torstai 12. syyskuuta 2013

S.E.C.R.E.T.

L. Marie Adelinen trilogia kertoo Cassie Robichaudista, joka on 35-vuotias tarjoilija ja jonka elämällä ei tunnu olevaan mitään tarkoitusta. Ei ennen kuin hän saa houkuttelevan tarjouksen liittyä S.E.C.R.E.T. - nimiseen salaseuraan, jonka tehtävänä on auttaa naisia toteuttamaan fantasioitaan ja oppimaan samalla uusia asioita itsestään. Hiukan epäilevänä Cassie heittäytyy uuteen ja jännittävään seikkailuun, joka on nautinnollisempi kuin hän olisi osannut kuvitellakaan.


Kirjat:
1. S.E.C.R.E.T. #1 (suom. Kuuma leikki, 2013)
2. S.E.C.R.E.T. #2 (suom. Polttava peli, 2013)
3. S.E.C.R.E.T. #3 (suom. Nautinnon kutsu, 2014)


Kuuma leikki

Emme tuomitse. Emme rajoita. Emme häpeä. 
 
Cassie Robichaudin elämä tuntuu junnaavan paikoillaan. Hän on töissä kahvilassa, ja kotona häntä odottavat yksinäinen sänky ja kissa. Sitten Cassie löytää muistikirjan, jonka salaperäinen nainen jättää jälkeensä kahvilaan. Kirjassa on hämmentävän intiimejä ja suoria tunnustuksia naisen seksielämästä sekä kymmenen kohdan ohjelma: antautuminen, rohkeus, luottamus...

Kirja johdattaa Cassien S.E.C.R.E.T.-nimiseen salaseuraan, jonka tehtävänä on auttaa naisia toteuttamaan kaikkein salaisimmat eroottiset fantasiansa ja ottamaan elämänsä haltuun. Cassiella on edessään kuumia ja kielletyiltäkin tuntuvia kohtaamisia, kun hän alkaa seurata kymmenen kohdan polkua kohti seksuaalista vapautumista ja uutta, intohimoisempaa elämää... 

"Hmm, jaahas. "Tulikuumat" naisten kirjoittamat fantasioita tursuavat kirjat ovat vissiinkin tulleet jäädäkseen. Okei, minä lupaan itselleni pyhästi, että tämä on viimeinen sarja tätä genreä, jonka aloitan. Ideahan tässä kirjassa sinänsä oli aika nerokas. Hiukan erilainen kuin aiemmissa lukemissani tämäntyylisissä teoksissa, mutta lisäksi sieltä löytyi aika paljon valitettavia samankaltaisuuksia. Cassie oli minusta jotenkin kiva persoona alkuun vaikka hän hiukan rypikin siellä itsesäälin pohjalla. Kirjaa eteenpäin lukiessa hahmo tuntui saavan itsevarmuutta, mutta muuttui samalla käsittämättömän tyhmäksi ja raivostuttavaksi persoonaksi. Tästä olisi ehkä vaivannäöllä saanut melkoisen luettavan kokonaisuuden jos asiat eivät olisi viuhahdelleet yhdestä toiseen liian vilkkaalla vauhdilla. Nyt tämä oli lähinnä vain Reginan naisen unelmia-osastoa, jossa seksi on pääosassa ja kaikki naiset harrastavat aina täydellistä seksiä täydellisen miehen kanssa joten epäuskottavuutta löytyi rutkasti. Ideana nokkelampi kuin moni muu tämän tyylinen, mutta toteutus yksinkertaisesti ja melko kornisti levisi reisille."
ARVOSANA: 7-


Polttava peli

Naisista koostuva salaseura S.E.C.R.E.T. toteuttaa jäsentensä salaisimmatkin seksuaaliset fantasiat - ja vapauttaa heidät samalla elämää kahlitsevista rajoitteista. Kolmikymppinen tarjoilija Cassie Robichaud on löytänyt sen ansiosta kuuman ja kiihkeän seksielämän.

S.E.C.R.E.T:in täysivaltaisena jäsenenä Cassie saatehtäväkseen opastaa uutta kokelasta Dauphinea ja etsiä täydellisiä miehiä tämän fantasioiden toteuttamiseen. Samalla hän etsii itselleen sitä oikeaa ja huomaa, että ottajia saattaisi olla useampiakin.

