perjantai 15. kesäkuuta 2012

Valehtelevat viettelijät

High schoolia käyvien Spencerin, Hannan, Arian ja Emilyn ystäväpiiri ei ole ollut ennallaan sen jälkeen, kun joukon johtaja Alison DiLaurentis kolme vuotta aiemmin katosi. Tytöillä on kuitenkin yhteinen salaisuus, jonka he ovat vannoneet pitävänsä hautaan asti...

Ystävykset ovat erkaantuneet toisistaan. Tyttöjen tietämättä heitä yhdistää kuitenkin jokin: he kaikki saavat viestejä, jotka uhkaavat paljastaa heidän synkimmän salaisuutensa. Voiko viestien takana olla Alison, jonka kukaan ei enää uskonut olevan elossa?KIRJAT:
1. Pretty Little Liars (suom. Kaivattu, 2012)
2. Flawless (suom. Virheetön, 2012)
3. Perfect (suom. Täydellinen, 2012) 

4. Unbelievable (suom. Uskomaton, 2013)
5. Wicked (suom. Paha, 2013)
6. Killer (suom. Tappava, 2013)
7. Heartless (suom. Sydämetön, 2014)
8. Wanted (suom. Haluttu, 2014)
9. Twisted (suom. Kieroutunut, 2014)
10. Ruthless (suom. Häikäilemätön, 2015)
11. Stunning (suom. Tyrmäävä, 2015)
12. Burned (suom. Polttava, 2016) 

13. Crushed (suom. ??) 
14. Deadly
15. Toxic

NOVELLIT:
Pretty Little Liars: Pretty Little Secrets
Ali's Pretty Little Lies Kaivattu

Älä koskaan luota kauniiseen tyttöön, jolla on ruma salaisuus.

Jokaisella meistä on jotain salattavaa - etenkin näillä neljällä tytöllä: Spencer, Aria, Hanna ja Emily.

Heillä jokaisella on omat pikku salaisuutensa, mutta tyttöjä yhdistää yksi asia, jonka he kaikki ovat vannoneet pitävänsä salassa hautaan asti. Salaisuus, joka sai alkunsa sinä päivänä kun heidän ystävänsä Alison katosi.

Mistäkö minä sen tiedän? Minä tiedän kaiken heidän valheistaan. Ja arvaa mitä? Aion paljastaa kaiken. - A

Ote kirjasta:

Hetkinen. Oliko tuo... Noel? Voi ei. Oli se. Aria ei meinannut uskoa, että poika piti samaa t-paitaa kuinn 13-vuotiaana. Luultavasti se oli jokin onnenpaita tai siihen liittyi jokin muu omituinen urheilijan taikausko.
Noel katsoi Ariaa uteliaasti, käveli tämän auton luo ja koputti ikkunaan. Aria avasi sen.
"Etkös sinä ole se tyttö, joka muutti Pohjoisnavalle. Aria? Olit kai Ali D:n kavereita?" Noel kyseli.
Arian vatsassa vihlaisi. "Joo", hän vastasi.
"Eikä." Rosewoodin toiseksi ihanin poika James Freed ilmestyi Noelin taakse. "Ei ne minnekään Pohjoisnavalle muuttaneet vaan Suomeen. Tiedätsä, sieltä on se malli Svetlanakin. Se Hannan näköinen."
Aria raapi takaraivoaan. Hannanko? Siis Marinin Hannan?
Pilliin vihellettiin ja Noel hipaisi Arian käsivartta. "Suomineito?" Aiotko jäädä katsomaan peliä?"
"Öö... ja", Aria vastasi.
"Onko tuo jokin suomalainen seksimurahdus?" James virnuili.
Aria pyöritteli silmiään. Hän oli melko varma, että ja tarkoitti kyllä suomeksi, mutta eiväthän nuo pojat voisi sitä tietää.
"Pitäkää hauskaa pallojenne kanssa." Aria hymyili väsyneesti.

(Kaivattu, s. 35-36)

"Melkein toivon, että olisin lukenut ensin kirjan ennen kuin olisin katsonut Pretty Little Liarsin ekan kauden. Jotenkin olisi tuntunut kivemmalta ensin lukea ja sitten tutustua maailmaan dvd:n kautta, mutta menihän tämä näinkin. Sarja tukee aika vahvasti kirjaa vaikka tekstissä poikkeavuuksia olikin. Saran kirjoitustyyli on hyvin yksinkertainen ja ehkä liian vähän kuvailevaa. Kirja sisältää melko lyhyitä lukuja, joista jokainen kertoo aina yhden tytön elämästä. Sarja meni ehkä pidemmälle ekalla kaudella kuin tämä ensimmäinen kirja, veikkaisin, että toisessa kirjassa on myös ensimmäisen kauden juttuja. Joka tapauksessa pidin tästä kirjasta. Ei ollut kovin pitkä eikä pitkäveteinen. Suosittelen teinihömpän ystäville."
ARVOSANA: 7½


