maanantai 25. maaliskuuta 2013

Sara Shepard - Uskomaton

(Valehtelevat viettelijät, osa 4)

Turvatyöt kiinni tyttöset. Mikään ei ole sitä, miltä näyttää! - A 

Emily on huippukonservatiivisten serkkujensa luona Iowassa. Aria asuu isänsä ja tämän kodinrikkoja-tyttöystävän kanssa. Ja Spencer pelkää sekaantuneensa jotenkin Alisonin murhaan. Hannan kohtalo on kuitenkin pahin. Hän taistelee hengestään sairaalassa, koska hän tiesi liikaa. 

A:n uhkaukset muuttuvat vaarallisiksi ja Alin tappaja on yhä vapaalla. Tyttöjen on selvitettävä totuus - A:sta, Alista ja siitä, mitä Hannalle tapahtui - ennen kuin heistä jostakusta tulee A:n seuraava uhri. Heidän penkoessaan Rosewoodin salaisuuksia herää yksi kysymys: onko tämä kaiken kauheuden loppu… vai onko se vain alkua?

"Sarjaa katsoneena tämä kirja ei tuonut mitään kovin uutta kuvioihin vaikka pari asiaa oli sarjassa radikaalisti eri tavalla kuin kirjassa. Sarjan meno ehkä enemmän on mieleeni kuin kirjat ja koska tän tyypin kirjallisuus ei ehkä ole sitä suurinta herkkuani niin olen vähän yllättynyt, että olen jaksanut lukea sarjaa näinkin pitkälle. Uskomaton loppuu shokeeraavaan huipennukseen joka on sarjassa paljon kiltimmin toteutettu ja jos nyt oikein muistan ja osaan yhdistää niin tämä kirja kertoo toisen kauden lopusta ja päättyy samoihin kannattimiin kuin se joten ilmeisesti seuraava suomennos starttaa kolmannen kauden tapahtumilla. Tässäkin kirjassa tuttuun tyyliin oli melko lyhyitä lukuja ja jokainen aina jonkin neljän tytön näkökulmasta, joka helpotti aika paljon lukemista ja auttoi hahmottamaan enemmän tyttöjen elämästä. Jotenkin minulle tuli sellainen olo, että tytöt ovat näissä kirjoissa paljon naiivimpeja ja pinnallisempia kuin sarja antaa ymmärtää. Mielenkiinnolla odotan jatkoa sarjaan ja kirjoihin."
ARVOSANA: 7 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)