sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Janet Evanovich - Kahta kovemmin

(Stephanie Plum, osa 2)

Ensin rahat -dekkarissa Stephanie Plum keplotteli itselleen ammatin palkkionmetsästäjänä. Kun virkavallan koura jää odottamaan valtakirjaa, ottavat Stephanien manikyyriä kaipaavat sormet kohteestaan lujasti kiinni. Väliäkö sillä, että hän pyörtyy jo katsoessaan Reservoir Dogsia. 

Toisessa Plum-tarinassa kirjailijan vauhti sen kuin kasvaa, vaikka hänen sankarittarellaan onkin käynnistysvaikeuksia. Plumin auto on varastettu, ja varalle löytyvä näyttävä Buick tekee varjostuspuuhat lähes mahdottomaksi. Tuorein takaa-ajo vie Stephanien hautaustoimistoihin. Eräältä vainajalta puuttuu sormi, ja saatuaan postissa eräitäkin elimiä Stephanie päättää turvautua poliisituttava Joe Morelliin. 

Yhteistyö ei ole saumatonta, mutta vaikka Stephaniella onkin sydäntä jättää mies niille sijoilleen puolialastomana, hän muistaa aina heittää tälle aseen turvaksi.

"En osaa oikein edes selittää mikä minut koukutti näihin kirjoihin. En ole koskaan tykännyt rikoskirjoista, mutta ehkä räväkkä Stephanie Plum vaan pitää otteessaan. Stephanien ympärillä pyörii seksikäs Morelli, joka yrittää saada Stephanien keskittymisen herpaantumaan ja lisäksi on vielä tumma ja komea Ranger, joka oli kuitenkin tässä osassa vähän pienemmässä roolissa, mutta ihana yhtä kaikki. En pysty edes laskemaan kuinka monta kertaa pyrskähtelin tätäkin lukiessa. Kirja on täynnä aivan mahtavaa huumoria. Tapahtumaa kyllä riittää ensimmäisestä kannesta viimeiseen ja vähemmän sitoutuneempi lukija voisi mennä välillä tapahtuman paljoudesta sekaisin. Stephanien räväkkä mummo kyllä vetäisee pisteet taas kotiin juoksemalla ruumiinvalvojaisissa kuin parhaimmissakin seurapiirijuhlissa. Lukija ei arvaa ikinä rikoksen loppuratkaisua kuin vasta kirjan viimeisillä sivuilla kun koko vyyhti aukenee selvästi eteen ja ehkä yllättääkin. Jälleen kerran mahtava osa ja toivoisin suuresti, että tästäkin tehtäisiin leffa!"
ARVOSANA: 8

4 kommenttia:

 1. Stephanie Plum, suosikki palkkonmetsästäjäni.. Juurinkin kuulin että marraskuussa pitäisi tulla 20. osa sarjaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiii, vähän hienoa :D Ite en ole kuin kolme kirjaa vasta lukenut! Jokos se Notorius nineteen on tullut suomeksi? En löytänyt ainakaan sitä.

   Poista
  2. Mun muistaakseni viimesin suomennettu on yhdeksäs osa, tosin varma en ole. Itse olen lukenut vain ekan osan suomeksi loput enkuksi.

   Poista
  3. Juu, kun silloin kun itse tänne lisäilin tätä niin sillon vika suomennos oli kasi ja ysi oli vasta tulossa enkuks. Pitänee yrittää perehtyä josko löytyis jo suomeks :D

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)