  
Virheetön

Älä huokaise helpotuksesta. Se on ohi vasta, kun minä sanon niin. - A

Uhkaavat viestit jatkuvat, ja yksi kerrallaan ne pakottavat tytöt ratkaisuihin, jotka muuttavat heidän elämäänsä lopullisesti. Kuka voi tietää tämän kaiken heidän menneisyydestään, nykyisyydestään, tunteistaan - valheistaan?

"Samoilla linjoilla mennään edellisen tuotoksen kanssa. Luvut ovat sopivan lyhyitä ja kertovat aina tarinaa joko Arian, Spencerin, Hannan tai Emilyn näkökulmasta. Tämän kirjan lukee suhteellisen nopsaan koska teksti on suhteellisen helppolukuista. Välillä ehkä hiukan vaivasikin se, että jotkut asiat sivuutettiin niin nopsaan. Nyt kun itse olen katsonut kaksi ekaa kautta ja vähän kolmatta niin ei voi olla vertaamatta kirjaa ja sarjaa keskenään. Siinä missä edellinen kirja meni aika samalla tavalla sarjan kanssa niin tässä tapahtuu aika paljon muutoksia. Sanoisin, että en ollut niin tyytyväinen kirjan tapahtumiin ja pidän enemmän sarjan versiosta. Tytöt ovat minusta paljon lapsellisempia kirjassa ja välillä heidän asenteensa jopa otti päähän joidenkin asioiden suhteen. Joskus sain tunteen siitä, että tätä kirjaa kirjoittaa oikeasti joku teinityttö. Ei ollut minusta ihan yhtä hyvä kuin edellinen, mutta seuraavaa osaa odotellessa."
ARVOSANA: 7½


Täydellinen

Hän tiesi liikaa. - A

Valehtelevat viettelijät tekevät kaikkensa, jotta A pysyisi hiljaa mutta salaisuudet ovat rumia ja vaikeita piilottaa. Arian perhe on hajoamassa, ja ikään kuin siinä ei olisi tarpeeksi hän joutuu valitsemaan kahden kuuman kundin välillä. Hanna yrittää tehdä Monan  synttäreistä koko Rosewoodin historian upeimmat. Emily tuntee olonsa outolinnuksi, jolla on traagisen vialliset vanhemmat, ja ainoa ihminen, joka hyväksyy hänet, saattaa kääntää kaikki häntä vastaan. Entä Spencer? Hän on krooninen poikaystävänvarastaja mutta hän ei ole koskaan ollut pettäjä - ennen kuin nyt. Täydellinen on yksityisbileet, joista et halua jäädä paitsi.

"En oikeastaan edes tiedä miksi luen näitä kirjoja koska minusta näiden kirjojen tapahtumat ovat vähän yksinkertaisesti kirjoitettuja omaan makuuni. Kai se on se uteliaisuus siitä, että miten kirjailija on alunperin kirjoittanut tarinan ennen sarjaa. Tässä kirjassa kyllä huomasi taas, että sarja ei noudata lainkaan kirjan kaavaa mikä toisaalta on parempi ainakin juuri tämän kirjan osalta koska en pitänyt lainkaan kirjan tapahtumista. Sarjaa voisi luonnehtia tämän kirjan jälkeen aika kesyksi. Plussaa siitä, että juoni ei jää yhden kirjan osalta junnaamaan paikalleen vaan eteenpäin mennään mukavassa tempossa ja jälleen kerran jokainen tyttö saa vuoronperään oman lukunsa, jossa käsitellään hänen ongelmiaan eikä kirjoiteta yhdessä luvussa ylettömästi kaikista koska sitten varmasti harjaantuneempikin lukija alkaisi kohotella kulmiaan. Tämä oli tällaista kevyttä viihdettä parille päivälle ja täytyy myöntää, että aion varmasti lukea jatkoakin vaikka tämä sarja ei suosikkeihin lukeudukaan millään muotoa ainakaan kirjoina." 
ARVOSANA: 7


Uskomaton

Turvatyöt kiinni tyttöset. Mikään ei ole sitä, miltä näyttää! - A

Emily on huippukonservatiivisten serkkujensa luona Iowassa. Aria asuu isänsä ja tämän kodinrikkoja-tyttöystävän kanssa. Ja Spencer pelkää sekaantuneensa jotenkin Alisonin murhaan. Hannan kohtalo on kuitenkin pahin. Hän taistelee hengestään sairaalassa, koska hän tiesi liikaa.

