sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Yön valitut

(Night School series)

C.J. Daughertyn viisiosaisessa kirjasarjassa on trilleriä kerrakseen, jota siivittävät mutkikkaat rakkauskuviot, salaisuudet ja pelottavat tapahtumat. Ja vaikka kirja antaa taianomaisen tunnelman jo kansikuvassa, se ei ole fantasiaa laisinkaan. Sarja kertoo 16-vuotiaasta Alliesta, jonka vanhemmat lähettävät sisäoppilaitokseen. Kaikki tuntuu menevän aluksi hyvin, mutta sitten Allie alkaa epäillä, että Cimmeria ei ole mikään ihan tavallinen sisäoppilaitos. Ja mikä mahtaakaan olla Yökoulu?

Syksyllä 2015 tuli tieto kustantajalta, että sarjan huonon menekin vuoksi sitä ei suomenneta loppuun joten suomennokset jäivät kahteen kirjaan.

C.J. Daughertyn kotisivut


KIRJAT:
1. Night School (suom. Night School : Yön valitut, 2013)
2. Night School: Legacy (suom. Night School 2 : Yön perintö, 2014)
3. Night School: Fracture 
4. Night School: Resistance
5. Night School: Endgame 


Yön valitut

Kehen luottaa, kun kaikki valehtelevat? 

Kun 16-vuotiaan Allien isoveli ja uskottu Christopher yllättäen katoaa, Allie syyttää vanhempiaan. Vanhemmat päättävät lähettää kapinoivan tytön sisäoppilaitokseen keskelle metsää. Yllätyksekseen Allie viihtyy uudessa koulussaan, saa ystäviä ja löytää komean poikaystävän Sylvainin. Hänellä on kuitenkin vahva tunne, ettei Cimmeria ole aivan tavallinen sisäoppilaitos. Mikä oikein on salainen Yökoulu, johon saavat osallistua vain harvat ja valitut oppilaat? Mitä salaisuutta jäsenet piilottelevat? Koulun tanssijaisissa alkaa tapahtua. Kun yksi tytöistä löytyy murhattuna, Allie huomaa olevansa itsekin suuressa vaarassa. Mutta miten tapahtumiin liittyy Allien kadonnut veli?

"Jotenkin tuntui alusta asti kummalliselta, että tässä kirjassa ei ole lainkaan fantasiaa. En meinannut saada millään lailla iskostettua niinkin yksinkertaista asiaa päähäni vaan odotin koko ajan vampyyrien ja ihmissusien loikkaavan esiin. Cimmeria on toden totta taianomainen paikka ja siellä haluaisi melkein käydä itsekin jos meno ei olisi niin diktaattorimaista kuin kirjassa kerrotaan. Juoni oli siinä mielessä todella hyvä, että minä mietin pääni puhki syitä kirjan tapahtumiin, mutta en keksinyt mitään ennen kuin kirjan lopulla juoni vähän alkoi selkeytyä. Yleensä pääjuonen arvaa suunnilleen heti alkuunsa, mutta tässä niin ei ollut. Tosin jotkut juonelliset asiat tässä kirjassa olivat vähän huvittavia, mutta kokonaisuudessaan ei paljoa moitittavaa löydy. Lisäksi pidin kirjan hahmoista suuresti. Allie oli vähän erilainen kirjan sankari, joka on ollut tekemisissä poliisien kanssa eikä ole osannut sopeutua normaaliin elämään veljensä katoamisen jälkeen. Oikein viihteellinen kirja, joka on täynnä mystisiä tapahtumia, rakkausdraamaa ja salaperäisiä ihmisiä. Joku voi vaikuttaa kiltiltä ja vilpittömältä, mutta onko hän sitä todellisuudessa? Enpä malttaisi jäädä odottelemaan jatko-osaa."
ARVOSANA: 8½


Yön perintö 

Allien elämä sisäoppilaitoksessa käy vaaralliseksi. Suojellako perheetään vai luottaako uusiin ystäviin?

16-vuotias kapinallinen Allie on löytänyt Cimmerian sisäoppilaitoksesta toisen kotinsa. Koulu on tuonut hänen elämäänsä myös Carter Westin, unelmien poikaystävän.

Cimmeriassa toimii Yökouluksi nimetty salaseura. Se paljastuu vaikutusvaltaiseksi salaiseksi organisaatioksi, jonka jäsenet ulottavat valtansa paljon koulua pidemmälle. Yökoululla on myös vihollisia, näiden joukossa Allien kadonnut veli. Pian selviää, että Allie ja kaikki muutkin koulun oppilaat ovat suuressa vaarassa.


