keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Kissojen kesken

(Shifters series)

Rachel Vincent (s. 1987) on yhdysvaltalainen kirjailija, jonka kuusiosainen minipokkarisarja on täynnä kynnenjälkiä. Kirjat kertovat erikoisista muodonmuuttajista, kissaihmisistä. Faythe Sanders on ihmiskissa ja hänellä on tiettyjä velvollisuuksia laumaansa kohtaan. Hänellä on edessään suuria haasteita. Puhumattakaan rakkaudesta. Faythen täytyy voittaa laumansa ja eritoten isänsä luottamus. Matkalla "aikuisuuteen" hän joutuu kuitenkin keskelle karmaisevia mysteerejä. Mysteerejä haastavampaa on kuitenkin tulevaisuuden suunnitelmat. Haluaako hän jäädä laumaan ja täyttää velvollisuutensa vai elää täysin vapaata elämää jossain muualla?

Rachel Vincentin kotisivu


KIRJAT:
1. Stray (suom. Kissatyttö, 2011)
2. Rogue (suom. Saalistaja, 2011)
3. Pride (suom. Syytetty, 2011)
4. Prey (suom. Kaappaus, 2011)
5. Shift (suom. Myrskylinnut, 2011)
6. Alpha (suom. Uusi Alfa, 2012)


Kissatyttö 

"Näytän periamerikkalaiselta opiskelijatytöltä, mutta olen ihmiskissa, muodonmuuttaja. Elän kahdessa maailmassa. Meitä kissatyttöjä on vähän, ja suvun jatkamisen kannalta me olemme kultaakin kalliimpia. Halusin kuitenkin oman elämän ja pakenin paineita yliopistoon, kunnes eräänä yönä kulkukissa hyökkäsi kimppuuni. Minua oli varoitettu kulkukissoista - ihmiskissoista ilman laumaa - jotka vaanivat jatkuvasti kaltaisiani - viehättäviä, naispuolisia ja hedelmällisiä. Sain torjuttua hänet, mutta sitten sain tietää kahden naaraskissaystäväni kadonneen.

Oman turvallisuuteni vuoksi minut haettiin takaisin laumaan. En ollut enää mikään heikko pentu. Olin valmis uhmaamaa mitä vain ja ketä vain löytääkseni ystäväni ja kostaakseni heitä kiduttaneille. Varokaa, kulkukissat, sillä minulla on kynnet, enkä pelkää käyttää niitä."

"Minulla oli tiettyjä epäluuloja sarjaa kohtaan, mutta päätin kuitenkin ostaa tämän pokkarin... enkä pettynyt ostokseen. Täysin erilainen "Harlequin" - sarja, jossa on pienen romantiikan lisäksi karmaisevia mysteerejä. Kissat päättävät lyödä viisaat päänsä yhteen ja selvittää oudot katoamiset. Plussaa päähenkilölle, Faythelle, joka on säpäkkä nainen. Hän pärjää omillaan ja päättää näyttää sen myös muille. Hahmot olivat ihania ja erilaisia kuin normi-pokkareissa. Pokkarissa oli hieno ripaus kaikkea mitä hyvältä lukukokemukselta vaaditaan. Lisäksi oli mielenkiintoista tutustua ihan erilaiseen maailmaan vampyyrien ja ihmissusien jälkeen - ihmiskissoihin. Suosittelen!"
ARVOSANA: 8½
Saalistaja 

Tunnelma laumassa tiivistyy. Reviirin rajoja rikotaan. Tunkeilijat on saalistettava, mutta salaisuus säilytettävä. Kukaan ei saa tietää, että ihmiskissoja on olemassa. Faythe on palannut kotiin laumansa pariin ja hänen on aika näyttää taitonsa isänsä henkivartijakaartissa. Hän haluaa selvitä kaikkien edessä, etenkin Marcin, kissan, jonka hän viisi vuotta sitten jätti alttarille.

Kissojen kesken -sarjan toisessa osassa jännitys tihenee entisestään kissojen näyttäessä taas kyntensä.

