torstai 5. heinäkuuta 2012

Danielle Steel - Myrkylliset poikamiehet

(Toxic bachelors)

 Yllätyksellisimmät seikkailut koetaan rakkauden merellä

Myrkylliset poikamiehet
on viettelevän viihteellinen romaani kolmesta kesyttömästä poikamiehestä, joille tyylikkäät ravintolat, laadukkaat viinit ja kauniit naiset ovat arkipäivää. Charlie Harringtonin unelmamorsiamelleen asettamia odotuksia ei tosin täyttäisi täydellisinkään nainen. Julkkislakimies Adam Weiss taas valitsee tarjokkaista aistillisimmat, suosien kaunottaria, jotka ymmärtävät poistua kuvioista ennen aamiaista. Kolmikon viimeisin, Gray Hawk, on lahjakas taiteilija, jota kiinnostavat naiset, mutta eivät samaan pakettiin kuuluvat sitoumukset ja perhe-elämä.

Kesäisellä Välimerellä kaverusporukan poikamieselämä joutuu myrskyn silmään, ja syksyyn tultaessa kaikki kolme ovat ajautuneet odottamattomiin rakkaussuhteisiin. Charlien sydämen vie nainen, joka on valovuosien päässä miehen ihanteesta. Sitten tämän menneisyys yllättää hänet täysin. Adamin hunajainen kaunotar osoittautuu hätkähdyttävän omapäiseksi, ja työtä ja perhettä menestyksekkäästi koko ikänsä vältellyt Gray taas hullaantuu menestyneeseen uraohjukseen – joka on myös äiti. Sinkkuhurmureiden on tullut aika hyvästellä huoleton eilinen ja huomata, että kaikkein yllätyksellisimmän seikkailun voi kokea rakkauden merellä.


"Tämä oli ensimmäinen Steelin kirja, jonka olen koskaan lukenut. Teksti oli ihan kelvollista, mutta jotakin siitä jäi vaan puuttumaan. Sellaista jännitystä ja säihkettä. Koko kirja oli oikeastaan aika tavallinen, ehkä liiankin. Mitään kovin mullistavaa ei tapahtunut alussa ollenkaan ja koko kuvio oli muutenkin aika ennalta-arvattava. Loppua kohden draamaa alkoi saada kuvioihin, mutta siinä vaiheessa alkoi oikeastaan vain ärsyttää hahmojen lapsellisuus ja kypsymättömyys yksinkertaisiin elämän asioihin. Lisäksi sellainen tietty kaavamaisuus häiritsi suuresti. Puhumattakaan muutamista todella häiritsevistä stereotypioista. Tietenkin kirjalla oli onnellinen loppu ja sellaiset ovat yleensä aivan ihania, tässä kirjassa vain se siirappisuus otti enemmänkin hermoon."
ARVOSANA: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)