torstai 31. tammikuuta 2013

C. J. Daugherty - Night School : Yön valitut

Kehen voi luottaa, kun kaikki valehtelevat? Todenmakuisen jännitys trilogian tummatunnelmaisessa avausosassa paha ulottaa lonkeronsa eristäytyneeseen sisäoppilaitokseen.

Kun 16-vuotiaan Allien isoveli ja uskottu Christopher yllättäen katoaa, Allie syyttää vanhempiaan. Vanhemmat päättävät lähettää kapinoivan tytön sisäoppilaitokseen keskelle metsää.

Yllätyksekseen Allie viihtyy uudessa koulussaan, saa ystäviä ja löytää komean poikaystävän Sylvainin. Hänellä on kuitenkin vahva tunne, ettei Cimmeria ole aivan tavallinen sisäoppilaitos. Mikä oikein on salainen Yökoulu, johon saavat osallistua vain harvat ja valitut oppilaat? Mitä salaisuutta sen jäsenet piilottelevat?

Koulun tanssiaisissa alkaa tapahtua. Kun yksi tytöistä löytyy murhattuna, Allie huomaa olevansa itsekin suuressa vaarassa. Mutta miten tapahtumiin liittyy Allien kadonnut veli? 

"Jotenkin tuntui alusta asti kummalliselta, että tässä kirjassa ei ole lainkaan fantasiaa. En meinannut saada millään lailla iskostettua niinkin yksinkertaista asiaa päähäni vaan odotin koko ajan vampyyrien ja ihmissusien loikkaavan esiin. Cimmeria on toden totta taianomainen paikka ja siellä haluaisi melkein käydä itsekin jos meno ei olisi niin diktaattorimaista kuin kirjassa kerrotaan. Juoni oli siinä mielessä todella hyvä, että minä mietin pääni puhki syitä kirjan tapahtumiin, mutta en keksinyt mitään ennen kuin kirjan lopulla juoni vähän alkoi selkeytyä. Yleensä pääjuonen arvaa suunnilleen heti alkuunsa, mutta tässä niin ei ollut. Tosin jotkut juonelliset asiat tässä kirjassa olivat vähän huvittavia, mutta kokonaisuudessaan ei paljoa moitittavaa löydy. Lisäksi pidin kirjan hahmoista suuresti. Allie oli vähän erilainen kirjan sankari, joka on ollut tekemisissä poliisien kanssa eikä ole osannut sopeutua normaaliin elämään veljensä katoamisen jälkeen. Oikein viihteellinen kirja, joka on täynnä mystisiä tapahtumia, rakkausdraamaa ja salaperäisiä ihmisiä. Joku voi vaikuttaa kiltiltä ja vilpittömältä, mutta onko hän sitä todellisuudessa? Enpä malttaisi jäädä odottelemaan jatko-osaa."
ARVOSANA: 8½

13 kommenttia:

 1. Sen verran mielenkiintoiselta kuulosti, että pakko oli tehdä varaus kirjastosta. Oletin kyllä heti itsekin, että "no niin, fantasiaa", mutta aika jännä, jos sitä ei niin olekkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, fantasiaa ei löydy, mutta silti jotenkin kirjoittaja on luonut miljöön, jossa on "taikaa". Sitä on vaikea kuvailla, mutta jokainen huomatkoon sen itse jos lukee ;D

   Poista
 2. Laitoin tämän TBR-listalle jo silloin, kun huomasin sinun vasta lukevan tätä. Nimi kuulosti jännältä ja goodreadsin kuvauskin mielenkiintoiselta. Minäkin oletin, että kyseessä olisi fantasiakirja, mutta ei sitten näköjään ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ei, ja oikeastaan aika hyväkin juttu :)

   Poista
 3. Luin viime vkl-na sitten sen seuraavankin osan :) aina vain mielenkiintoisemmaksi meni.. Kolmatta osaa odotellen :)

  VastaaPoista
 4. Onko siitä seuraavaa kirjaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kirjasarjat-osion alla on myös Yön valitut-sivu. Päivittelen noihin aika julkaisupäiviä kun tulee ilmi. Toinen suomennos tulee vasta keväällä 2014.

   Poista
 5. Olen lukenut satoja kirjoja, mutta tämä kirja oli yli voimasesti parahain! Vaikka kirjassa tapahtui jänniä juttuja, en millään voi malttaa että saan lukea vasta seuraavaan kirjan pitkän ajan päästä! Carter on kuvailtu myös todella hyvin kirjassa! Ensin hän on todella salamyhkäinen mutta loppu osassa todella ihana! Tämä on todella hyvä kirjasarja, ihan kaikista parhain!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä hyvä kirja oli vaikka ei suosikkikirjojeni tasolle yltänytkään :)

   Poista
 6. Minustakin tämä oli todella hyvä kirja, ja oli todella hyvä että kirjaan ei tullut fantasiaa, koska mielestäni se olisi laskenut kirjan hyvyyttö:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä vaan jotenkin odotti alkumetreillä kun alkoi tapahtua kummia asioita :D

   Poista
 7. Rakastin tätä kirjaa tosi paljon ja saatoin lukea iltamyöhään:3
  Tuleeko tähän jatko-osa ja milloin? Millä nimellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oikealla kirjasarjat - otsikon alta löytyy myös Yön valitut, käypäs sieltä tsekkaamassa ;)

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)