A:n uhkaukset muuttuvat vaarallisiksi ja Alin tappaja on yhä vapaalla. Tyttöjen on selvitettävä totuus - A:sta, Alista ja siitä, mitä Hannalle tapahtui - ennen kuin heistä jostakusta tulee A:n seuraava uhri. Heidän penkoessaan Rosewoodin salaisuuksia herää yksi kysymys: onko tämä kaiken kauheuden loppu… vai onko se vain alkua? 
 

"Sarjaa katsoneena tämä kirja ei tuonut mitään kovin uutta kuvioihin vaikka pari asiaa oli sarjassa radikaalisti eri tavalla kuin kirjassa. Sarjan meno ehkä enemmän on mieleeni kuin kirjat ja koska tän tyypin kirjallisuus ei ehkä ole sitä suurinta herkkuani niin olen vähän yllättynyt, että olen jaksanut lukea sarjaa näinkin pitkälle. Uskomaton loppuu shokeeraavaan huipennukseen joka on sarjassa paljon kiltimmin toteutettu ja jos nyt oikein muistan ja osaan yhdistää niin tämä kirja kertoo toisen kauden lopusta ja päättyy samoihin kannattimiin kuin se joten ilmeisesti seuraava suomennos starttaa kolmannen kauden tapahtumilla. Tässäkin kirjassa tuttuun tyyliin oli melko lyhyitä lukuja ja jokainen aina jonkin neljän tytön näkökulmasta, joka helpotti aika paljon lukemista ja auttoi hahmottamaan enemmän tyttöjen elämästä. Jotenkin minulle tuli sellainen olo, että tytöt ovat näissä kirjoissa paljon naiivimpeja ja pinnallisempia kuin sarja antaa ymmärtää. Mielenkiinnolla odotan jatkoa sarjaan ja kirjoihin."
ARVOSANA: 7 


Paha

Rosewoodin idyllisessä kaupungissa Pennsylvaniassa neljä viettelevän kaunista ystävätärtä ei vain voi vastustaa kiusausta eksyä pahoille teille. Hanna haluaa hinnalla millä hyvänsä olla kaupungin kovin tyttö. Spencer haluaa kaivaa sukunsa salaisuudet esiin. Emily ei voi olla ajattelematta uutta poikaystäväänsä. Ja Arialla on vähän liian samanlainen miesmaku kuin äidillään. Nyt, kun Alin tappaja on lopulta saatu kiinni, tytöt uskovat olevansa turvassa. Mutta minkä taakseen jättää, sen edestään löytää, ja heidän pitäisi jo tietää, että minä näen kaiken...


"Huhuh, enpä haluaisi oleskellä näiden tyttöjen pöksyissä. Heillä tuntuu olevan enemmän ongelmia viikossa kuin normaalilla ihmisellä vuodessa. Juuri kun luulee pääsevänsä eroon yhdestä ongelmasta, toinen ilmaantuu. Välillä minulle tulee näitä lukiessa vähän epätodellinen fiilis A:n suhteen. Ei kukaan voi olla yhtä aikaa monessa paikassa ja tietää asioita noin paljon. Se ei vaan ole mitenkään mahdollista. Jotenkin en yllättyisi jos sarjan lopussa paljastuisi jotain todella shokeeraavaa A:n oikeasta henkilöllisyydestä, mutta enpä ala sitä nyt tässä toitottamaan. Katsotaan eteenpäin mitä tarina tuo tullessaan. Tässä kirjassa kirjailija oli ehkä vähän enemmän pureutunut tarinaan eikä se jäänyt sellaiseksi pintaraapaisuksi kuten ehkä aiemmissa kirjoissa. Tyttöjen toilailuista on kiva lukea, mutta edelleenkään tämä sarja ei herätä mitään kovin erikoisia tuntoja tällä suunnalla. Edelleen ihmettelen miksi tätä luen, mutta silti löydän aina uuden kirjan kätösistäni. Kenties haluan vain tietää mitä tytöille käy. Noh, mutta tämä oli ehkä hiukan parempi kuin edelliset kirjat, joten pisteet siitä!"
ARVOSANA: 7½Tappava

Kadonneiden rosewoodilaisten määrä sen kuin kasvaa, ja Rosewoodissa "kadonnut" tarkoittaa yleensä samaa kuin "kuollut". Nyt, kun Ian Thomaskin on kadonnut, valehtelevilla viettelijöillä ei ole aavistustakaan siitä, kuka tappoi heidän parhaan ystävänsä. Hannasta, Ariasta, Spenceristä ja Emilystä tuli valhtelijoita, kun he tutustuivat kauniiseen Alison DiLaurentisiin. Ali sai heidät tekemään hirveitä asioita, sellaisia, jotka on pitänyt salata vuosikausia. Vaikka Ali tapettiin seitsemännen luokan lopulla, pahat tavat eivät kadonneet minnekään.

