perjantai 5. tammikuuta 2018

Uusi vuosi - uudet kujeet!

Minua suorastaan harmittaa miten vähän olen saanut annettua aikaa tälle blogille viime vuonna. Koulu vei tehokkaasti kaikki mehut ja voimat kirjojen lukemisesta ja kaikesta muusta ylimääräisestä. Ehkä pian alkaa helpottaa, kevät häämöttää ja viimeinen rutistus koulun kanssa alkaa. Toukokuussa pitäisi olla paperit kädessä vihdoin ja viimein!

Vuosi 2017 meni kirjojen kanssa kehnosti verrattuna aiempiin vuosiin. Luin 12 kirjaa, siinä missä vuonna 2012 luin yli 70 kirjaa. Määrä on laskenut huimasti! Ehkä piakoin saan taas kiinni kirjoista ja pääsen sukeltamaan maailmoihin uudella innolla.

Päivitin yläpalkkiin puuttuneen viime vuoden sekä tämän vuoden top-kirjat, jotka muuttuivat top kympistä top kolmosiksi. Tämän vuoden kirjat onkin hyvin helppo listata:

1. Joe Abercrombie - Puolikas sotaa
2. J.S. Meresmaa - Mifongin kadottama
3. Jorma Aalto - Tähdentekijä
4. Lauren Kate - Langennut
5. Victoria Aveyard - Lasinen miekka
6. Sarianna Suorsa - Kaikkivaltias
7. Veronica Roth - Viillot
8. J.R. Ward - Viskin ruhtinaat
9. Gena Showalter - Tiimalasi
10. Stephanie Garber - Caraval
11. Victoria Aveyard - Kuninkaan kahleet
12. Sarah J. Maas - Lasipalatsi

Kuten top-osioon kirjoitinkin niin Viskin ruhtinaat kiri ykköspallille. En vaan saa koskaan tarpeekseni Wardin kirjoista ja niiden tyyleistä. Olen vähän pettynyt, ettei uutta BDB-kirjaa tullutkaan viime vuonna, onko kellään tietoa miksi ei? Jos luettavaa halajat niin suosittelen myös kovasti tuota Särkynyt meri-sarjaa, jonka on kirjoittanut Joe Abercrombie. 

Mahtavaa ja kirjojen täyteistä uuden vuoden alkua kaikille lukuholisteille!

2 kommenttia:

  1. Basam on lopettanut kaunokirjallisuuden kustantamisen. Aula & co hankki joitakin käännösoikeuksista mutta joku oli kysellyt niistä tarkemmin, niin heillä on vaan Viskin Ruhtinaat-oikeudet. Ja vielä kun tietäisi jäikö käännösoikeudet Basamille jolloin sarjan julkaiseminen jäisi siihen :/ Itsekin pidin sarjasta ja sen nopeasta julkaisutahdista. Onneksi kirjat ovat aika helppoa englantia joten lukemaan pääsee jos suomennokset olivat siinä.

    -A

    VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)