torstai 11. elokuuta 2016

H. Black & C. Clare - Kuparikoura

(Magisterium, osa 2)

Callumin kesäloma ei ole samanlainen kuin muilla lapsilla. Kun hän alkaa epäillä, että hänen isänsä suunnittelee sekä hänen että hänen lemmikkisutensa tuhoamista, hän pakenee takaisin kouluun. Siellä selviää, että joku on varastanut salaperäisen kuparikouran, aseen, joka voi tuhota kaaoksen voimia käyttävän maagin.

Etsiessään syyllistä Call ja hänen ystävänsä huomaavat jahtaavansa salaisuutta, joka on vaarallisempi kuin he ikinä osasivat kuvitella.

"Hiukan Pottermaisia viboja antanut kirjan alku käynnistää taas tapahtumien ketjun, joka ei hellitä missään vaiheessa otteestaan. Äksöniä riittää alkumetreiltä loppuun, joten lukija ei ainakaan ennätä tylsistymään missään vaiheessa. Rohkeat päähenkilöt ovat taas uusien haasteiden edessä ja jälleen sinnikkyys palkitaan. Hiukan kyllä ehkä häiritsi päähahmojen ikä. Kirjassa heidän sanotaan olevan 13-vuotiaita, mutta olemukseltaan he eivät kyllä vaikuta yhtään niin nuorilta. Noh, annetakoon se anteeksi koska kirja on noin muuten ihan hauskaa viihdettä tylsään iltaan. Mitään maailmaa suurempia kiksejä ei mysteereitä rakastava lukija ehkä tästä saa, mutta Callumin kohtalo kiinnostaa hirveästi nyt kun tiedän millaista taakkaa hän sisällään kantaa. Seuraavakin osa on varmaan sitten luettava kun uteliaana ihmisenä haluan tietää mikä näiden erikoisten päähahmojen kohtalo tulee olemaan ja mikä omaperäinen lisko Warren oikein on liskojaan."
ARVOSANA: 8-

1 kommentti:

  1. Olen samaa mieltä tästä kirjasta; kevyttä viihdettä, jonka seuraava osa on pakko lukea, kun niiden hahmojen kohtalo jäisi muuten kaivelemaan mieltä :D

    VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)