sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Labyrintti

(The Maze Runner)

James Dashnerin kirjasarja kertoo Thomasista, joka herää hississä muistinsa menettäneenä. Ennen kuin hän tajuaakaan, hän on suljettuna massiivisten kivimuurien sisään yhdessä muiden nuorten kanssa, jotka ovat perustaneet vankilaansa kokonaisen yhteiskunnan. Aluetta ympäröivässä labyrtintissa piilee vaara, mutta Thomas ei hevin luovuta. Edessä on suurempia haasteita kuin poika olisi halunnut uskoakaan.

Kirjasarjan kolme ensimmäistä osaa kertovat labyrintin tapahtumista, kaksi viimeistä osaa tapahtumista ennen labyrinttia. Maailmalla menestyneen kirjasarjan ensimmäinen osa pääsi valkokankaalle 2014 Dylan O'Brien tähdittämänä. Toinen osa sai ensi-iltansa syksyllä 2015!

James Dashnerin kotisivut


Kirjat:
1. The Maze Runner (suom. Labyrintti, 2015)
2. The Scorch Trials (suom. Poltettu maa, 2015)
3. The Death Cure (suom. Tappava lääke, 2016)

4. The Kill Order (suom?)
5. The Fever Code


Labyrintti


”Jos et pelkää, et ole ihminen.”    


Huikean elokuvasovituksen syksyllä 2014 saanut Maze Runner - Labyrintti on koukuttava kertomus Thomasista, joka herää hissistä muistamatta muuta kuin nimensä. Kärpästen herran kaltaisissa tunnelmissa Thomas kohtaa lauman lapsia aukiolta, jota ympäröivät kivimuurit. Pakeneminen voi alkaa.

Labyrintti on viihtynyt New York Timesin bestseller-listan kärjessä, ja kirjasarja on saavuttanut suuren suosion varsinkin nuorten keskuudessa. Maze Runner -sarjasta on tähän mennessä ilmestynyt englanniksi neljä osaa, ja siitä povataan Nälkäpeli-sarjan kaltaista hittiä.


Poltettu maa

Maze Runner -sarjan toinen osa jatkaa pakenevan Thomaksen uskomatonta tarinaa. Labyrintin jälkeen hän kohtaa tuhotulla planeetalla henkeäsalpaavia vaaroja. Voiko hän säilyä hengissä?

Hyvin kirjoitetun tarinan tapahtumat etenevät niin, että kirjaa ei halua päästää käsistään.

Maze Runner -trilogian toinen osa Poltettu maa, kuten koko sarja, on New York Times bestseller-listan kärjessä. Myös sarjan tästä osasta ilmestyy elokuva, joka tulee ensi-iltaan syyskuussa 2015 Yhdysvalloissa.


Tappava lääke

Poltetun maan ylityksen jälkeen Thomas joutuu uuteen karmivaan ihmiskokeeseen. Hänen aivojaan on käsitelty niin, että ihmiskokeen taustalla olevan PAHA- organisaation edustaja ohjaa ja kontrolloi häntä. Hänen muistonsakin on pyyhitty pois.

Thomas onnistuu kuitenkin saamaan osan muistoistaan takaisin, mutta ne ovat liian piinallisia. Muistojensa rippeiden voimalla hän pakenee uhkarohkeiden ystäviensä kanssa ja yrittää pelastaa sen, minkä vielä voi.


 

1 kommentti:

  1. Nykyään The Scorch Trials tunnetaan Suomessa nimellä aavikkokokelaat

    VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)