Hanna on ottanut asiakseen turmella Rosewoodin nuorison ja aloittaa todella söpöstä kasiluokkalaisesta. Aria nuuskii poikaystävänsä menneisyyttä, ja Spencer varastaa - omalta perheeltään. Ja puhtoinen Emily taas on päättänyt pidättäytyä pidättyväisyydestä. Mutta tyttöjen sietäisi varoa. Kaupungissa on uusi uhka, ja se on roihahtaa ilmiliekkeihin.
 

"Tässä kirjassa tapahtuikin minusta paljon enemmän asioita tyttöjen yksityiselämässä kuin aiemmassa kirjassa, mutta samalla tulin hyvin turhautuneeksi siitä, että kaikki tuntuu menevän pieleen niin pahasti kuin mahdollista. Tuntuu ettei tarinassa ole yhtään kunnolla positiivista käännettä vaan kaikki pettää toisiaan, jättää ja juonittelee. Se on pidemmän päälle melko uuvuttavaa luettavaa. Kaiken lisäksi useiden hahmojen pinnallisuus ärsyttää kovasti. Sarjaa katsellessa on helppo uppoutua tarinaan ja jopa päästä siitä jyvälle, mutta miljoonat juonenkäänteet kirjassa saivat minut lähinnä sekaisin enkä ole enää kuudennen kirjan kohdalla ihan perillä koko kuviosta. Tai sitten minä en vaan ole uppoutunut tarinaan tarpeeksi koska en koe sarjan pääsevän lähellekään suosikkieni joukkoon. En rehellisesti sanottuna tiedä luenko seuraavaa kirjaa vaikka toisaalta haluaisin tietää mitä seuraavaksi tapahtuu, joten kirjoissa on kaiketi jonkinlainen koukuttava taipumus."
ARVOSANA: 7+  


Sydämetön

Aria, Emily, Hanna ja Spencer vannovat, että he puhuvat totta, mutta kukaan ei usko heitä. he eivät usko ruumiiseen, jonka he näkivät metsässä... eivätkä tyttöön, jonka he väittävät nousseen kuolleista. Mikä pahempaa, koska Rosewoodin poliisi on varma, että A on tyttöjen mielikuvituksen tuotetta, oikea murhaaja saattaa seuraavaksi ottaa tähtäimeensä neljä valehtelevaa viettelijää...

"Jälleen uusi osa luettuna tätä sarjaa. Jotenkin pidin tästä osasta koska siinä tapahtui huimasti kaikkea ja sivut toisensa jälkeen hupenivat uskomatonta vauhtia. Tytöt joutuivat aikamoisen möykytyksen eteen tässä osassa. Edelleen minua hiukan ärsyttää se, että miten kukaan voi olla sadassa eri paikassa yhtä aikaa ja tietää niin paljon toisten ihmisten asioita. Pitäisi kai heittää vaan aivot narikkaan ja nauttia mysteereistä. Tässä osassa kyllä tuli taas niin monta uutta mahdollisuutta tapahtumien kulkuun joten mielenkiinnolla odotellaan mitä seuraava osa tuo tullessaan. Sarjaa en ole hetkeen seurannut, mutta ei kyllä todellakaan seuraa samaa kaavaa kuin kirjat, en sitten tiedä onko se huono vai hyvä asia. Toisaalta olisin mieluusti voinut nähdä nämä kirjat sarjana tällaisenaan. Olen kyllä jotenkin hassusti koukussa näihin vaikka ei lempikirjoihin ylläkään, joten seuraava tulee varmasti taas luettua. Katsellaan mitä se tuo tullessaan."
ARVOSANA:7½


Haluttu

Kolme pitkää vuotta Hanna, Spencer, Aria ja Emily ihmettelivät, mitä oikein tapahtui yönä, jolloin heidän paras ystävänsä Alison katosi. Nyt kun kaikkeen on lopulta saatu selvyys, he voivat unohtaa koko kamalan episodin. Tai niin he luulevat.

