maanantai 15. elokuuta 2016

Suicide Squad katsottu!

Kaupungissa eletään surun aikaa. Kaikkien rakastama Supermies on kuollut eikä kenelläkään ole tietoa kuka on seuraava supersankari, vai onko kukaan? USA:n tiedustelun virkamies Amanda Waller (Viola Davis) työskentelee kuumeisesti salaisen iskuryhmäsuunnitelman parissa ja yrittää hyväksyttää suunnitelmansa isommille kihoille. Kukaan ei vain tunnu olevan mielissään Amandan ideasta, joka sisältää kourallisen maailman paatuneimpia ja erikoiskykyisempiä rikollisia. Kun salaperäinen ja erittäin voimakas voima pääsee valloilleen kaupungissa, ainut joka heidät voi pelastaa on X-ryhmä.

Häiriintyneen Jokerin (Jared Leto) tyttöystävä Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith), joka ei koskaan ammu ohi, räväkkä Boomerang (Jai Courtney), kuumaakin kuumempi Diablo (Jay Hernandez) sekä persoonallinen Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) lähetetään suoraan kaltereiden takaa suorittamaan tehtävää, joka on hengen vaaraakin vaarallisempi. Yhdessä Eversti Rick Flagin (Joel Kinnaman) kanssa erikoinen joukkio etenee tuhoutuneeseen kaupunkiin selvittämään kuka on kaiken takana, mutta matka vaarallisten rikollisten kanssa ei aina ole ruusuinen.

Tätä elokuvaa hypetettiin kauheasti jo melkein puoli vuotta aiemmin kun se tuli elokuviin. Olen aina pitänyt esimerkiksi Marvelin elokuvista, joten tämä DC Comicsin sarjakuvasankariryhmä herätti kyllä mielenkiinnon. Petyin ehkä vähän. Ajoittain vähän tönkkökin elokuva ei herättänyt ihan sellaista fanityttöilyn oiretta, mutta onnistui kirvoittamaan muutamaan otteeseen kuitenkin pienen naurun. Pahisten joukko oli minusta aika herttaisen hauska ja heistä mieluusti kyllä katsoisin lisääkin elokuvia, jos elokuvan toteutukseen panostettaisiin enemmän.

Kaikkien fanittama Jared Leton Jokeri jäi minusta aika tympeäksi. Jokerin poukkoilu ruudussa ja epämääräinen murina lähinnä ärsytti. Ei ole Heath Ledgerin Jokerin voittanutta edelleenkään. Elokuva on alusta ehkä vähän nihkeätempoinen ja paikoitellen jopa tylsä, mutta mielestäni kun joukko pääsee taistelemaan suurta pahaa vastaan niin homma alkaa mennä vähän mielenkiintoisemmaksi. Pisteet kotiin, että roistoista ei lopussa tule mitään auringonkukissa kieriviä kilttejä rivisotilaita vaan jokainen säilyttää oman persoonansa loppuun asti.

En tiedä, omalla kieroutuneella tavallani pidin kyllä tästä pätkästä. Se oli visuaalisesti aika hieno alusta loppuun ja sen henkilöhahmot olivat kiinnostavia, toteutus vain ontui. Ei siinä, aion kyllä hommata tämän pätkän omaan hyllyyn.

1 kommentti:

  1. Olen itsekin ollut menossa tuota katsomaan. Pitäisi piakkoin käydä ettei mene ohi ja sitten harmittaa kun en käynyt.

    VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)