tiistai 25. huhtikuuta 2017

Viillot

Outolintu-trilogiasta tuttu Veronica Roth on luonut fantasian ystäville uuden scifipainotteisen kirjasarjan. Ihmiset asuttavat erilaisia planeettoja, yksi niistä on Thuve - rauhaa rakastava kansa. Akosin äiti on Thuven oraakkeli, joka on nähnyt poikansa kohtalon. Verisen yhteenoton seurauksena viholliskansa kidnappaa Akosin ja tämä veljen käyttääkseen heitä häikäilemättömästi hyväkseen maailmojenvalloitus-suunnitelmissaan. Akos saa tehtäväksi auttaa Cyraa, julman hallitsijan sisarta, jolla on hyvin erikoinen kyky. Cyra saa myös pian huomata, että oikealle polulle astuminen houkuttaa enemmän kuin verilinjansa palveleminen. Kapina on nousemassa, jokaisen on valittava puolensa ennen kuin on liian myöhäistä.Kirjat:
1. Carve the Mark (suom. Viillot, 2017)
2. The Fates Divide (suom. ?)


Viillot

Galaksissa, joka saa elinvoimansa salaperäisestä pyörteestä, jokaisella on lahja.

Cyra on Shotetia hallitsevan julman tyrannin sisar. Hänellä on erityinen kyky, lahja joka tuottaa hänelle kipua, mutta antaa myös pelottavan voiman – ja hänen veljensä käyttää sitä häikäilemättä hyväkseen.

Akos veljineen kaapataan Shotetiin rauhaa rakastavasta Thuvesta. Myös Akosilla on erikoinen lahja. Kun hänen ja Cyran kohtalot risteävät, heillä on vain kaksi vaihtoehtoa: auttaa toisiaan tai tuhota toisensa.

"Yövuoroissa tuppaa olemaan usein vähän tekemistä, siksi on saanut nyt näitä kirjoja luettua ihan urakalla pois alta ja hyvä niin. Tässä kirjassa on muuten jotenkin houkuttava kansi, todella näyttävä. Tykkään! No, siihen tarinaan... kokonaisuutena tämä kirja oli ehkä vähän tylsä ja ns. tasapaksu. Tässä ei oikein tapahdu mitään sellaista kunnolla kouhauttavaa kuin ehkä vasta kirjan loppupuolella. Kirja vähän aina kiihdyttää vauhtia kohti toimintaa ja sitten yhtäkkiä kaikki onkin ohi. Kirja sisältää enemmänkin Akosin ja Cyran näkökulmasta kirjoitettuja kohtia ja heidän arkeaan, tutustumista. Siinä sivussa Cyran kamala veli juoni ilkeitä juoniaan ja vetää siskonsa mukaan niihin kiristämällä häikäilemättömästi. Ihan kiva erilainen kirja, mutta tämän kanssa tuntui vähän, että junnasi paikoillaan. Ehkä seuraavassa osassa olisi sitten enemmän juuri sitä itse äksöniä? Tiedä häntä. Kokonaisuutena kuitenkin ihan piristävä uutuus vaikka ei mitään fanityttöilyä herättänytkään."
ARVOSANA: 7+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)