"Toinen osa jatkaa aika samoilla kannattimilla kuin edellinenkin kirja. Cassie jatkaa omaa elämäänsä salaseuran leivissä samalla kun hän kamppailee tunteidensa kanssa. Lisäksi mukaan astuu uusi kasvo Dauphine, jolla on myös omat sotkunsa. Tarinaa kerrotaan siis kahden naisen näkökulmasta ja heidän tutustumisestaan. Tarina oli ehkä himpun verran parempi kuin eka osa, mutta olisin kaivannut tähän lisää syvällisyyttä. Dauphinella on omat menneisyytensä arvet kannettavanaan, mutta silti minusta hänen "ongelmiaan" raapaistaan vain pinnasta ja minulle tuli enemmänkin sellainen olo ettei ongelmat oikeastaan ole kovin kummoisia naisen mielestä. Juonellisesti tää oli mielenkiintoisempi ja kivempi lukukokemus, mutta tästäkin jäi puuttumaan sitä jotakin. Tarinan loppupuolelle oli sitten pudotettu muutama pommi eikä toiminnalta vältytty. Kolmas tuotos alkaakin sitten melko samoilta kannattimilta Cassien kannalta kuin tämäkin. Aion lukea seuraavankin osan vaikkei tämäkään erikoisesti sytyttänyt innostustani."
ARVOSANA: 7


Nautinnon kutsu

Naisten salaseura S.E.C.R.E.T. toteuttaa jäsentensä seksuaalifantasiat ja vapauttaa heidät elämää kahlitsevista rajotteista. Kolmikymppinen Cassie Robichaud on saanut kiihkeän seksielämän ja lopulta rinnalleen suuren rakkautensa Will Foretin.

Mutta kun Cassie menneisyys salaseurassa tulee Willin tietoon, romanssi on historiaa. Cassien on aika keskittyä uraansa uuden ravintolan osakkaana ja Willin yhtiökumppanina.

Menestyneen uutisankkurin Solange Faradayn rakkauselämä on eron jäljiltä päässyt nuupahtamaan. Salaseuran avulla hän pääsee tutkimaan uusia intohimon salaisuuksia. Ja Solange on valmis menemään pidemmälle kuin kukaan ennen S.E.C.R.E.T:issä.

"Viimeinen osa on nyt saatu päätökseen. Toivon todella, että tämä jääkin trilogiaksi koska tämän tyylisiä tarinoita on vain jatkettu rahankiilto silmissä eikä itse jatko-osissa tapahdu enää mitään mullistavaa. Kirjan pääosassa nähtiin jokaisessa kirjassa Cassie jonka tarina minusta melko hyvin päättyi tähän joten tuskin sitä enää jatketaan. Eipä tämä osa tuonut oikeastaan mitään uutta edellisiin verrattuna. Oli naisia joiden elämä ei ole raiteillaan ja joka parantuu harrastamalla seksiä tuntemattomien miesten kanssa. Kornia, eikö? No, jos haluaa sellaista aivot narikkaan viihdettä niin nämä pokkarit toimivat mainiosti koska ei tämä ole näistä samantyylisistä trilogioista huonoin todellakaan. Mukana on kutemisen lisäksi paljon muutakin vaikka ehkä tämä kuitenkin pituudeltaan ja juonikuvioiltaan muistuttaa enemmänkin harlequinin tuotantoa kuin mitään muuta. Ihan mielenkiintoinen lukukokemus eikä tämän aikana nyt aika mennyt ainakaan täysin hukkaan."
ARVOSANA: 7   

2 kommenttia:

 1. Kuinkahan monta kirjaa olen viime aikoina lukenut joiden päähenkilö on Cassie. Tai Cassia. Tai Cassidy. Tai Cass. Tuntuu olevan muotinimi :)

  Mitä tähän kirjaan tulee, selasin sitä kerran kioskilla kun mietin pitäisikö hankkia junamatkalle lisää lukemista, mutta lukaisin näytepätkän sattumanvaraisesta kohdasta, eikä oikein sytyttänyt.

  Mutta fifty shades of grey kyllä onnistui nostamaan tällaiset kirjat tapetille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tullut nyt luettua aika paljon tämän tyylisiä pokkareita ja ehdottomasti paras on ollut tähän mennessä Harlequinin tuottama Perisynti. Fifty Shades of Greyn eka osa oli ihan hyvä, mut jatko-osat turhuutta :P

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)