Kaikilla tarinoilla ei ole onnellista loppua, varsinkaan kun neljä valehtelevaa viettelijää ovat tehneet niin paljon pahojaan. Tulevatko tytöt saamaan kaiken, mitä ovat halunneet? Eivät, sikäli kuin se minusta riippuu. – A

"Nyt on taas koluttu valehtelevien viettelijöiden salaisuuksia ihan urakalla vähälle aikaa. Tässä kirjassa putosi kyllä melkoinen pommi lukijan silmille vaikkei sinänsä yllätyksenä tullutkaan jos vähän osaa päätellä. Kaksoissisko - juttu kyllä löi niin tyylikkäästi yli ja oli niin älytön ettei mitään rajaa, aivan kuin kirjailijalta olisi alkanut loppua jutut kesken ja piti tekaista jotain todella nopsasti tarinan loppuun. Lisäksi loppu oli muutenkin sellainen jotenkin laimea ja itsestään selvä ja kaikki olivat taas niin ihkuonnellisia. Loppukirjoitusta lukiessani huomasin, että tämän vissiinkin piti olla sarjan viimeinen osa, mutta kyllähän noita jatko-osia on putkahdellut jo enemmän tai vähemmän englanniksi ja kysymys kuuluu miksi ihmeessä? Eikö tarinan olisi voinut jättää tällaiseksi eikä keksiä siihen lisää kaikkea koska monesti se pilaa alkuperäisen asetelman täysin. Noh, ei heitetä vielä kirvestä kaivoon. Mielenkiinnolla tsekkaan seuraavankin osan ihan sen takia, että tiedän mitä kirjailija on grand finalen jälkeen keksinyt kirjoittaa toiset mokomat määrät."
ARVOSANA: 7

Kieroutunut 

A:n pelottavat viestit tyrehtyivät jo vuosi sitten, kun Alison DiLaurentisin katoaminen lopulta selvisi. Arla, Spencer, Hanna ja Emily ovat lukion viimeisellä luokalla ja vanhempia, mutta eivät viisaampia. Valehtelevilla viettelijöillä on enemmän salaisuuksia kuin koskaan – kieroutuneita salaisuuksia, jotka vaarantavat heidän huolella rakentamansa uuden, paremman elämän. Varsinkin edellisen kevään matka Jamaikalle, missä he tekivät jotain anteeksiantamatonta.

Tytöt yrittävät epätoivoisesti unohtaa kohtalokkaan yön, mutta minä näin kaiken. Ja heidän luulisi jo tietävän, että kaikki salaisuudet paljastuvat... aikanaan.


Häikäilemätön

Rosewood on rypenyt skandaaleissa jo vuosia - ja Aria, Emily, Hanna ja Spencer ovat aina olleet tapahtumien keskipisteessä. He ovat menettäneet ystäviä, joutuneet stalkatuiksi ja hiuksen hienosti välttäneet kuoleman. Koettelemukset jatkuvat, kun edellisen kevään tapahtumat uhkaavat paljastua. Ja asialla on tietenkin A...

Tyrmäävä

Emily lämmittelee välejään vanhaan ihastukseensa. Spencer perehtyy kampuselämän moniin puoliin matkallaan Princetoniin. Aria näkee aivan uuden puolen Noelin isästä. Hanna tutustuu – niin hyvässä kuin pahassa – sisäiseen A:hansa. Tytöt sotkeutuvat yhä tiukemmin A:n vaaralliseen verkkoon, ja pian tällä on tarpeeksi ammuksia vetääkseen liipaisimesta ja tehdäkseen valehtelevista viettelijöistä kerralla lopun.Polttava

Neljä kaunista tyttöä Rosewoodista kertoo hyvin synkkiä valheita suojellakseen itseään ja toisiaan. Nyt he ovat salanneet Hannan osallisuuden auto-onnettomuuteen, jolla oli karmeat seuraukset. He luulivat, ettei kukaan nähnyt, mutta A:lla on silmät joka paikassa. Tytöt lähtevät kevätlomalla Karibian-risteilylle. He odottavat kuumeisesti tilaisuutta nauttia trooppisista auringonlaskuista ja jättää huolet edes viikoksi taakseen. Mutta missä Emily, Spencer, Hanna ja Aria - siellä A. Valehtelevien viettelijöiden on parasta pukea pelastusliivinsä, melkoinen myrsky on nousemassa, ja A näkisi mieluusti heidän hautautuvan meren syvyyksiin.

57 kommenttia:

 1. Mä rakastan Valehtelevia Viettelijöitä! ♥ Voisin katsoa putkeen vaikka kaikki niiden jaksot :) Tiedätkö tuleeko niistä joku boxi jakson päätyttyä..? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hyvä sarja :) Ekasta kaudesta on tullut jo boksi, tokasta ei vielä. Itse olen jo pari kertaa dvd:t kattonu läpi :P

   Poista
 2. Itse pidin todella paljon kirjoista, olen nyt lukenut kaksi osaa♥
  Onhan ne jonkun sortin teinihömppää tosiaan. Joskus katson netistä vielä sen Pretty Little Liarsin ekan kauden, kiva lukea ensin ja katsoa vasta sitten.. Joo :)

  http://emilianlukunurkkaus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, kivaa teinihömppää ;) Henkilökohtaisesti pidän kyllä sarjasta enemmän kuin kirjoista. Henkilöhahmot on todella herkullisia :) Kaks ekaa kirjaa taitaa kattaa tuon ekan tuotantokauden vai meneeköhän tuo kolmaskin kirja siihen. En ole varma!

