sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Miikko Oikkonen & Sari Luhtanen - Nymfit: Astarten solmu

(Nymfit, osa 2)

Kuunpimennyksestä on kulunut vuosi. Didillä on uusi elämä ja uusi identiteetti: Destinie Doulloin on elämäniloinen ranskatar, joka asuu opiskelija-asunnossa Budapestissa ja elää villissä suhteessa Samuel Kosken kanssa. Kati yrittää kasvattaa Matilda Van der Haasia kohti tämän ennustettua tulevaisuutta, mutta itsekeskeisen teinin kouliminen on helpommin sanottu kuin tehty. Nadian tavoitteena on elää toiveitaan toteen Montrealissa. Hän työskentelee ahkerasti kansainvälisen hormonitutkimuksen parissa.

Didi tapaa sattumalta teinivuosiensa terapeutin Karoliina Lahden. Tämä varoittaa Didiä jumalaisesta olennosta, joka on muokannut nymfiä omien himojensa täydelliseksi kohteeksi: ”Sinun on lopetettava suhteesi Samuelin kanssa tai saat jumalten vihan yllesi.” Karoliina murhataan julmasti Didin nenän edessä, ja nymfin on pakko pyytää ystäviensä Katin ja Nadian apua. Vähitellen Didille paljastuu, ettei kukaan ole välttämällä sellainen kuin hän luuli – ei edes hän itse.

"Ensimmäinen osa ei kyllä vetänyt positiivisesti mattoa jalkojen alta eikä myöskään kirjaan perustuva tv-sarja, mutta siltikin minun piti päästä käsiksi tähän toiseen osaan. Odotin vähän kauhun sekaisin tuntein mitä on tulossa, mutta yllätyin positiivisesti. Siinä missä ensimmäinen osa vaikutti suoraan jostain tv-sarjan käsikirjoituksesta repäistyltä niin tämä toinen osa oli jo luontevampi kirjoitusasultaan. Se ei ollut niin töksähtelevä ja tapahtumat eivät vaihtuneet niin hirveällä vauhdilla tilanteesta toiseen. Hiukan tosin mietin mistä uudet hahmot tähän noin vain tupsahtivat, mutta eteenpäin lukiessa tämäkin asia selkeenyi. Tässä osassa pääsi hiukan enemmän sisälle nymfien maailmaan ja tulipa matkan varrella muutama yllärikin vastaan. Tämä kirja kertoo nymfien tarinaa vuoden jälkeen edellisestä kirjasta joten paljon on tapahtunut ja pidin erityisesti kirjan loppupuolesta koska siellä alkoi tapahtua toden teolla ja Didistä tuli esiin aivan uudenlaisia mahtavia puolia. Vaikkei tämä sarja nyt nouse suosikkeihin niin aion kyllä katsastaa myös seuraavan osan koska palan halusta tietää mitä tapahtuu seuraavaksi!"
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)