"Jatkaa takuuvarmaa "kissalaatua". Ei ehkä iiiihan yltänyt ensimmäisen kirjan tasolle, mutta eipä paljoa jälkeen jäänytkään. Hahmot ovat edelleen kirjavia, ihastuttavia ja vihastuttavia. Pokkareissa suurena plussana nopeatempoisuus eikä se kuitenkaan haittaa kirjan juonta. Tässä pokkarissa päästiin ratkomaan arvoituksia ihan urakalla, samalla kun Faythen ja Marcin suhde saa erilaisia ulottuvuuksia. En oikein pitänyt Marcista ensimmäisessä kirjassa, mutta nyt alan lämmetä hänelle."
ARVOSANA: 8
Syytetty 

Faythe Sanders joutuu istumaan päivästä toiseen reviirineuvoston edessä ja kertamaan tapahtumia. Onko hän syyllistynyt murhaan, vai tappanut vain itsepuolustuksekseen? Jos hän ei olisi nainen, olisi hänet jo otettu hengiltä, mutta harvinaisena naaraskissana hän on arvokas, ei vain laumalleen, vaan koko ihmiskissarodulle.

Tuntemattomien kulkukissojen hyökkäys mutkistaa tapahtumia entisestään. Saako Faythe mahdollisuuden näyttää korvaamattomat taitonsa yhteisössä, arvonsa, joka pelastaisi hänen henkensä? 

"Taattua laatua niin kuin aiemmatkin teokset. "Rikokset" tässä kirjasarjassa lisäävät vähän mielenkiintoa. Tosin tuntuu, että kaikki pyörii vain outojen tapahtumien ympärillä ja romantiikka jää vähän toisarvoiseen sijaan. Koko kirjan verran puitiin Faithen syyllistymistä rikoksiin ja reviirien alfat meinasivat saada verenpaineen kohoamaan. Karseaa, miten kirjoissa nainen esineellistetään. Nainen kuuluu laumaan ja hänen kuuluu synnyttää lapsia, muuta arvoa hänellä ei ole. Faithe on kuitenkin ihailtavan pippurinen persoona ja osaa kyllä ilmaista mielipiteensä. Silloinkin kun sitä ei kaivata."
ARVOSANA: 8


Kaappaus 

Faythe Sanders, keskietelän lauman naaraskissa, oman isänsä ja alfansa mahdollinen seuraaja, elää elämänsä toistaiseksi piinaavinta aikaa.

Kaikki hyvä tuntuu olevan kyseenalaistettu: parisuhde, rauha, elämä. On vain kaappauksia, hyökkäyksiä, verta, sodanuhkaa ja musertavaa surua. Faythe taistelee tiensä päivästä toiseen, kuin surumarssin mollista musertuneet nuotit, eivätkä yllätykset aina luo taukoa ainaiselle taistelulle. Lopuksi on vain yksi tunne – kostonhimo – joka pitää lauman koossa.

"Tämä pokkari taisi herättää tähän mennessä luetuista sarjan pokkareista eniten tunteita. Ärtymystä, harmistusta, surua ja iloa. Näiden kansien välissä tapahtuu hurjasti asioita. Faythe pääsee taas mysteerien keskelle ja alkaa selvittää niitä yhdessä muiden lauman jäsenten kanssa. Pidän enemmän ja enemmän Faythestä, koska se on niin loistava persoona. Osaa olla kettumainen, mutta myös tarvittaessa herkkä. Lauman tulevaisuus on vaakalaudalla monenkin asian takia ja se saa lukijan puremaan huultaan aina loppuun asti. Jäin janoamaan jatkoa."
ARVOSANA: 8½Myrskylinnut 

Faythe Sanders – kenties laumansa tuleva johtaja ja historian ensimmäinen naaraspuolinen alfaehdokas – ei juurikaan saa levätä ja hoitaa vammojaan ennen uusia taisteluja. Laumassa elää suuri epätoivo ja tappiomieliala. Pelko on muuttanut kutsumattomaksi vieraaksi omille tiluksille ja monta uhria on saatu kaivaa mullan alle. Kaikista synkimmän varjon luovat myrskylinnut, joiden väkivaltaisuus ja peräänantamattomuus tuntuvat olevan ihan omaa luokkaansa. Linnut luulevat Faythen lauman olevan syypää erään linnun murhaan, ja kosto täyttää heidän mielensä. Faythe saa kuitenkin linnuilta yhden mahdollisuuden todistaa syyttömyytensä. Tämä mahdollisuus tuntuu vain mahdottomalta toteuttaa… 

