keskiviikko 16. marraskuuta 2016

J.K, Rowling, John Tiffany & Jack Thorne - Harry Potter & kirottu lapsi

(Harry Potter and the Cursed Child)

Harry Potterin tarina jatkuu! Yhdeksäntoista vuotta myöhemmin. Kahdeksas tarina.

Harry Potter ja kirottu lapsi on J. K. Rowlingin, John Tiffanyn ja Jack Thornen luoma uusi tarina, jonka on näytelmäksi kirjoittanut Jack Thorne. Se on kahdeksas Harry Potter -tarina ja virallisesti ensimmäinen, josta on tehty näytelmäversio. Näytelmän ensi-ilta oli Lontoon West Endissä 30.7.2016.

Harry Potterilla ei ole koskaan ollut helppoa, ja vaikeuksia riittää nytkin kun hän on taikaministeriön ylityöllistetty virkamies, aviomies ja kolmen kouluikäisen lapsen isä.

Samaan aikaan kun Harry kamppailee esiin pyrkivän menneisyytensä kanssa, hänen nuorin poikansa Albus joutuu ottamaan vastuksekseen suvun henkisen perinnön taakan. Menneisyyden ja nykyisyyden sulautuessa pahaenteisesti yhteen sekä isä että poika oppivat ikävän totuuden: toisinaan pimeys nousee odottamattomista paikoista.

"Hiukan huvitti kun lueskelin uutisotsikoita, joissa fanit kertoivat olleensa pettyneitä tähän kirjaan. Tuntui osalle ainakin tulleen yllätyksenä, että tämä on näytelmän käsikirjoitus, ei varsinainen tarina. Tätähän ei ole toitotettu kuin alusta asti. Nyt kirjan luettuani harmittaa, etten päässyt katsomaan tätä näytelmää ja toivon, että näytelmästä saisi joskus vaikka DVD-version, jonka itse sitten voisi ostaa hyllyyn. Noh, sitten kirjaan. Hämmentyneen alun jälkeen pääsin aika hyvin kirjaan ja sen hahmoihin sisään. Ei tästä ehkä tullut ihan samanlaista Potter-tunnelmaa kuin alkuperäisiä kirjoja lukiessa, liekö syy iäkkäämmässä Harryssa vai siinä, että tätä luomassa oli muitakin kuin Rowling. Tämä kyllä koukutti siinä missä aiemmatkin teokset ja oli jotenkin hauska palata tässä kirjassa menneisiin tapahtumiin. Vaihtoehtoiset todellisuudet olivat aika kammottavia. Tarina oli reippaasti eteenpäin vievä eikä ainakaan minua saanut tylsistymään missään vaiheessa. Huonona puolena se, että tämän luettuaan alkaa kaipaamaan jatko-osaa tai elokuvaa. Todella kiva lisä kirjahyllyyni!"
ARVOSANA: 9+

5 kommenttia:

 1. Luulisi että tästäkin väännetään elokuva, kun katsojia olisi varmasti iso joukko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siitä elokuvasta tiedä, mutta näytelmä ois ainakin kiva nähdä!

   Poista
 2. Eiköhän tästäkin elokuva tule, on varmaan kuitenkin monelle niin toivottu ja odotettu kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan Daniel ei vissiinkään ollut kiinnostunut enää elokuvista ja sit se ois vähän tyhmää, että Harryna, Hermionena ja Ronina ois jotkut muut näyttelijät.

   Poista
 3. En ymmärrä alkuunkaan miten jotkut ovat olleet tähän pettyneitä, minusta kirja oli todella hyvä! Ei nyt tietenkään ihan yhtä hyvä kuin Alkuperäiset ja Oikeat, mutta kaikki nämä sukukuviot (Voldemortin lapsi OMG?!) ahh, tämä Potter-fani joka ei ennen tiennyt olevansa Potter-fani saa täyttöä sydämeensä. *-*

  VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)