torstai 14. marraskuuta 2013

Sara Shepard - Tappava

(Valehtelevat viettelijät, osa 6)

adonneiden rosewoodilaisten määrä sen kuin kasvaa, ja Rosewoodissa "kadonnut" tarkoittaa yleensä samaa kuin "kuollut". Nyt, kun Ian Thomaskin on kadonnut, valehtelevilla viettelijöillä ei ole aavistustakaan siitä, kuka tappoi heidän parhaan ystävänsä. Hannasta, Ariasta, Spenceristä ja Emilystä tuli valhtelijoita, kun he tutustuivat kauniiseen Alison DiLaurentisiin. Ali sai heidät tekemään hirveitä asioita, sellaisia, jotka on pitänyt salata vuosikausia. Vaikka Ali tapettiin seitsemännen luokan lopulla, pahat tavat eivät kadonneet minnekään. 

Hanna on ottanut asiakseen turmella Rosewoodin nuorison ja aloittaa todella söpöstä kasiluokkalaisesta. Aria nuuskii poikaystävänsä menneisyyttä, ja Spencer varastaa - omalta perheeltään. Ja puhtoinen Emily taas on päättänyt pidättäytyä pidättyväisyydestä. Mutta tyttöjen sietäisi varoa. Kaupungissa on uusi uhka, ja se on roihahtaa ilmiliekkeihin.

"Tässä kirjassa tapahtuikin minusta paljon enemmän asioita tyttöjen yksityiselämässä kuin aiemmassa kirjassa, mutta samalla tulin hyvin turhautuneeksi siitä, että kaikki tuntuu menevän pieleen niin pahasti kuin mahdollista. Tuntuu ettei tarinassa ole yhtään kunnolla positiivista käännettä vaan kaikki pettää toisiaan, jättää ja juonittelee. Se on pidemmän päälle melko uuvuttavaa luettavaa. Kaiken lisäksi useiden hahmojen pinnallisuus ärsyttää kovasti. Sarjaa katsellessa on helppo uppoutua tarinaan ja jopa päästä siitä jyvälle, mutta miljoonat juonenkäänteet kirjassa saivat minut lähinnä sekaisin enkä ole enää kuudennen kirjan kohdalla ihan perillä koko kuviosta. Tai sitten minä en vaan ole uppoutunut tarinaan tarpeeksi koska en koe sarjan pääsevän lähellekään suosikkieni joukkoon. En rehellisesti sanottuna tiedä luenko seuraavaa kirjaa vaikka toisaalta haluaisin tietää mitä seuraavaksi tapahtuu, joten kirjoissa on kaiketi jonkinlainen koukuttava taipumus."
ARVOSANA: 7+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)