sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Rob McCool

Tatu Kokon Rob McCool -saagassa yhdistyvät irlantilaiset legendat, pohjoinen luonto, futuristinen teknologia ja huimat seikkailut ennenkokemattomalla tavalla. Neljän veljeksen joukko ovat tunnettuja kolttosistaan ja päättömistä ideoistaan. Eräänä päivänä he näkevät suuren lentävän aluksen laskeutuvan vahingoittuneena vuoristoon ja he päättävät katsastaa tilanteen. Aluksen kannelta alkaa heidän suuri seikkailunsa johon kuuluu mystinen tyttö ja suurien arvokkaiden sukujen välinen taistelu. 

Kirjat:
1. Rob McCool ja Krimin jalokivi (2015)
2. Rob McCool ja Kirottu metsä (2017)
3. Rob McCool ja Lapponian vangit (2022)


Krimin jalokivi

McCoolin veljekset ovat Fennoniaan asettuneen ryöväriklaanin nuoria sotureita, tunnettuja siitä, etteivät malta pysyä erossa vaikeuksista. 

Novgorodin prinssi Vladimir valmistautuu sotaan. Hän aikoo murtaa salaperäisen Pandoran kantaman koodin, joka on avain varmaan voittoon. Rob McCool veljineen sattuu paikalle, kun Pandoraa kuljettavan lentoristeilijän kimppuun hyökätään. Alus joutuu tuuliajolle ja haaksirikkoutuu jättimäisen tunturin laelle. Veljekset eivät malta pitää näppejään erossa tapahtumista ja sotkevat prinssi Vladimirin suunnitelmat pahan kerran. 

Värikkäät henkilöhahmot, koukuttava kerronta ja runsas toiminta tempaavat mukaansa unohtumattomaan seikkailuun, jota siivittää vilkas sanailu ja hurtti huumori.

"Sain tämän arvostelukappaleeksi itselleni joku aika takaperin ja viimein sain luettua tämän loppuun. Nuorille suunnattu tarina lähtee liikkeelle hiukan hitaasti veljesten ollessa vielä nuoria poikia. Alku oli ehkä vähän tahmea, mutta mitä pidemmälle tätä luki, sitä enemmän huomasi kahmivansa sivuja toisensa jälkeen. Pidin kyllä hahmoista vaikka suurin osa jäi vähän vielä peittoon. Suosikiksi kohosi ehdottomasti has'hassin Asha koska hänessä oli luonnetta kerrakseen. Rob oli minusta myös mahtava hahmo. Järkevä, mutta kuitenkin poikamainen kolttosineen ja temppuineen. Robin maailma on täynnä klaaneja ja sukuja, erilaisia elektroniikan ihmelaitteita kuten leijulautoja. Tarinassa sekoittuu hassusti "vanha aika" ja uusi teknologia. Uskon, että tämä kirja on etenkin nuorien mieleen. Se on luotu selkeäksi tarinaksi jossa jokainen pysyy mukana ja sen tunnelma on kevyt, mutta samalla jännittävä. Jopa minä aloin kiehua jännityksestä kirjan loppupuolella. Jos vaan aikani antaa periksi niin aion kyllä lukea seuraavankin osan koska tämä jäi jännään kohtaan."
ARVOSANA: 8


Kirottu metsä

Rob McCoolin saaga on edennyt toiseen osaansa. Vauhdikkaissa seikkailuissa yhdistyvät mennyt aika ja futuristinen teknologia ennen näkemättömällä tavalla.

Rob McCool ja Kaarne ovat matkalla Istanbulista kohti Fennoniaa ja Pirunkirnun klaania, kun Ukrainan kasakat hyökkäävät heidän kimppuunsa. Novgorodin prinssi Vladimir Rosnevski on saanut hevoskansan sotajalalle. Taistelujen siivittämät tapahtumat vievät Robin ja Kaarnen kasakoiden vankkurileirin kautta Kirottuun metsään, jota hallitsevat salaperäiset naissoturit, zoonit. Lapponian vangit

Novgorodin Prinssi Vladimir on hyökännyt Fennoniaan ja ajanut Pirunkirnun klaanilaiset pois kotoisesta kalliolinnastaan.


Kasakoiden mailta palanneet Rob ja Kaarne lähtevät etsimään klaania kaukaisesta Lapponiasta. Heillä on mukanaan Pirunkirnun nuorista sotureista koostuva jälkijoukko ja Valid Sultanalta saatu aarre.


Rob ja Kaarne ryhtyvät sabotoimaan prinssi Vladimirin suunnitelmia, mutta tilanne kääntyy päälaelleen, ja kaksikko saa peräänsä joukon kapteeni Ravaillen armottomia palkkasotureita.


Värikkäät henkilöhahmot, koukuttava kerronta ja runsas toiminta tempaavat mukaansa unohtumattomaan seikkailuun, jota siivittää vilkas sanailu ja hurtti huumori.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)