sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Dustlands

Moira Youngin seikkailullisen toimintatrilogian uhataan olevan jopa parempi kuin Nälkäpelin! Kun Saban kaksoisveli siepataan hänen nenänsä edestä ja hänen perheensä revitään hajalle, hänellä on vain yksi mahdollisuus: lähteä etsimään ja pelastamaan veljensä. Älä luota kenenkään, vain itseesi. Saban on kuitenkin yritettävä päästä eroon ennakkoluuloistaan koska ennemmin tai myöhemmin hän tulee tarvitsemaan apua, eikä tunteita pysty tukahduttamaan.

KIRJAT:
1. Blood Read Road (suom. Julma maa, 2013)
2. Rebel Heart (suom. ?)
3. Raging Star


Julma maa

Saban maailmassa ei ole lakeja eikä sitovia sääntöjä. Kun hänen kaksoisveljensä siepataan kotitilalta, sisaren polkua viitoittaa vain kosto. Matkalla läpi tuhoutuneen ja vahvimman lakia noudattavan yhteiskunnan Saba kohtaa sekä vihollisia että ystäviä. Mutta voiko Saba luottaa edes mieheen, joka pelastaa hänen henkensä? Rujossa yhteiskunnassa rakkaus on lopulta ainoa voima, joka ajaa ihmistä eteenpäin.

"Tämän uhattiin olevan jopa parempi kuin Nälkäpelin, mutta sen trilogian ohittamiseen ei kyllä tämä kirja ollenkaan yltänyt. Ei lähellekään. Eniten häiritsi kirjan kirjoitustyyli ja se, että vuorosanoista oli tyystin jätetty pois kaikenlaiset lainausmerkit, joka vaikeutti jonkun verran luetun ymmärtämistä. Lisäksi mä ja sä-tyylinen murre jotenkin ärsytti todella paljon. Saba oli aika erikoinen persoona enkä oikein osaa sanoa vieläkään onko hän nokkela kovapää vai täysin idiootti ja ärsyttävä. En päässyt muihinkaan hahmoihin oikein kunnolla sisälle enkä luonut heihin mitään sidettä kirjan aikana niin kuin yleensä lukiessani teen. Pisteet annetaan ehkä enemmänkin nokkelalle juonelle, kirjan maailmalle ja kirjailijan mielikuvitukselle. Kirja kyllä loppui siihen malliin, että jäin miettimään miksi tämä on ylipäätään trilogia. Tämä kirja jätti vähän kylmäksi."
ARVOSANA: 7

2 kommenttia:

  1. Tämä on mennyt ihan ohi..Piti heti klikkailla itseni kirjaton sivuille ja varata tämä, enkuksi löytyikin heti hyllystä ;) vielä kun ehtisi hakea sen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, vähän varauksella odottelen, että mitähän tämä tuo tullessaan. Saas nähdä :)

      Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)