lauantai 29. huhtikuuta 2017

Viskin ruhtinaat

Mustan Tikarin Veljeskunnasta tuttu J.R.Ward on taikonut toisenlaisen ökymaailman faneilleen. Tarinan keskiössä on Kentuckyssä asuva vauras Bradfordin perhe, jonka viski tunnetaan kautta maailman. Rikkauksien keskellä perhe elää kuitenkin omaa draamaansa ja hierarkiassa heidän alapuolellaan on palveluskunta, joka tekee uutterasti töitä hienon ulkokuoren eteen. Raha ja alkoholi virtaa, pinnan alla kuohuu eikä draamalta voi välttyä kukaan, ei edes suvun rikkaimmat.


Kirjat:
1. The Bourbon Kings (suom. Viskin ruhtinaat, 2016)
2. The Angel's share
3. Devil's cut


Viskin ruhtinaat

Etelässä, auringonpaahtamassa Kentuckyssa pitää valtaa upporikas viskillä vaurastunut suku, jonka elämässä salaisuudet, petokset ja skandaalit ovat arkipäivää.

Sukupolvien ajan Bradfordin perhe on ollut maailman bourbonpääkaupungin itseoikeutettu viskin tislauksen kuningas. Heidän vaurautensa on tuonut tullessaan arvovaltaa ja etuoikeuksia, ja perheen tiluksilla Easterlyssä kohtaavat kaksi hyvin erilaista maailmaa. Yläkerrassa asuu ylimystö, joka katsoo vaurautensa olevan seurausta sukupolvia jatkuneesta hyvästä onnesta. Alakerrassa henkilökunta raataa yötä päivää pitääkseen yläkerran kulissit tahrattomina.

Kun Bradfordin suvun säälimättömän ja piinkovan patriarkan synkät salaisuudet alkavat paljastua perheelle yksi toisensa jälkeen, Easterly asukkaineen ajautuu muutoksen pyörteisiin, joista selviävät ehjin nahoin vain kaikkien ovelimmat.

"Ensin olin ihan, että vau kun kirjailijalta tulee vähän uutta kirjaa ja erilaista tarinaa, ja ihan yllättäen törmäsin tähän suomennokseen. En tiennyt, että näitä edes suomennetaan. Aloitin tottakai ahmimaan kirjaa heti ja alkuun tuntui, että luoja tämä vaikuttaa tylsältä kaikkine hienouksineen ja viskeineen. En olisi voinut olla vähempää väärässä. Tylsyys rapisi kuitenkin jo aivan alkupäässä kirjaa kun alkoi päästä vähän kiinni hahmoihin ja huomasi, että romantiikkaakin on luvassa. Ennen kuin huomasikaan niin oli keskellä kunnon soppaa, jossa jokainen saa osansa. Tähän on onnistuttu taikomaan kyllä todella mielenkiintoinen kasa erilaisia henkilöhahmoja ja heidän taustojaan, että ihan ei meinannut penkillään pysyä tätä lukiessa. Haluaisin ehdottomasti päästä lukemaan jokaisen hahmon oman tarinan. Tässä teoksessa oli kyllä aivan uskomaton kokoonpano juonenkäänteitä ja draamaa, että ihan hirvitti välillä lukea. Kirja sai huokailemaan järkytyksestä ja repeämään nauruunkin parissa otteessa. Ward ei pettänyt tälläkään kertaa. Ehdottomasti on saatava jatkoa hyllyyn kun ja jos sitä joskus tulee!"
ARVOSANA: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)