lauantai 13. lokakuuta 2012

David Safier - Happy Family

(Happy Family)

Elämä on kovaa. Neljääkymmentä ikävuottaan lähestyvä Emma Wünschmann on uhrannut lupaavan uransa kustannusalalla perheensä vuoksi. Emman lastenkirjakauppa on konkurssin partaalla, perheen murrosikäinen tyttö pitää äitiään totaalisen nolona, poika Max elää vain lukemiensa kirjojen maailmoissa ja aviomies Frank on burnoutin partaalla.

Asiat saavat käänteen kun Emman vanha kollega tarjoutuu järjestämään lukutilaisuuden Stephenie Meyerin kanssa Emman kirjakaupassa. Ehtona on että Emma ja muut perheenjäsenet pukeutuvat tilaisuutta varten hirviöpukuihin. Illasta tulee katastrofi ja toiveet kirjakaupan pelastamiseksi murskautuvat.

Kotimatkalla Emma menettää auton hallinnan ja melkein ajaa vanhan naisen päälle. Raivostunut rouvashenkilö kiroaa perheen. He eivät pelkästään näytä Draculalta, Frankensteinilta ja ynnä muilta hirviöiltä – heillä on yhtäkkiä myös hahmojensa tarpeet ja ominaisuudet... Wünschmannien täytyy löytää vanha rouva, jotta kirous saadaan peruttua.

"Koska Huono Karma oli niin hauska kirja niin pitihän sitä samalta kirjailijalta ottaa lukuun tämäkin, koska juoni vaikutti hauskalle. Happy Family sisältää realistisen perheen elämää, joka on luisunut alamäkeen ja perheen äiti yrittää kaikkensa saada heidät taas rakastavaksi perheeksi. No, helpommin sanottu kuin tehty. Ilkeä noita muuttaa heidät hirviöiksi ja siitä se hupi vasta alkaakin. Hauskasti kirjoitettua kevyttä luettavaa, joka naurattaa useampaan otteeseen. Myös Stephenie Meyer saa oman osansa Safierin nokkelassa kerronnassa. Perheessä on vähän yksinkertainen Frank, josta tulee mainio frankensteinin hirviö kun taas perheen äiti, Emma, joutuu taistelemaan verenhimonsa ja superseksikkään Draculan välillä. Perheen ujo, mutta neropatti poika muuttuu ehkä maailman nössöimmäksi ihmissudeksi, joka saattaa livautella ilopissejä ja perheen teini-ikäinen tytär on muumio, joka haikailee menetetyn pojan perään. Erikoinen sakki, joka jaksaa viihdyttää alusta opettavaiseen loppuun asti."
ARVOSANA: 9

3 kommenttia:

 1. Tää on kyllä sellainen kirja, joka on ihan pakko lukea. Sen verran hauskalta vaikuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli kyllä vallan metka lukukokemus :D

   Poista
 2. Heips, myönsin sinulle tunnustuksen blogissani! (:

  VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)