   Poista
  2. Kolmaskin kirja menee ekaan tuottariin

   Poista
 3. tiiätkö millon tulee kirjan neljäs osa suomennettuna ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tänään tuohon lisäilinkin uuden kirjan eli helmikuussa tulee, mut päivämäärästä ei vielä tietoa :)

   Poista
 4. Siis tarkoittaako nuo numerot 1-12 kirjoja? eli 12 kirjaako tulee yhteensä valehtelevia viettelijöitä? :)

  VastaaPoista
 5. Juuh, kirjoja ovat kaikki 12. En tiedä onko lisää tulossa, mutta tuon verran on kirjoja nyt julkaistu.

  VastaaPoista
 6. hei siis ootko kattonu ton toisenkin tuotanto kauden ihan suomen kielisenä? mistä saa ? :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toista kautta katselin aikoinani netistä. Se taitaa juuri nyt olla varattavissa. Ainakin Homeenterillä oli. Kannattaa tsekata cdon.com ja Discshop!

   Poista
 7. Sain juuri kotiin täydellisen ja en malta odottaa sen lukemista, varsinkaan en jaksa odottaa neljännen osan ilmestymistä...! Ja pitää muistaa kolmannen tuottarin 14 jakso, ilmestyy vasta 2013 syksyllä... Apuaaa!!
  T: Pll:n ykkösfani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, ilmeisesti ruuhkaa kirjojen lainauksessa kun ei ole kolmatta kuulunut vielä kirjastolta vaikka aikaa sitten sen varasin :D Ilmeisesti ihan suosittu on :D

   Poista
 8. Valehtelevat viettelijät on kyl ihan best. Oon kattonu ykkös ja kakkos kauden kokonaan ja kolmannen alun, ja kolme ekaa kirjaa, en malta oottaa neljännen ilmestymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään sarjasta, mut kirjat ei ehkä samalla tavalla koukuta kuin sarja :D

   Poista
 9. Paljastuuko kirjoissa yhtään mitään tuosta murhaajasta? Vai onko se koko ajan vaan mysteeri :)?

  Ihana sarja, mutta jollain tapaa ärsyttää se, että murhaaja ei jo selviä ja olen vasta puolessavälissä ekaa kautta. Kirjoja en ole lukenut. Paljonko sivuja kirjoissa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika lyhyitä nuo kirjat ja nyt olen lukenut kolme, mutta ne kaikki taitaa edelleen junnailla tuon ekan kauden ympärillä et aika paljon saa lukea kirjoja, että pääsee esim. kolmannelle kaudelle asti. Murhaajasta ei ole vielä tietoa löytynyt, mutta eikös siitä paljastu osa kakkoskauden lopussa vai oliko kolmannen alussa? Joka tapauksessa olen jo spoilannut itseni A:n suhteen Jenkkisivustolta, joten minä vaan hengaan mukana ja katson miten juoni kehittyy :D

   Poista
 10. Mun mielestä pari ekaa kirjaa oli hyviä! Toki kirjoitustyyli on teinimäistä, mutta eikö se ole tässä vähän tarkoituksenakin? Jokainen kirjailija tyylillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itselle ei ihan ehkä itse kolahda koska tykkään vähän erilaisesta kirjallisuudesta, mut onhan noita tullut silti paremman puutteessa lueskeltua :D

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Tiedättekö siis milloin se tv-sarja jatkuu? ;) kun katon 1. tuotantokauden, mutta sen jälkeen oon ollu aivan "out" siitä tv-sarjasta :DD

  ++ ODOTAN TOTA UUTTA VV:KIRJAA, JOKA TULEE ELOKUUSSA! <3 oon lukenu ne kaikki sitä edeltävät kirjat :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjan jatkumisesta ei tietoa, mutta kakkoskauden voi jo boksina ostaa. HDFIN-sivustolla voi katsoa kaikki toisen ja kolmannen kauden jaksot.

