sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Valtakivien taru

Miia Jaakkolan luomassa maailmassa on jännitystä ja tarunhohtoista menoa. Kuolemattomien valtakunnassa osa alhaissyntyisistä on nousemassa ylhäissyntyisiä vastaan. Heistä yksi on Neffiandra Tulifin, joka palaa kuolevaisten maasta muistinsa menettäneenä kapinallisten keskelle eikä muista omaa itseään saatika tehtäväänsä. Pian hänet kuitenkin kiskaistaan tapahtumien keskipisteeseen, jossa on kapinallisten lisäksi myös tumma ja komea, mutta tuima Mark sekä mystisten valtakivien ennustus. Neffiandan täytyy selvittää ketkä ovat hänen puolellaan ja kuka kannattaa kiertää kaukaa.


Kirjat:
1. Valtakivien taru - Valtiatar, 2015
2. ?


Valtakivien taru - Valtiatar

Kuolemattomien maailmassa on käynnissä kapina. Alhaissyntyiset kyläläiset ovat nousseet ylhäissyntyisiä isäntiään vastaan, vaatien asemansa parantamista. Kapinalliset haluavat syrjäyttää nykyisen tyranni Valtiaan valtaistuimeltaan, ja nostaa Valtiattarekseen Neffiandra Tulifin, ylhäissyntyisen salaisuuden haltijan, ja oman sukunsa valtakivan haltijan. Nykyinen hallitsija ei kuitenkaan aio luopua valtaistuimestaan, vaan on päättänyt nujertaa kapinalliset keinoja kaihtamatta ja saada haltuunsa kaikki neljä voimakasta valtakiveä yhdistääkseen niiden voiman, ja varmistaen näin oman ikuisen valtansa.

Suuren sodan jälkeen lausuttu Ennustus kertoo, että valtakivet saa yhdistää vain ylhäisten vartijan valittu. Myös valitun on kuitenkin käytävä viimeinen taistelu hyvän ja pahan, oikeudenmukaisuuden ja itsekkyyden välillä.

Fantasiaa, seikkailua, ystävyyttä, epäilystä, petosta, rakkautta, tätä kaikkea on Valtakivien taru.

"Minulle lähetettiin tämä kirja jo aikaa sitten luettavaksi ja arvioitavaksi, mutta nyt vasta sain tähän tartuttua ja luettua. Käsittääkseni kirja on omakustanteinen enkä tiedä saako sitä hommattua mistään muualta kuin itse kirjailijalta. Kansi on ehkä vähän sellainen mitäänsanomaton eikä ehkä ensimmäisenä herätä lukuinnostusta. Alkuun minunkin lukeminen oli vähän tahmeahkoa, mutta yhtäkkiä huomasin ahmivani sivuja yksi toisensa jälkeen. Todella hyvää ja vivahteikasta teksiä, joka ei anna heti lukijalleen kaikkea vaan paljastaa asioita sieltä täältä pikkuhiljaa. Minäkin elin muutaman asian suhteen epätietoisuudessa kirjan loppumetreille saakka ja siellä sitten tulikin vastaan muutama yllättävä käänne! Hahmot olivat minusta todella hyvin luotuja ja pidin Neffin itsepäisestä luonteesta. Markia vihasin ja rakastin samaan aikaan ja lisäksi mukana oli myös liuta muita upeita hahmoja tarinaa rikastuttamassa. Kirjaan on luotu mielenkiintoinen ja vauhdikas juoni, joka kantaa loppuun asti hyvin vaivattomasti. Minä jäin kyllä oikeastaan odottamaan jatko-osaa vesi kielellä. Joko sen saisi lukea?"
ARVOSANA: 8

2 kommenttia:

  1. Tämäpäs mielenkiintoinen teos! Piti ihan tarkistaa, löytyykö tätä kirjastosta ja olihan siellä näköjään yksi kappale hankittu. :) Kiitos vinkkauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään! Uudenlainen raikas lukukokemus oli :)

      Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)