sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Tiffany Reisz - Rakastajatar

(Perisynti, osa 4)

On olemassa rangaistus – ja on olemassa kosto.  

Nora Sutherlin on vangittu ja pantu käsirautoihin alastomana. Jossain toisessa tilanteessa hän olisi nauttinut siitä suunnattomasti, mutta hänen sieppaajansa ei ole kiinnostunut leikkimisestä. Ei myöskään säälimisestä. 

Kun Nora ymmärtää olevansa hengenvaarassa, hänestä tulee Scheherazade, joka ostaa itselleen lisää elinaikaa tarinoillaan – eroottisilla kertomuksilla Sørenista, Kingsleysta ja Wesleysta, joista jokainen on vietellyt hänet sekä houkutellut, koetellut ja kiduttanut häntä omalla tavallaan. Nora ymmärtää sen olevan hänen elämäänsä - ei mitään yksinkertaista, vaniljaa kolmiodraamaa, vaan silkkinyörissä oleva solmu, kehon ja sydämen ja mielen kaipauksen sekasotku. Se solmu saattaa purkautua hetkenä minä hyvänsä. 

Noran maailmassa kukaan ei ole kuitenkaan koskaan täysin voimaton. Hänen ystävänsä, suojelijansa ja rakastettunsa ovat valmiit tekemään mitä vain pelastaakseen hänet, vaikka se tarkoittaisi uhrautumista ja sydänsurua.

"Kyllä tätä osaa on odotettukin etenkin kun tämän suomennokseen meni rutkasti enemmän aikaa kuin kolmen ekan pokkarin kanssa. Toistan luultavastikin itseäni, mutta tämä sarja on ehdottomasti paras tässä genressä ja tulee olemaan yksi suosikeistani hyyyyvin vahvasti. FSoG on haparoiva aloittelija ja tästä sarjasta jos mistä pitäisi tehdä elokuvia! Toivottavasti joku muukin lukee tätä etten ole aivan yksin ihkutusteni kanssa ja jos ei lue niin kannattaa ehdottomasti tutustua! Tässä osassa Nora palaa menneisyyteen ja kertoo tarinoita hänen ja vaikutusvaltaisen miehen elämästä. Jotenkin kirjailija on luonut kaikista hahmoista niin ihastuttavia ja vihastuttavia, että voiko parempaa toivoa? Haluaisin melkein tavata nämä ihmiset ihan oikeastikin! Ja bonusta se, että kirja ei keskity pelkästään yhteen ihmiseen vaan koko sarja porskuttaa useamman hahmon voimin eikä mikään välttämättä ole itsestään selvää kuten ensimmäinen osa antoi ymmärtää. Pidin tämän kirjan loppuratkaisusta joka oli joltain osin odotettavissa ja joiltain osin myös yllättävä. Luulisin, että tämä tarina loppui tähän pokkariin joka on samaan aikaan surullista, mutta ihan hyväkin. Hyvät tarinat pilaantuu venytettäessä. Suosittelen ehdottomasti!"
ARVOSANA: 9

5 kommenttia:

 1. Nyt on vihdoin pakko kommentoida. Olen seurannut blogiasi hyvin tarkasti viimeiset puoli vuotta. Olen löytänyt täältä monta hyvää kirjasarjaa ja hurahtanut aivan totaalisesti fantasiaan. En edes uskonut, että kirjoihin voisi hurahtaa näin pahasti. Kiitos tästä kuuluu täysin sinulle! :) Löysin siis tämänkin kirjasarjan blogisi ansiosta. Sarjan ensimmäiset kirjat olivatkin aivan mahtavia. Sitten tätä kyseisen teoksen suomennosta odotellessani googlasin kirjoittajan ja sain selville, että kirjasarjaan on tulossa vielä monen monta kirjaa lisää (viides kirja on jo saatavilla englanniksi!). Se vei vähän fiilistä jo etukäteen, koska tuntuu että kirjasarjaa olisi jatkettu vain sen suosion takia. Tämä lienee laimentanut lukukokemusta, koska tästä neljännestä kirjasta en juuri enää pitänyt. Silti luulen, että joudun seuraavatkin kirjat vielä lukemaan, vaikken haluaisi. Selkeitä viha-rakkaus-oireita :D
  -Hippo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, en tiennytkään, että jatkoa on tulossa! Mieluusti kyllä tämän olisi jättänyt neljäänkin osaan, mutta pitäähän se nyt jatko-osatkin lukea. En vaan tajua mitä jatkettavaa tässä on? :D

   Poista
  2. Huh, ilmeisesti seuraavat kirjat kertookin Noran nuoruusvuosista! Tämä pelastaa tilanteen :D -Hippo

   Poista
  3. Mitä itse lueskelin noiden jatko-osien juonia niin ilmeisesti ne kertoo useammankin hahmon menneisyydestä. Tuo King-kirja vissiin Kingsleystä ainakin.

   Poista
  4. Vielä parempi! :)

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)