"Hiukan oli aikaa ensimmäisen kirjan lukemisesta joten piti vähän palautella mieleen mitä edellisessä osassa tapahtuikaan, mutta onneksi tässä kirjassa pääsi nopeasti mukaan taas tapahtumiin. Jotenkin hassusti edelleen odotin, että jossain lymyilee demoni tai vampyyri tai joku muu yliluonnollinen olento, en osaa vieläkään ajatella ettei kirjasarja ole yliluonnollinen. Hassua. Ehkäpä tunnelma joka kirjasta huokuu saa aikaan sellaisen yliluonnollisen tunnelman koska Cimmeriahan vaikuttaa juuri taianomaiselta ja mystiseltä paikalta. Aikamoista möykytystä saa Allie tässä kirjassa osakseen ja edelliseen osaan verraten tämä oli aika surumielinen ja synkkäkin. Hiukan ehkä oli huomattavaissa jonkinlaista ontumista tarinan joissakin kohdissa, mutta ei mitenkään kovin häiritsevästi koska Cimmeria lumosi minut jälleen täysin. Vaikkei tässä nyt tapahtunut mitään kamalan mullistavaa niin ei tämä tylsäksi käynyt missään vaiheessa. Harmitti hiukan pari juonikuviota, mutta ainakin kirjailija sai tekstiin jotain tunteita herättävää. Jään mielenkiinnolla odottelemaan kolmatta osaa!"
ARVOSANA: 8½

56 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, ehkä hieman samanlaiselta kun Yön Talo- sarja :) Täytyy käydä ettimästä kirjastosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuussahan tuo vasta tulee suomeksi, että ei sitä vielä kirjastosta löydy :) mut eipä ole enää pitkä aika!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mulla tuli juonesta vähän mieleen se yks minisarja nimeltä Valemont, mut siinä oli vampyyreja :D Jos nyt oikein ymmärsin niin tää ei fantasiaa ole?

   Poista
  2. Ainakaan ei liian selvästi sitä ole tuotu esiin, tätä ei myöskään Risingin tulevien kirjojen listalla ollut. Onhan tuossa vähän goottilainen/para.rom. kansi. Kauhua? Ei oikein löytynyt Google haulla mtn tästä enempää kuin jo tiedossa olevat faktat. Englanninkieliseltä puolelta varmaan löytyy jotain enemmänkin,.

   Poista
 3. Luin kirjan yhdeltä istumalta. Todella hyvä ja mielenkiintoinen. Jotain samaa kuin Yön Talossa ja Vampire Knightissä(manga). Odotan innolla seuraavaa osaa, vaikka siihen tosin taitaa mennä pitkä tovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, itsellä juuri luennassa ja ainakin tähän mennessä ollut tosi mielenkiintoinen :) Juuh, toisen osan suomennoksen kanssa varmasti vielä kestää kun vastahan tämä suomeksi tuli.

   Poista
 4. Tosi ihana kirja:) Odotan jo innolla seuraavaa:)

  VastaaPoista
 5. Pakko saada lukea uudellee. Ite pidin todela paljon koko kirjasta, hahmot eritoten oli parhaimmat.

  VastaaPoista
 6. Kuinka monta osaa kirjaan tulee, kun joissain lukee että kolme, ja taas puolestaan joissain viisi?

  VastaaPoista
 7. Mistäs sellaista tietoa, että tulisi viisi kirjaa? ( Jos saan kysyä )
  Tykkäsin ihan älyttömästi ekasta kirjasta enkä malttais oottaa seuraavaa!! :) Ja tosi kiva tää sun blogi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vain!

   Tieto on ongittu kirjailijan viralliselta kotisivulta!

   Poista
 8. kannattaa lukea kirja oli todella hyvä enkä malta odottaa seuraavia osioita(: en ole erityisemmin kirjojen ystävä mutta pyysin siskoani lainaamaan jonkin kirjan kirjastosta ja hän lainasi minulle tämän ja luin tätä koko ajan putkeen koska en malttanut lopettaa(: Mutta kannattaa todellakin lukea tämä on jännittävä ja todella kinnostava kirja!(:

  VastaaPoista
 9. aivan mahtava kirja, tykkäsin ! helposti samaistuttava ja juonestakin saa mukavasti kiinni. itse oon lukenut jo pariin kertaan, ja odotan toista kirjaa jo innolla c:

  VastaaPoista
 10. Jäin ihan koukkuun...en pystyny lopettaa lukemista ollenkaan :) ja toista osaa dotan jo todenteolla...ei malttais :)

  VastaaPoista
 11. oon lukenut 2 osa ja se oli tosi surullista,itkin kirja lopussa... allie ja carter eroa..carter alkaa seurustelee Julesikaa ja allie palaa Sylvainikaa sit kirja lopussa Jo kuoli..:/ Jo oli mun lempi hahmo ja en tajuu vieläkää siitä miks Gabe tappoi Jota!!:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kiva et oot päässy kirjan lukemaan, mut monet eivät ole sitä vielä lukeneet joten kirjoituksessasi olisi pitänyt lukea SPOILERIvaroitus!

