keskiviikko 26. lokakuuta 2011

The Host

Twilight saagasta tutuksi tullut Stephenie Meyer räväyttää scifi-trilogialla. Sieluiksi kutsutut näkymättömät viholliset ovat valloittaneet maapallon. Pienet tunkeilijat ovat asettuneet asumaan ihmisten pään sisään vieden ruumiilta heidän omat sielunsa. Melanien pään sisään on istutettu Vaeltajaksi nimitetty sielu, joka yrittää viedä naiselta tämän inhimillisyyden. Melanie ei kuitenkaan antaudu suosiolla ja siitä alkaa tämän kummallisen kaksikon seikkailu.

Trilogiasta on tällä hetkellä ilmestynyt englanniksi ja suomeksi Vieras - niminen kirja (2008). Jatko-osien ilmestymisestä ei ole vielä mitään tietoa, mutta Vieraasta on tehty myös elokuva, joka sai ensi-iltansa keväällä 2013.

Stephenie Meyer - The Host


KIRJAT:
1. The Host (suom. Vieras, 2009)
2. The Soul 
3. The SeekerVieras 

Suurin osa ihmiskuntaa on jo tuhoutunut, kun yksi viimeisimmistä jäljellä olevista ihmisistä, Melanie Stryder, napataan. Sielua, jolle annetaan Melanien vartalo, on varoitettu ihmisenä elämisen haasteista, tunnekuohuista ja muistoista. Uudessa kehossaan hän joutuu kuitenkin kohtaamaan odottamattomia vaikeuksia: hänen vartalonsa entinen omistaja kieltäytyy luovuttamasta mieltään tunkeilijalle ja haihtumasta pois. Tunkeilijasielu yrittää selailla Melanien ajatuksia toivoen pääsevänsä maapallolla vielä sinnittelevän ihmisten vastarintaliikkeen jäljille. Melanie kuitenkin täyttää päänsä kuvilla miehestä, jota hän rakastaa ja joka yhä elää jossakin piileskellen. Sielu ei enää voi erottaa itseään ruumiinsa haluista, joten hänkin alkaa kaivata miestä, joka sielujen pitäisi oikeastaan tuhota. Melaniesta ja sielusta tulee tahtomattaan liittolaiset, kun he lähtevät vaaroja uhmaten etsimään miestä, jota he kumpikin rakastavat.

"Lueskelin tästä arvosteluja mielenkiinnolla ja hiukan epäilin kirjaa takakannen perusteella. Kirja vaikutti juuri sellaiselle mikä minua ei kiinnosta eli scifille. Avaruusolioita, mitä kettua? Yksi syy miksi tämän päätin loppujen lopuksi lukea oli se, että tämä on Meyerin kirjoittama. Alku takkusi pahasti koska se oli todella tylsää luettavaa enkä meinannut pysyä yhtään kärryillä. Kun alun jäykästä pääsi, joka käsitteli lähinnä Melanien ja "sielun" kahdenkeskistä valtataistelua, mielenkiinto heräsi puolivälissä kun muita ihmisiä astui kuvaan. Suorastaan ahmin jokaisen rivin enkä voinut enää lopettaa lukemista. Todella oivallisesti keksitty juoni, jonka erikoinen maailma lumosi minut kerta toisensa jälkeen. Lisäksi kirjan kolmiodraama oli aika herkullista luettavaa. Todella erilainen kirja kuin mihin olen tottunut, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen!"
ARVOSANA: 9

7 kommenttia:

 1. Host tulee leffana maaliskuun lopulla 2013. Odotan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitä leffaa on jo viime keväästä odotettu! On tuolla trailerikin. Jos olet sen uuden nähnyt?

   Poista
 2. Tiedätkö mitään tosta jatko osasta/osista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatko-osia ei ole julkaistu, liekö edes kirjoitettu. Meyer sanoi yhdessä haastattelussa, että kunhan Vieraan pöly hiukan laskeutuu hän paneutuu jatko-osaan, että kai sitä pitäs olla tulossa... mut ei ihan heti.

   Poista
 3. Meyeristä ei oo pitkiin aikoihin kuulunu yhtään mitään. Mutta kirjailijan tuntien luulen että Meyer on nyt vetäytynyt kirjoittamaan. Toivottavasti juuri "Sielua" ja "Etsijä" jatko-osia... Ainakin toivonmukaan. Sillä yleensähhän kirjailijoihin ei saa mitään kontaktia kun he kirjoittavat, :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että uutta syntyy! Ainakin eräässä katsomassani videohaastattelussa Meyer mainitsi paneutuvansa Hostiin kunnes mediamylläkkä on ohi. Toivotaan, että hän myös tekee niin :P

   Poista
 4. Sulla on muuten tässä nuo jatko-osat väärin päin. Ensin tulee The seeker ja sen jälkeen The soul :)

  VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)