sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Magisterium

(Magisterium)

Holly Blackin ja Varjojen kaupungit - sarjasta tutun Cassandra Claren uusi viisiosainen sarja on täynnä taikaa. Kirjojen maailmassa lapset toivovat taikageeniä. Geeniä, jonka avulla heidän olisi mahdollisuus astua Magisteriumiin ja oppia mahtaviksi maageiksi. Callum Hunt ei ole koskaan haaveillut taikojen perään, mutta kohtalolla on hänen varalleen toisenlaiset suunnitelmat. Callumin isä varoittaa poikaansa Magisteriumin vaaroista ja mahdollisesta kuolemasta joka maagien elämää varjostaa, mutta Callum ei osannut villeissäkään kuvitelmissaan ajatella mitä salaisuuksia hänen menneisyydestään löytyy.
Kirjat:
1. The Iron Trial  (suom. Rautakoe, 2015)
2. The Copper Cauntlet (suom. Kuparikoura, 2016) 
3. The Bronze Key (suom. Pronssiavain, 2017)
4. The Silver Mask (suom. Hopeanaamio, 2018)
5. The Golden Tower (suom. Kultainen torni, 2019)


Rautakoe

Monet lapset ovat haaveilleet taikageenistä, kyvystä joka avaisi heille Magisteriumin ovet. Mutta ei Callum Hunt.

Koko Callumin lapsuuden ajan hänen isänsä on kehottanut poikaansa pysyttelemään erossa taikuudesta. Niinpä Magisteriumin pääsykokeeseen osallistuessaan hänen on töpättävä.

Rautakoe on vain alku, todellinen testi on vasta edessä.

"Tartuin tähän kirjaan oikeastaan vain siksi, että siinä on Cassandra Claren käsialaa, Holly Blackin tuotoksia en ole lukenut. Mietin alkuun, että meneeköhän tämä kirja liian lastenkirjan tasolle, mutta kyllä tästä sitten sai irti tällainen vanhempikin kirjafani. Kun aloitin lukemaan tätä niin teksti vaikutti aika jähmeältä ja melkein jopa tylsältä. Mietin hetken jaksanko lukea edes koko kirjaa, mutta tarinan edetessä yhä enemmän uusia mielenkiintoisia asioita tulee lukijan eteen. Callum vaikuttaa melko räväkältä tapaukselta joka yrittää näyttää kovapintaiselta, mutta kovan pinnan alla löytyy epävarmuutta ja yksinäisyyttä. Ensimmäistä kertaa hän kuuluukin johonkin ryhmään ja saa ystäviä hankalasta alusta huolimatta. Magisteriumin maailma on erilainen ja jännittävä, se tuo tullessaan pahuutta ja hyvyyttä. Loppua kohden tunnelma vähän tiivistyy ja Callum saa tietää miksi hänen isänsä oli niin vastaan koko magian maailmaa. Sanoisinko, että tämä menee enemmän kuin mielenkiintoiseksi. Aion ehdottomasti lukea toisen osan ja kannattaa muidenkin katsastaa tämä jos yhtään kiinnostaa. Kevyttä lukemista jännittävän erilaisilla elementeillä."
ARVOSANA: 8


 Kuparikoura

Callumin kesäloma ei ole samanlainen kuin muilla lapsilla. Kun hän alkaa epäillä, että hänen isänsä suunnittelee sekä hänen että hänen lemmikkisutensa tuhoamista, hän pakenee takaisin kouluun. Siellä selviää, että joku on varastanut salaperäisen kuparikouran, aseen, jolla voi tuhota kaaoksen voimia käyttävän maagin. Etsiessään syyllistä Call ja hänen ystävänsä huomaavat jahtaavansa salaisuutta, joka on vaarallisempi kuin he ikinä osasivat kuvitella.

"Hiukan Pottermaisia viboja antanut kirjan alku käynnistää taas tapahtumien ketjun, joka ei hellitä missään vaiheessa otteestaan. Äksöniä riittää alkumetreiltä loppuun, joten lukija ei ainakaan ennätä tylsistymään missään vaiheessa. Rohkeat päähenkilöt ovat taas uusien haasteiden edessä ja jälleen sinnikkyys palkitaan. Hiukan kyllä ehkä häiritsi päähahmojen ikä. Kirjassa heidän sanotaan olevan 13-vuotiaita, mutta olemukseltaan he eivät kyllä vaikuta yhtään niin nuorilta. Noh, annetakoon se anteeksi koska kirja on noin muuten ihan hauskaa viihdettä tylsään iltaan. Mitään maailmaa suurempia kiksejä ei mysteereitä rakastava lukija ehkä tästä saa, mutta Callumin kohtalo kiinnostaa hirveästi nyt kun tiedän millaista taakkaa hän sisällään kantaa. Seuraavakin osa on varmaan sitten luettava kun uteliaana ihmisenä haluan tietää mikä näiden erikoisten päähahmojen kohtalo tulee olemaan ja mikä omaperäinen lisko Warren oikein on liskojaan."
ARVOSANA: 8-


Pronssiavain

Magisteriumin taikakoulussa opetellaan käyttämään taikuutta järjestyksen luomiseksi kaoottiseen maailmaan. Mutta nyt kaaos iskee takaisin ja yksi oppilaista kuolee.

Call ystävineen ryhtyy jahtaamaan tappajaa ja saa pian huomata olevansa itse hengenvaarassa.

Hopeanaamio

Pahuus on soluttautunut taikakouluun, mutta onko se lähempänä kuin kukaan osaa aavistaa?

Callista on tullut Magisteriumin taikakoulun pelätyin ja vihatuin oppilas: Kuoleman vihollisen sielu elää hänen ruumiissaan. Mutta voiko kukaan olla paha tietämättään? Se selviää Callille, kun hän joutuu elämänsä vaikeimman valinnan eteen.


Kultainen torni

Taistelu pahuuden voimia vastaan huipentuu koukuttavan sarjan päätösosassa.

Call aloittaa viimeisen vuotensa maagien koulussa Magisteriumissa. Hän on ollut sekä juhlittu sankari että vihattu luopio. Nyt hän tuntee olonsa ulkopuolisemmaksi kuin koskaan.

Kaaoksen voimia vastaan käydyn tuhoisan taistelun jälkeen jopa ystävät ovat hylänneet Callin – yhtä lukuun ottamatta. Call yrittää kuitenkin palata arkeen ja sopeutua joukkoon.

Hän ei tiedä, että suurin koitos on vielä edessä. Pahuus ei ole luovuttanut, ja sen voittamiseksi Callin on oltava valmis uhraamaan kaikki.


3 kommenttia:

 1. Jännää, en tiennytkään, että tämä suomennetaan! Täytyypä laittaa korvan taa.

  VastaaPoista
 2. Milloin seuraava osa suommennetaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tietoa vielä tästä löytynyt, mutta uskaltaisin veikata että vuonna 2016!

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)