kohti valtaistuinta seuranneet lukijat ovat haaveilleet: eeppinen, sydäntävihlovan jännittävä ja räjähtävän toiminnantäyteinen. Yhdysvalloissa Throne of Glass nousi päätösosan julkaisun myötä New York Timesin bestsellerlistausten kärkisarjaksi, ja kirja toi Maasille Goodreads Choice Awards -palkinnon neljättä vuotta peräjälkeen. 








1 kommentti:

Kiitoksia muistamisesta ;)