   Poista
  2. Okei kiitti ! :) Ai mistä voi ostaa? :) Ihan kaupoista vai jostain netistä? :D

   Poista
  3. Esim: http://www.discshop.fi/search.php?q=pretty+little+liars

   Siellä on näköjään jo kolmaskin kausi varattavissa, mutta aika suolainen hinta :D

   Poista
  4. okei !:D Onko itelläs tuolta ostetut tuottarit? Onko niissä siis suomenkielinen tekstitys? Ja onko toi sivu siis luetettava, kun jotkut netissä olevat sivut epäilyttää mua xdd Mut kiiitti kun vastasit ! <3

   Poista
  5. Ai onko Discshop luotettava sivusto? No kuule on se :D Itsellä taitaa eka kausi olla hyllyssä, muita oon netistä kattonu. Ja ihan ne suomenkielisillä teksteillä on jos Discshopista tilaa.

   Poista
 13. Moi! Ootko vielä lukenu Paha- kirjaa? Luen sitä parhaillaan ja tähän asti on ollu tosi hyvä! Rakastan tätä sarjaa ja oon ihanm koukussa!! Ootan mielen kiinnolla millaisen arvostelun annat viidennelle osalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa kyseinen kirja taitaa olla pöydällä odottelemassa kunhan saisi luettua. Hetki saattaa vielä vierähtää ennen kuin saan sen luettua!

   Poista
 14. Hei! Olen ollut hiljaa taustalla, mutta lukenut blogiasi tosi pitkään. Itse olen kans aivan hirveä kirjarohmu ja onkin itsellä nuo kaikki viisi valehtelevaa viettelijää hyllyssä. Viides oli omasta mielestäni paras noista... Sarjasta olen katsonut vain ekan kauden, kun olisi tarkoitus tilata 1. kausi discshopista tässä ehkä jo ennen joulua! A;n ja "Red Goat";in juttuja olen spoilaillut netistä.

  Lisäksi kiitän meidän Isän puolesta, joka on kova Game of Thrones-fani. Rakastaa niitä kirjoja (rahtasin niitä sille kirjastosta koko viime kesän ajan!) ja sitä harmitti, kun ei tuntunut mistäänlöytyvän tietoa, et milloin seuraava suomennetaan. Nyt löysin sitten blogistasi jotain aluekartoistusta.;) Kiitos siitä! Olen saanut täältä monta hyvää kirjavinkkiä ja lukenutkin itse varmaan aika monia. Oma henkilökohtainen suosikki kirjani kaikista on Meyerin Aamunkoi.

  Sori, että tästä nyt tuli näin pitkä stoori, mutta mukavaa, jos jaksat kiireiltäsi lukea tämän!

  ~Ren~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että olet jaksanut blogia seurailla ja mahtavaa kuulla, että isäsikin on tästä hyötynyt ;D Kiva kuulla aina toisistakin kirjarohmuista. Itsellä tällä hetkellä useampi kirja odottamassa lukuvuoroa :D

   Kiitos ihanasta viestistä <3

   Poista
 15. Moi! Löysin tänään blogisi! Aivan mahtavaa! Takastan V&V:tä ja toisvoisin kipeästi apua kysymyksiin! 1: Eli mistä voin katsoa tuotanto kaudet? 2: Apua! Olisikohan Paha jo kirjastossa? 3: Montako kirjaa oikeasti on tullut jenkeissä? 4: Montako kirjaa on tulossa suomeksi, ja milloin tulevat? Olisin TODELLA kiitollinen jos vastaisit ainakin yhteen kysymykseen:) Luultavasti alan seurailla blogiasi ahkerast:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että blogi miellyttää!

   Kausia voi katsoa vaikka HDFIN-sivustolta, mutta vaatii rekisteröitymistä ja parin euron summan, jotta voi kattoa. Tai vastaavasti voi tilata kaudet esim. Discshopista!

   Paha on jo kirjastossa koska minä olen sen jo lainannut ja lukenut. En tiedä onko kirjastokohtainen, mutta kannattaa käydä kysymässä ja varaamassa. Voi olla jonoa lainaajissa.

   Tuolla ylhäällä näkyy kaikki tulleet kirjat. Englanniksi englanninkieliset ja suomennokset perässä mikäli sellainen on jo tullut.

   Poista
 16. Oi anteeksi:D rakastan*

  VastaaPoista
 17. Millonkohan tulee lisää suomennoksia? :) pakko päästä lukemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomennoksista ei tällä hetkellä mitään tietoa! Päivitän heti kun tiedän!

   Poista
 18. Kirjoja tulee ilmeisesti 17. Tsekkasin ihan vasta PLL:n wikin, jos oli juttua kirjoista. Kirjailija ainakin itse on tuuminut, että 17.kirja olisi se viimeinen...

