maanantai 2. joulukuuta 2013

Laini Taylor - Aika taistelun ja tähtivalon

(Karou, savun tytär, osa 2)

Aika taistelun ja tähtivalon jatkaa Karoun ja Akivan tarinaa täynnä salaisuuksia ja valintoja, kipua, verenvuodatusta ja tuhoa. Kerran he rakastuivat ja uskalsivat kuvitella maailman ilman sotaa. Mutta voisiko se koskaan olla totta? Voiko Akiva koskaan hyvittää tekonsa, ja kykeneekö Karou anteeksiantoon? Onko heidän murskatuilla unelmillaan toivoa?

Prahalainen taideopiskelija ja hirviön kasvattitytär Karou on saanut vastaukset moniin kysymyksiinsä. Hän muistaa kuka hän oli: Madrigal, sirosarvinen kimeeri, joka rakastui vihamieheensä Akivaan, leimuavasiipiseen serafiin. Heidän kielletyllä rakkaudellaan oli kuitenkin kauhea lopputulos. Se johti kimeerien maailman tuhoon, ja nyt Karou antaisi mitä tahansa saadakseen tehdyn tekemättömäksi.

Kun Karou kuulee että hänen rakkautensa takia myös Brimstone, Issa ja Jasri ovat kuolleet, hän jättää katuvan Akivan ihmisten maailmaan ja palaa yksin tuhottuun Loramendiin. Vaikka viimeiset kimeerit onkin ajettu piiloon maan ääriin, ei ikiaikainen sota ole vielä ohi. Karou ymmärtää että hänellä on odottamaton kyky, lahja Brimstonelta. Sen avulla hän ryhtyy kostoon kuolleiden ystäviensä puolesta.

"Hiukan on aikaa edellisen osan lukemisesta, joten alkuun pääseminen oli aika vaivalloista. Onneksi tarinassa oli hiukan kerrattu edellisen kirjan tapahtumia niin ei ollut ihan hakusessa sen kanssa. Olipas kiva palata Karoun maailmaan ja sen hahmojen keskelle. Olin hiukan pettynyt, että Karoun ja Akivan keskinäistä kanssakäyntiä ei pahemmin ollut, mutta tarinaa luettiin kuitenkin heidän molempien näkökulmasta. Tarinassa oli myös muita hahmoja, joiden näkökulmasta tarinaa kerrottiin ja se piti tarinan ehkä vähän mielenkiintoisempana. Ajoittain lukiessa tuli vähän sellainen huokailufiilis koska sivuja oli monta sataa, mutta sellaista todellista tapahtumaa ehkä reilu puolet niistä. Ehkäpä jokainen pätkä oli tarinalle tärkeä, mutta itse olisin selvinnyt vähemmälläkin tarinoinnilla. Lisäksi Karou oli aika ärsyttävän itsepäinen tässä Akivan suhteen, mutta hyvä että se möykytti pahista kirjan loppupuolella. Kaiken kaikkiaan kirja oli hyvää viihdettä, jonka luki melko nopeaan sivumäärästä huolimatta. Ensimmäisen kirjan tasolle se ei kuitenkaan täysin yltänyt. Mielenkiinnolla jään odottamaan päätösosaa!"
ARVOSANA: 8+

2 kommenttia:

  1. Kun kuulin Karoun jatko-osan nimen ensimmäisen kerran, ajattelin, että onpas tyhmän kuuloinen nimi (vaikka runoista ja runollisuudesta tykkäänkin, kaikki ei toimi kirjan nimenä). Oikeuttaako teos nimensä? (Nyt tyhmimmän kirjan nimen paikka tosin menee Sophie Kinsellan "Hääyöaie" -teokselle.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jaa, en ole koskaan miettinyt kirjan lukemista nimen perusteella, joten en osaa sanoa ajaako se asiansa? :D Suosittelen kyllä lukemaan!

      Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)