torstai 21. marraskuuta 2013

Nälkäpeli - Vihan liekit

Olen lukenut tämän trilogian pariin kertaan ja Vihan liekit nousi jo ensimmäisellä lukukerralla suosikiksi. Siinä vaan oli jotenkin enemmän sisältöä ja jännittäviä tapahtumia kuin ensimmäisessä osassa mikä on huvittavaa koska yleensä jatko-osat eivät yllä ensimmäisen tasolle.

Huomaa, että ensimmäinen elokuva oli jo omalta osaltaan menestys koska jatko-osaan on käytetty paljon enemmän rahaa ja aikaa. Sen miljöö on jotenkin paljon upeampi kuin ensimmäisessä osassa.

Elokuva alkaa melko pitkälti siitä kun Katniss ja Peeta lähtevät voittokiertueelleen vyöhykkeille. Elokuvaan oli loistavasti saatu ylös Katnissin tunnetilat sekä vyöhykkeillä paistava suru, viha ja kaikennielevä epätoivo. Kapina on kytemässä.

Jouduin oikeastikin pariin kertaan nieleskelemään kyyneleitä elokuvassa koska siinä vallitseva raskaus tavoitti katselijansa. Vihan liekit olikin minun mielestäni paljon surumielisempi ja brutaalimpi kuin edeltäjänsä vaikka huumoriakaan ei oltu unohdettu kaiken sen vakavuuden keskellä.

Pakko sanoa, että päänäyttelijät osuvat rooleihinsa kuin nyrkki silmään ja Lawrence sen kuin parantaa roolisuoritustaan ilmiömäisesti. Finnickin näyttelijä oli myös aika nappivalinta vaikka jäinkin odottamaan ehkä hitusen enemmän vielä sitä kirjan Finnickiä.

Yksi elokuvan parhaista hahmoista oli ehdottomasta Johanna, joka veti räävittömästi rooliaan ja kirvoitti hymyn useammin kuin kerran. Myös muut hahmot olivat minusta hyvin valittuja ja koskettavia jokainen omalla tavallaan.

Areena oli upeasti toteutettu ja kaikki efektit saivat hengen melkein salpaantumaan. En vain yksinkertaisesti löydä mitään moitetta visuaalisesta puolesta.

Loppu tottakai jäi kutkuttavaan kohtaan, mutta kirjan lukeneena sai jonkinlaista rauhaa siitä kun tiesi mitä odottaa jatkolta. Vihan liekit ylitti totaalisesti kaikki odotukseni ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille.

7 kommenttia:

 1. Minäkin kävin tämän eilen katsomassa. Oli todellakin hieno elokuva. Toimi paremmin minulle leffana kuin kirjana, vaikka kirjaa lukemattomalle toki paljon jäänee varmasti puuttumaan. Itsekin jouduin nieleskelemään kyyneleitä monta kertaa.

  VastaaPoista
 2. Kävin silloin keskiviikkona katsomassa. Yllätti minutkin positiivisesti :)

  VastaaPoista
 3. Eilen kävin tämän katsomassa. Enkä voi sanoa pettyneeni. Vihan liekit oli saatu loistavasti muutettua elokuvaksi ja jotkut kohtaukset olivat jopa vaikuttavampia elokuvassa kuin kirjassa kun ne pääsi näkemään. Loistavaa. Sanoisin että ehkä jopa parempi kuin ensimmäinen elokuva.
  Kyllä tykkäsin.

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla etten ole ainut joka fanittaa leffaa :P

  VastaaPoista
 5. Oon lukenu nuo kaikki kirjat moneen kertaan läpi ja innoissani ootin, että pääsen leffaa katsomaan. Ja täytyy sanoa etten kyllä pettynyt yhtään! Ihan mahtavasti oli saatu muutettua valkokankaalle ja kaikki pienet yksityiskohdat ym. oli yllättävän samanlaisia (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) mikä on tosi hyvä juttu! Ärsyttää kattoo kirjoista tehtyjä elokuvia jos elokuva on muutettu ihan erilaiseks. Innolla odotan seuraavaa leffaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minunkin Nälkäpeli-nälkä kasvoi tämän leffan myötä. Jatkoa odotellen!

   Poista
 6. Ite en oo ikinä ollut mikään Nälkäpelin ykkösfani, ensimmäisen kirjan sain luettua ja hyvä oli mutta sitten into vähän lopahti. Kävin kumminkin tämän leffan katsomassa ja en tiedä vaikuttiko se etten kakkososaa lukenut, mutta leffa ylitti odotukset ihan täysin! Voisi sanoa että oli parempi kuin ensimmäinen elokuva! Tykkäsin ja tuli hirveä hinku lukea tuo hyllyssä istuskeleva kirja(: Mutta se täytyy sanoa, että kolmannen osan jako kahteen elokuvaan on ihan typerää.

  VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)