keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Varjometsästäjät napsahtivat ruutuihin!

Shadowhunters - sarja alkoi tänään! Ne jotka eivät tiedä niin sarja perustuu Cassandra Claren kuusiosaiseen kirjasarjaan The Mortal Instruments. Ensimmäinen tuotantokausi pitää sisällään 13 jaksoa ja se perustuu Luukaupunki-nimiseen kirjaan. Sarja sai ensi-iltansa jenkeissä eilen ABC Familylla ja tänään se oli suomessakin katsottavissa Netflixissä. Seuraava jakso on katsottavissa suomessa ensi viikon keskiviikkona.

Pitipä nyt äkkiä heittää jotain tuntoja kun sain katsastettua jakson. Tämä teksti saattaa sisältää spoilereita, joten lue omalla vastuulla! Tuo yllä mainitsemani kirjasarja lukeutuu yhteen lempisarjoistani, jotka ovat olleet aina lähellä sydäntä. Suorastaan hihkuin innosta kun kuulin, että sarjasta tehdään elokuva. Elokuva ei kuitenkaan menestynyt vaikka minä kyllä pidin siitä kovasti. Vielä enemmän innoissani olin kun sain kuulla tulevasta sarjasta! 

Tottakai näyttelijät castattiin uudelleen, mutta minusta nämä uudet sopivat itse asiassa todella hyvin rooleihinsa. Ainut kelle en ole vielä lämmennyt on Magnusta näyttelevä Harry Shum Jr. Pidän kyllä näyttelijästä, mutta minusta Godfrey Gao on edelleen ainoa ja oikea Magnus Bane. Ehkä paras castaus oli Isabellen rooliin astuva Emeraude Toubia, joka on minusta 100% Isabelle. Myös Alecin roolissa näyttelevä Matthew Daddario on äärimmäisen söpö. Hiukan hämmennyin Luken roolissa Isaiah Mustafasta, mutta perun epäilykseni ekan jakson nähtyäni. Hodgen roolissa oleva Jon Cor taas tuntui liian nuorelta. Useammasta roolihahmosta oli hiukan epäilyksiä, mutta päätin antaa mahdollisuuden. Ehkäpä se kannattaa!

En ole aikoihin lukenut Luukaupunki-kirjaa, mutta jonkunlainen käsitys tarinan kulusta on. En kuitenkaan muista tarkkaan miten jotkut asiat menevät, mutta minusta sarjassa vaikutti olevan ihan hyvä juonenkulku. Hiukan oli havaittavissa tönkköyttä joissakin kohtauksissa näyttelemisen suhteen, mutta tämäkin asia varmasti kehittyy matkalla. Luken muuttuminen kirjakauppiaasta poliisiksi ei häirinnyt niin paljon kuin aluksi luulin.

Jos nyt pitäisi jotain kritiikkiä antaa niin piirin jäsenet matrix-asuissaan herättivät vähän enemmän hilpeyttä kuin uskottavuutta. Lisäksi varjometsästäjien päämajassa oli salainen "kellari", jossa oli uusinta huutoa olevat laitteet sekä kasa muita varjometsästäjiä, se hiukan sai kurtistamaan kulmia. Sanoisinko, että Pandemonium-kohtaus oli hienommin toteutettu elokuvassa kuin sarjassa.

Tästä se alkaa kehittyä ja muuttua! Toivon todella, että sarja saa paljon faneja ja aktiivisia katsojia koska haluan saada lisää kausia! Eniten minua närkästyttää "fanien" ainainen valittaminen siitä, että miks tuo ei ole niin tai miks tuo ei ole näin, koska se oli kirjassakin. Kaikkien pitäisi muistaa, että tämä vain perustuu kirjasarjaan, ei täysin kopioi sitä. Seuraavia jaksoja odotellessa!

5 kommenttia:

 1. Tämä ensimmäinen jakso ei säväyttänyt tai vetänyt mitenkään pahemmin mukaansa, mutta aijon kyllä sarjaa seurata ja uskon tai toivon sen paranevan. Magnus bane olisi kyllä saanut pysyä ennallaan :D

  VastaaPoista
 2. Eka jakso katsottu Netflixistä, vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselta ja varmasti katson seuraavankin jakson kunhan julkaistaan Netflixissä. :)

  VastaaPoista
 3. Katsoin ja totesin, että on pakko lukea myös kirjasarja. Jatkan sarjan seuraamista innolla kuten sanoin sulle jo (:

  VastaaPoista
 4. Voi vitsit. Tämä on mennyt minulta iha ohi. On varmasti tosi hieno sarja. Näkeekö tätä miltään kanavalta tai netti tvstä? Koitin googlata mutta en löytänyt mainintaa kuin netflixistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ainakaan ole kuullut, että näkyisi muualla kuin netflixissä.

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)