sunnuntai 3. marraskuuta 2013

J. R. Ward - Rakastaja - vihdoinkin

(Mustan tikarin veljeskunta, osa 11)

Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Vampyyrirodulla on puolustajanaan kuuden vampyyrisoturin salainen veljesjoukkio.

Sukunsa ja aristokratian hylkäämä Qhuinn on vihdoin löytänyt paikkansa julmana taistelijana sodassa lessereitä vastaan. Myös hänen unelmansa perheestä saattaa vihdoin toteutua. Siitä huolimatta hän tuntee olonsa tyhjäksi.

Blay valmistautuu luopumaan yksipuolisesta rakkaudestaan Qhuinnia kohtaan nähdessään tämän valitun naaraansa kanssa. Mutta kohtalo pyörittää kirjan sankarit toistensa syliin veljeskunnan joutuessa kuolemanvaaraan uusien tavoittelijoiden sekoittaessa taistelua kruunusta. Rohkeus testataan ja kaksi sydäntä löytää toisensa.

"Huh, kylläpä tätä odotettiinkin ja innolla! Qhuinnista ja Blaysta tuli jo alkumetreillään tarinassa kiinnostavia hahmoja kun he saapuivat Johnin tavoin harjoituskeskukseen, ja nyt suorastaan jumaloin heitä. Ward ei kyllä pettänyt tälläkään kertaa vaikkakin olisin suuresti toivonut enemmän sivuja päähenkilöille ja vähemmän muille sivuhahmoille. Nyt mukaan astui päähenkilöiden lisäksi monta muuta hahmoa, vanhoja sekä uusia, ja jäin miettimään mikä heidän tarkoituksensa mahtoi olla etenkin kun osa sivujuonista jäi pahasti kesken. En jaksa uskoa, että heistä kerrottaisiin tarinaa turhan päiten, joten toivon eritoten Laylalle omaa kirjaa. Täytyy sanoa, että tässä tarinassa pakka kyllä oli totaalisen sekaisin tämän kolmiodraaman takia, jonka soturit ja valittu aiheuttivat, mutta hienoa, että rajoja rikottiin eikä kaikki aina mene sen saman tutun kaavan mukaan. Kirjailija  oli kyllä minusta osannut hyvin kuvata kahden miehen välistä suhdetta ja säpinää, pidin todella paljon tästä kirjasta ja mielenkiinnolla jään odottamaan seuraavaa."
ARVOSANA: 9½ 

6 kommenttia:

 1. Olempas unohtanut koko sarjan, ilmeisesti viimeisin lukemani osa ei vakuuttanut.. Pitääpä lisätä lukulistalle uudelleen..

  P.S. Mikä on foorumin tilanne? Onnistuin missaamaan sen viimeisen yksärin, sen siitä saa kun on viikonlopun osin netti pimennos ja käy vain faces ja blogilistalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se palvelin, jossa foorumi oli, lopetti kaikki foorumitoimintansa, joten foorumia ei tällä hetkellä ole. Uusi vissiin tulossa. Infoan sit täällä! :)

   Poista
  2. Hyvä, pakko päästä jonnekki höpisemään TVD:sta ja Orginalsista :D

   Poista
 2. Onneksi tämä tuli lopulta.
  Qhuinnista oli tullut tämän kirjan aikana jotenkin tylsä hahmo angstinsa kanssa, harmi sillä aluksi hän oli ihana. Blaystä taas tuli entistä mielenkiintoisempi, kun hän uskalsi ottaa itseään niskasta kiinni ja yritti unohtaa Qhuinnin. Myös Saxtonista tykkäsin jotenkin, en tosin tiedä miksi.
  Ja ahh, Xcorin sakki on jotenkin niin ihana ( vaikkakin Throe saisi kadota, ärsyttävämpi kuin Phury ja angsti Tohr yhteensä). Zypher on jotenkin mielenkiintoinen hahmo, sekopäät on ihania.
  Xcorin ja Laylan suhde ei jotenkin iskenyt.En pidä Valituista sillä he ovat jotenkin samanlaisia ( ja siihen heidät jalostettiinkin).
  Jes vihdoinkin Varjoista! He ovat olleet kiinnostavia alusta asti, ja vielä heidän heimonsa kulttuuri on erilainen kuin vampyyrien, se on kiinnostavaa.
  Olenko ainoa joka tykkäsi Sola+Assail jutusta?
  Ward kirjoittaa ihanasti, mutta en tajua miksi täytyy keksiä termi jollekkin asialle, mutta sitä käytetään vain kerran tai pari yhden kirjan aikana esim rahlman.
  Ja anteeksi tämä kilometrikommentti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan itseä ei kiinnostanut muut sivuhahmot kuin Layla ja Xcor. Muut ei kauheesti iskeny. Saxton on taas jotenkin musta todella ärsyttävä persoona :D

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)