maanantai 12. marraskuuta 2012

John Landis - Elokuvan hirviöt

Elokuvaohjaaja John Landis luo kattavan katsauksen valkokankaan tunnetuimpiin hirviöihin. Elokuvan hirviöt -kirjassa otetaan selvää vampyyrien, zombien, ihmissusien ja muiden ikonisten elokuvahirviöiden alkuperästä, muunnelmista ja suosiosta. 

Landis johdattelee lukijansa Hollywoodin parhaiden erikoistehosteiden, pienoismallien ja maskeerausten äärelle sekä haastattelee arvostettuja elokuvantekijöitä John Carpenterista Christopher Leehen, Sam Raimiin, David Cronenbergiin ja Guillermo del Toroon. 

Upea valokuvateos tuo ihasteltavaksi kiehtovia silmäyksiä elokuvan hirviöihin palaamalla niin menestysteoksiin, unohdettuihin mestariteoksiin, karmiviin kulttiklassikoihin kuin kaikkein epäonnistuneimpiin elokuvahankkeisiin!

John Landis on amerikkalainen elokuvaohjaaja, joka on ohjannut ja käsikirjoittanut monia suosittuja elokuvia kuten Delta-jengi, Blues Brothers, Amerikkalainen ihmissusi Lontoossa, Vaihtokauppa ja MichaelJacksonin rajoja rikkoneen kauhumusiikkivideon Thriller.

"Olen aina ollut yhtä aikaa kauhea pelkuri sekä omannut liian vilkkaan mielikuvituksen, ja samaan aikaan suorastaan haluan haalia mahdollisimman ällöttäviä leffakokemuksia. Tämä kirja on ainakin kauhuleffa-fanien ehdoton lukukohde. Kirjassa perehdytään hieman kaikenlaisiin valkokankaan yliluonnollisuuksiin ja lisänä on kuvia menneistä elokuvista vuosien varrelta. Itse olen perehtynyt enemmän tähän uudempaan kauhuun, joten oli ihan hauska lueskella juttuja vanhemmista leffoista ja katsella kuvia aina vampyyreista ihmissusiin ja zombeista aaveisiin. Lisäksi tässä oli muutamien elokuvateollisuudesta tuttujen tyyppien haastatteluja. Ihan hauskaa illan viihdettä kauhun ystäville."
ARVOSANA: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)