  VastaaPoista
 19. Next VV. ;)

  http://cdon.fi/kirjat/shepard,_sara/syd%C3%A4met%C3%B6n-25578720

  VastaaPoista
 20. Ihan paras kirja ja tvsarja ♥ mä just katoin jo 3 kauden jaksot :D

  VastaaPoista
 21. Valehtelevat Viettelijät on mun lempisarja! Olen lukenut kaikki suomennetut VV kirjat (Kaivattu - Sydämetön) ja katsonut kaikki jaksot 1-4 kaudelta. Todella hyviä kirjoja Sara Shepard kyllä kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, itsellä jäänyt vähän vähemmälle nyt tuo sarjan katsominen, mutta jos sitä jossain vaiheessa saisi aikaiseksi :P

   Poista
 22. Hei, oletkohan tietoinen siitä milloin Valehtelevien vietteljöiden 9. kirja ilmestyy? Ja mistä olet saanut aina etukäteen tietää sen miloin tuleva kirja ilmestyy suomeksi? Joka tapauksessa, kiitos tiedoistasi - niistä on ollut iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä löytynyt tietoa yhdeksännestä kirjasta. Veikkaan, että se ilmestyy joskus loppukesästä tai syksyllä. Yleensä googlettelen noita kirjojen nimiä ja kustantajan sivulta myös löytyy infoa.

   Poista
  2. En tajua kun vasta Uskomaton kirjassa Hannan päälle ajetaan ja sehän on ihan ykköstuottarin alussa niin kuinka monta kirjaa ykköstuottariin oikein menee? :D

   Poista
 23. Joo, ihan paras sarja! :D ite oon lukenut seittemäntee osaan saakka, eli siihen Sydämettömään saakka ja vasta siinähän selvis se Alin murhaaja... En oo hirveesti seuraillu itte sarjaa, ku en ees tiiä, että mikä tuotantokausi subilla nyt pyörii :p
  Mut joitaki jaksoja oon kyllä kattonu ja onko netflix ainoo, missä on eka tuotantokausi ja olisko sitä toista jossaki katottavana...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole tietoa moisesta koska en ole nyt hetkeen sarjaa ennättänyt katsoa. Kenties HDFIN:llä on, en tiedä?

   Poista
 24. huippuja kirjoja! harmi vaa ku lainaa kirjastosta nii ei sielä oo aina niitä mitä haluas:) mut tykkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse varaan haluamani kirjat järjestyksessä kirjastoni nettisivuilta. Sieltä sitten tulee ilmoitus kun varaamani kirjat ovat haettavissa :)

   Poista
 25. Mua ärsyttää koska aloin lukee noita kirjoja kun nyt ei oo vielä ilmestyny niitä kaikkia kirjoja suomeks Nii pitää aina oottaa pitkään ja jännittää :( muutenki luin äsken loppuun just sen halutun niin kaikki on tehty kauheen monimutkaseks
  sit yks asia joka ärsyttää mua on Se että ensin on syyllinen on Ian siite ei syyllinen onkin joku toinen ja Se alkaa ärsyttää vois pikkuhiljaa kertoo kuka Se on oikeesti! Se ei varmaan selviä koskaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, minusta ehkä liian pitkälle venytetty kirjasarja ja myös tv-sarja, joissa ei tunnu mikään asia selviävän ja se saa vain turhautuneeksi. Veikkaan, että jossain vaiheessa muidenkin mielenkiinto alkaa lopahtaa kun mitään ei tapahdukaan ja ihan älyttömät ihmiset paljastuu A:ksi.

   Poista
 26. Moi! :) Sun blogi on kyllä ihan mahtava :) Katselen aina täältä, mitä kirjoja on tulossa ja saan varattua ne etukäteen :D

  Mut joo... Kyllä mun mielestä liika on liikaa. eikös Shepard sanonut kehdeksannen kirjan kiitoksissa, että se jäisi viimeiseksi? Kummallista, että sarjaan on sittemmin tullut seitsemän osaa lisää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että blogista on ollut iloa ja hyötyä! Kiitos :)

   Juu, luin juuri tuon kahdeksannen ja siellä juuri luki, että viimeinen kirja on, mutta sitten sitä pitikin venyttää :O

   Poista
 27. Saakohan mistään ostettua näitäkirjoja paketissa ettei tarttisi yksitellen osta?? Olen nyt katsonut sarjaa 3tuottikseen asti ja kirjojen lukeminen kiinnostaisi enemmän!

  VastaaPoista
 28. Mitä yhdeksännessä osassa, siis kieroutuneessa tapahtuu? Jos mainitsisit vaikka joitain tapahtumia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole lukenut tuota kyseistä kirjaa. Sarja alkoi vähän mielestäni junnailemaan eikä oikein mielenkiinto riittänyt niin lopetin tämän lukemisen.

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)