tiistai 21. tammikuuta 2014

Odotettuja suomennoksia!

Lukuprosessi tämän vuoden alusta on lähtenyt melko tahmeasti käyntiin, mutta jospa se tästä pikkuhiljaa. Kirjoja on kirjastossa odottamassa, joten eihän se auta kuin alkaa lukemaan. Tässäpä muutamia kirjoja joista osaa odotan kovasti tänä vuonna ja jotka tulevat varmasti olemaan suosittuja fantasiagenren lukijoiden keskuudessa:

Outolintu (Divergent, osa 1)

Rauhaan ja onneen tähtäävässä yhteiskunnassa ihmiset on jaettu kykyjensä mukaan viiteen ryhmään: Vaatimattomiin, Uskaliaisiin, Rehteihin, Teräviin ja Sopuisiin.

Trisin on tehtävä koko loppuelämää koskeva päätöksensä jo 16-vuotiaana. Hylätäkö perhe ja Vaatimattomien yhteisö ja seurata sydäntään tuntemattomaan?

Ensin on tiedettävä, ketkä ovat todellisia ystäviä. Ja mahtuuko rakkaus uuteen elämään lainkaan.
Lumoava pimeys (Caster Chronicles, osa 2)

Aluksi suru näyttää yhdistävän äitinsä menettäneen Ethanin ja rakkaan enonsa hiljattain haudanneen Lenan muiden pikkumaisuuksia vastaan. Lena, Ethanin unelmien tyttö, alkaa kuitenkin käyttäytyä oudosti ja vetäytyä kaipaavan sylin ulottuvilta. Samaan aikaan omituiset näyt piinaavat Ethania, joka ajautuu yhä syvemmälle Gatlinin pikkukaupungin salaisuuksiin.

Mutta onko tavallisen kuolevaisen ja yliluonnollisuuksiin taipuvan tytön rakkaus sittenkään mahdollinen? Säröä suhteeseen luo salaperäinen John, jonka seuraa Lena ei näytä kohta enää edes haluavan vastustaa.


Harakanloukku (Faunoidit, osa 3)

Suurin osa juonesta tapahtuu metsästäjien kaupungissa Venorissa, jonne faunoidijengi soluttautuu kameleonttiriipusten avulla.

Julkaisu: elokuu 2014

Mullistus (Idhunin kronikat, osa 4)

Kirjasarjan neljännessä osassa Mullistus Ashran Nekromanti on kukistettu ja seitsemännen jumalan henki siirtyy uuteen ruumiiseen ja vihkii Victorialta riistetyllä sarvella uusia velhoja joukkoihinsa. Idhunin muut kuusi jumalaa laskeutuvat korkeuksistaan ja niiden mahtava voima saa aikaan hurjia luonnonmullistuksia. Idhunin asukkaat etsivät turvaa. Varsinkin Victoria on vaarassa.

Mikä ajoi jumalat Idhuniin ja selviääkö Vastarinta jumalten riepotuksessa? Pysyykö Christian houkutuksista huolimatta Vastarinnalle uskollisena?

Julkaisu: 1.12.2014


Sydänverellä (Sookie Stackhouse, osa 13)

Sookie Stackhousen on helppo sanoa ei, kun Merlotte'sin entinen tarjoilija Arlene kinuaa työtään takaisin. Yrittihän Arlene sentään tapattaa Sookien. Suhdekiemurat Eric Northmanin kanssa eivät puolestaan ole yhtä yksioikoisia. Eric ja hänen vampyyrinsä ovat kovin etäisiä... ja jäätävän vaitonaisia. Kun Sookie saa selville syyn, hän tyrmistyy.
Sitten Bon Tempsia kuohuttaa murhatapaus, ja Sookie pidätetään rikoksesta epäiltynä. Todisteet ovat kuitenkin hataria, ja hän pääsee vapaaksi takuita vastaan. Tutkiessaan murhaa hän tajuaa, että Bon Tempsissa totuudesta käy kätevä valhe, oikeudesta lisäveren vuodattaminen. Eikä se mikä käy rakkaudesta ole koskaan tarpeeksi...

Julkaisu: 28.3.2014


Määrätty (Yön talo, osa 9)

Zoey on vihdoin kotona, minne hän kuuluukin, ja Stark on hänen rinnallaan. Hänen täytyy kuitenkin valmistautua kohtaamaan Neferet - kunhan neuvosto vain tunnustaisi hänen asemansa ylipapittarena.