   Poista
 12. oh mäkin hurahdin tähän sarjaan täysin ! kiva että täältä löytyi nää kirjojen "tiedot", jotta sitten tietää mitä odotella c:

  VastaaPoista
 13. Ihan mahtavat kaks ekaa kirjaa! Luin just ekan kirjan toiseen kertaan ja päivässä meni tokaki kirja. :D Suosittelen Lämpimästi!

  VastaaPoista
 14. Itse olen lukenut ensimmäisen ja huomenna saan käsiini toisen osan, on kylllä ihan mahtavia mielestäni! Suomennetaanko tuo kolmas osa siis vasta 2015 ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä. Joko myöhään tänä vuonna tai ensvuoden alussa luulisin.

   Poista
 15. eiks tän sarjan nimi oo Night School ja ekan kirjan nimi Yön valitut?

  VastaaPoista
 16. Iha mahtava sarja! Oon lukenu kaks ekaa kirjaa ja ne on iha hyviä. Mäki mietin et millo tuo kolmas kirja suomennetaa. Odotan sitä innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sarja kyllä :) Suomeksi varmaan tulee ensi keväänä luulisin.

   Poista
 17. Aivan mahtava kirja..jäin ihan koukkuun ja tuli luettuu 1&2 kahteen kertaan: ) Nyt sitten 3 suomennosta odottelen;)

  VastaaPoista
 18. Oon lukenu molemmat osat moneen otteeseen mut kakkososan lopussa olin vähä pettyny asioiden käänteeseen :( (en ny viittii sanoo jos kaikki ei oo vielä kakkosta lukenu) Mutta on kyllä todella koukuttava sarja, en jaksa odottaa kolmannen suomennosta :)

  VastaaPoista
 19. Olen lukenut ekan kirjan ja se on aivan mahtava! Rakastuin kirjaan enkä ole ikinä jaksanut lukea mittään kirja kokonaan ennen Night Schoolia! Ykkös osa oli niin hyvä että varmasti luen koko kirjasarjan ehkä jopa moneen kertaan!(:

  VastaaPoista
 20. Eli tuleeko kolmannen osan suomennos tänä keväänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sen kysymysmerkillä koska se on arvio, mutta vielä ei ole mitään varmaa julkaisupäivää tiedossa. Voi olla, että kirja tulee vasta syksyllä koska ollaan jo näin pitkällä kevättä.

   Poista
 21. Tämä sarja oli ihan mahtava! Odotan jo kolmatta osaa

  VastaaPoista
 22. Tuohon edelliseen kommenttiin vielä lisäten niin olisi todella ihanaa jos tästä sarjasta tehtäisiin elokuva.

  VastaaPoista
 23. Tuohon edelliseen kommenttiin vielä lisäten niin olisi todella ihanaa jos tästä sarjasta tehtäisiin elokuva.

  VastaaPoista
 24. Tämä sarja oli ihan mahtava! Odotan jo kolmatta osaa

  VastaaPoista
 25. Tämä sarja oli ihan mahtava! Odotan jo kolmatta osaa

  VastaaPoista
 26. Olisiko kenelläkään tietoa milloin kolmas osa tulisi suomeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä tietoa, mutta päivitän heti tänne kun se tieto tulee.

   Poista
 27. Sain juuri luettua toisen osan ja en malta odottaa kolmatta! Niin koukuttava sarja... :') Parhaimpia kirjoja joita olen lukenut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä, jos teillä on jotain hyviä kirja- ehdotuksia (samantyyppisiä kirjoja/ sarjoja kuin night school tai sitten muuten vain jotain hyviä) saa mielellään ehdottaa :)

   Poista
  2. Kannattaa selailla tuolta kirjasarjat-otsikon alta noita. Siellä on minun arvostelujani lukemistani kirjoista. Sieltä löytyy luettavaa ;)

   Poista
 28. Sieltä löytyi pari ihan hyvän kuuloista kirjaa! :) Mutta mikään tähän mennessä ei ole vetänyt vertoja Night school:lle! ;)

  VastaaPoista
 29. Onkos minkäänlaista uutta tietoo et millo kolmannen suomennos ilmestyis?♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaisin, että seuraavan kirjan suomennos on ensi vuoden puolella! Odotellaan otavan kevätuutuuksista tietoa niin josko selviäis :)

   Poista
 30. Netistä pystyy lukemaan kaikki suomeksi ja ilmaseksi.

  VastaaPoista
 31. Onks minkäänlaista uutta tietoo kolmannen osan suomennoksesta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonon menekin vuoksi sarjan suomentaminen jäi kesken eli kolmatta osaa ei enää suomenneta.

   Poista
 32. Eikä! Pitää lukee kolmas sitte englanniks google kääntäjän kaa :d

  VastaaPoista
 33. Ite pidin tosi paljon täst sarjast. Ärsyttää vaa kun ei tuu enää suomennoksii ja ite en oo englannis mikään haka. Olis tosi kiva tietää miten tää kaikki päättyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu todella ärsyttävää kun hyvät sarjat lopetetaan kesken, on tapahtunut useamminkin :(

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)