"Taas uusi Kissojen kesken-sarjan tuotos, joka on täynnä arvoituksia ja vaarallisia haasteita. Pääsemme myös tutustumaan uuteen lajiin, Myrskylintuihin. Tämä sarja tosiaan takaa lukijalleen aivan uudenlaisen maailman. Pokkarissa on tuhottoman paljon tapahtumaa heti alusta alkaen eikä se sinänsä haittaa, mutta koska tämä kirja kuuluu Harlequineihin, niin siltä odottaisi enemmän romantiikkaa. Valitettavasti tässä se jäi todellakin muiden tapahtumien varjoon. Kun Faythe kumppaneineen yrittää todistaa laumansa syyttömyyden, hän on keskellä kolmiodraamaa ja vaikeita valintoja. Pidän tästä sarjasta todella paljon, mutta muutamat "moraaliset" asiat ottavat suunnattomasti päähän. Lisäksi tutuksi tullut Marc ei enää kuulu suosikkeihini. Hahmo käy auttamattomasti hermoon. Jännittävän ja täpärän lopun jälkeen jään odottamaan sarjan viimeistä osaa. Saako Faythen lauma kukistettua vihollisen ja pystyykö Faythe tekemään raskaan päätöksen kahden rakkaan ihmisen välillä?" 
ARVOSANA: 8½ 


Uusi Alfa 

Faythe Sanders elää keskellä myrskyä. Heidän laumansa on kärsinyt suuria tappioita ja koko ihmiskissarotu on vaarassa ajautua vilpillisen hallitsijan pauloihin. Faythen lauma jaksaa kuitenkin taistella olemassaoloaan ja oikeutta vastaan. Samaan aikaan Faythen on myös tehtävä henkilökohtaisia valintoja. Hänen on punnittava kumpaa hän enemmän rakastaa: Marcia vai Jakea.

Elämä ei aina ole helppoa, mutta jos kunnon myrskyistä selviää, voi olla mukana toteuttamassa jopa vallankumousta, ja se jos mikä tekee elämästä mielekkään periksiantamattomalle Faythelle.


"Tätä on odotettu! Faythen tarina huipentuu tässä kuudennessa Kissojen kesken - kirjassa. Rachelin tyyli ei herpaannu tässäkään pokkarissa. Tapahtumaa on kaikkien makuun, aina poliittisesta valtataistelusta, suhdedraamaan ja veren roiskumiseen. Kuten olen aiemminkin tainnut mainita niin Marc otti tässäkin kirjassa hermoon ja pahasti. Täytynee nostaa hattua Rachelille, koska on luonut vastenmielisimmän hahmon ikinä - vinkuvan, anelevan ja yltiömustasukkaisen Marcin, jollaista en haluaisi tavata tosielämässä. Lisäksi myös tässä pokkarissa nousi esille tyypillinen seksistisyys. Nainen on vain tarkoitettu lisääntymiseen, ei mihinkään muuhun. Otti myös hermoon Faythen sekoilu kahden miehen välillä. Valitukset sikseen, kirja oli miinuksista huolimatta jännittävä ja hiuksia nostattava lukukokemus, joka nostatti kyyneleitäkin silmiin. Mahtava päätös mahtavalle sarjalle."
ARVOSANA: 8½ 

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana sarja, mielestäni ja kaikki kirjat löytyy kirjahyllystäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! En vain tykännyt siitä miten naisen asema kuvattiin näissä. Ei ehkä pitäs ajatella sitä silleen kirjaimellisesti, mut kuitenki :D

   Poista
 2. Mistä kaupoista näitä löytyy tai tiedätkö ketään kuak myisi tämä sarjan kirjat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi kun olisit aiemmin kysellyt koska mulla oli myynnissä koko sarja, mut se meni jo :D Kaupoista näitä ei saa ja nämä ovat Harlequinin kustantamia, mut en usko heidän kotisivuiltaan enää löytyvän. Yksi vaihtoehto on, että lainaa kirjastosta.

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)