Salaperäinen Aurox, syntisen hyvännäköinen teinipoika, on todellisuudessa luotu salaiseksi aseeksi, mutta siitä tietää vain Neferet. Zoey aistiikin pojassa jotain tuttua...

Paljastuuko Neferetin todellinen luonne ennen kuin hän onnistuu hiljentämään vihollisensa? Pystyykö Zoey herättämään Auroxissa uinuvan ihmisen ja pelastamaan hänet?

Julkaisu: toukokuu 2014


Night School 2 : Yön perintö (Night School, osa 2)

Allien elämä sisäoppilaitoksessa käy vaaralliseksi. Suojellako perheetään vai luottaako uusiin ystäviin?

16-vuotias kapinallinen Allie on löytänyt Cimmerian sisäoppilaitoksesta toisen kotinsa. Koulu on tuonut hänen elämäänsä myös Carter Westin, unelmien poikaystävän.

Cimmeriassa toimii Yökouluksi nimetty salaseura. Se paljastuu vaikutusvaltaiseksi salaiseksi organisaatioksi, jonka jäsenet ulottavat valtansa paljon koulua pidemmälle. Yökoululla on myös vihollisia, näiden joukossa Allien kadonnut veli. Pian selviää, että Allie ja kaikki muutkin koulun oppilaat ovat suuressa vaarassa. 

Julkaisu: 15.3.2014


Siinäpä oli hienoja kansikuvia tulevista kirjoista. Muita kirjoja joita kovasti odotan ovat mm. G.R.R. Martinin Lohikäärmetanssi-kirjat, joita tulee siis kaksi. Julkaisupäivä on taas viivästynyt, mutta kustantajan mukaan ensimmäisen kirjan pitäisi tulla keväällä. 

Keväällä ilmestyy myös BDB:n uusi kirja The King, joten voisi olettaa jopa, että suomennos voisi tulla loppuvuodesta. Samoin Wardin toisesta sarjasta on tulossa kaksi suomennosta tänä vuonna: Hurma (15.3.2014) sekä Riiva (15.5.2014). 

Ei ole sanottua, että Karou-sarjan päätösosa tulisi tänä vuonna koska tulee englanniksi vasta huhtikuussa, mutta se myös kovassa odotuksessa. Samoin ruotsalaistrilogia Engelsfors. Jokohan sen päätösosan saisi loppuvuodesta?

Meresmaan Mifonki-sarjasta on myös julkaistu jo tulevaksi kaksi kirjaa. Mifongin mahti olisi alustavasti tulossa 20.3.2014 ja Mifongin kätkemä vuonna 2015. 

Myös Veronica Rossin trilogia päättyy 7.5.2014 kirjalla nimeltä Yhä sininen taivas ja saksalaistrilogia saa oman päätöksensä Smaragdinvihreä-nimisellä kirjalla 30.7.2014.

Elina Rouhiaisen kolmannesta kirjasta ei ole vielä hirveästi infoa, mutta sen kai pitäisi tulla ensi syksynä. Ja onkohan Abigail Gibbsin Illallinen vampyyrin kanssa - kirjaan tulossa jatkoa? Onhan siitä jo englanniksi tullut toinen osa. Toivottavasti suomennetaan!

Fantasiagenren ulkopuolelta odotan ehdottomasti eniten Tiffany Reiszin Perisynti-sarjan neljättä osaa, joka tulee suomeksi ilmeisesti elokuussa 2014.

Paljon siis luettavaa tiedossa ;)

4 kommenttia:

 1. Katsoin tuota Harakanloukku kirjan kantta ja ajattelin "Mikä Wardin kirja tää on?" mutta ei se ollutkaan, kansi on vaan niin samanlainen kuin Lover at last:issä. XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin täysin samaa! :D Mietin, että miten tuo on niin tutun näköinen ja sitten välähti, että Lover at Lastia tuo kovasti muistuttaa. Mutta hieno kansi joka tapauksessa :D

   Poista
  2. Juu, itseäkin vähän yllätti tuo. En odottanut niin "radikaalia" kirjan kantta kun kuitenkin kyseessä meidän oman harakkamme kirja varmaan osaltaan :D Mut noh, ei ole kirjaa kansiin katsomista ;D

   Poista
 2. Millään ei malttaisi odottaa, että useat noista kirjoista julkaistaan. Haluaisi vain hyökätä kimppuun. Noistakin oli moni sellainen, jota ainakin täällä myös odotellaan innoissaan. Mahtava lukuvuosi tulossa!

  VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)