lauantai 14. helmikuuta 2015

Fifty Shades of Grey

Fifty Shades of Grey pohjautuu E L Jamesin samannimiseen trilogiaan joka on niittänyt suosiota maailmalla. Eroottinen trilogia tutustutti lukijansa BDSM:n maailmaan ja jonka seurauksena saman genren kirjat ja pokkarit alkoivat yleistyä. Tarina kertoo ujosta ja kokemattomasta Anastasia Steelestä joka suostuu haastattelemaan ystävänsä puolesta kaupungin tavoitelluinta miestä, Christian Greytä. Parin välillä alkaa heti ensi sekunneilla roihuta eikä Ana saa mielestään komeaa ja arvoituksellista Christiania. Kaksikko lähentyy piakoin eikä Christian tunnu saavan tarpeekseen Anasta. Pian Ana huomaa eksyneensä Christianin maailmaan joka sisältää kahleita ja piiskoja, sekä kaikkea sen väliltä.

Ensimmäinen kirja nosti itselle punan poskille melko tehokkaasti, mutta pian itseä alkoi suunnattomasti ärsyttää Christianin ylimanipuloiva luonne. Kaksi viimeistä osaa luin melkeinpä hammasta purren. Sanomattakin selvää, että olin aika skeptinen elokuvan suhteen, mutta samalla paloin halusta tietää millaisen elokuvan kirjasta mahtaakaan saada. Tämän genren elokuvia ei kauheasti ole leffateattereissa pyöritetty joten olihan tämä siltäkin kantilta mielenkiintoinen tapaus.

Voinpa sanoa, että yllätyin todella positiivisesti! Kirjasta tuttu vähän ehkä paikallaan jankkaava osuus oli jätetty pois ja elokuvaan oli mielestäni kiteytetty hyvin ensimmäisen kirjan ydin ilman kaikkea ylimääräistä ja turhaa. Olin melkein yllättynyt kun lopputekstit alkoivat pyöriä. Mietin vain, että "mitä ihmettä, näinkö nopeaan kaksituntinen vierähtikin?!"

Positiivista oli se, että rooleissa oli pääosin itselle tuntemattomia henkilöitä. Anastasian näyttelijä (Dakota Johnson) oli todella symppis ja samalla todella rohkea. Jamie Dornan Greyn roolissa oli myös täysin uusi tuttavuus, mutta täytyypä sanoa tämän elokuvan jälkeen Jorma Uotista lainaten: EI HUONO! Taidan sittenkin haluta itselleni yhden Christian Greyn!

Ja kyllä, seksiä oli. Oli paljasta peppua ja tissiä ja vähän siltä väliltä. Näyttelijät näyttivät kyllä todella luontevilta kohtauksissa vaikka tällaista tavallista tallaajaa hiukan punastutti alkuun melko kaiken paljastavat kohtaukset. Joskin kohtaukset olivat oikeasti todella hyviä olematta silti ääretöntä pornoa ja mautonta tai vaivaantunutta säätämistä. Kaiken kiihkoilun lisäksi elokuvaan oli ujutettu huumoria sinne tänne ja nämä hetket saivat koko leffateatterin hirnumaan yhteen ääneen.

Kuten sanoin, tämä oli todella positiivinen yllätys ja aion ehdottomasti katsastaa tämän uudelleen sekä hommata DVD:n omaan hyllyyn! Suosittelen lämpimästi kaikille joita vähääkään kiinnostaa katsastaa elokuva, ja ehkä niillekin jotka eivät välttämättä halua.

✩✩✩

4 kommenttia:

 1. Ite kävin tänää kattoo ja oli kyl hyvä! Kirjoi en oo lukenu mut nyt on pakko katsastaa nekin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat ei ole kyllä minusta ainakaan yhtä hyviä kuin mitä tämä leffa oli :D Eka osa oli ihan luettava kyllä! Moni on kyllä kirjoista pitänyt!

   Poista
 2. Minulla oli kirjan kanssa sama, mutta elokuvasovitukseen suorastaan ihastuin! Ja olihan siinä sitä seksiä siinäkin, mutta mulle jotenkin muodostui olennaisemmaksi asiaksi kaikki muu siinä leffassa. Erityisesti se Christianin ja Anan välinen suhde kaikessa kompleksisuudessaan. Nyt luen kakkososaa kirjana vain siksi, että leffa jätti niin ison aukon saada tietää miten heille käy. Aikamoista huttuahan se kakkonenkin kirjana valitettavasti on, mutta leffan kakkososaa odotellessa aion lukea nuo kyllä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, kirjat on kyllä aikamoista soopaa, mut elokuvaan saatiin musta hyvin kaikki olennainen ilman turhaa jaadajaadaa niin siksi se ehkä hyvä olikin :)

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)