sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Nyt se on nähty! Rakastuin!

Tämä kirjoitus spoilaa elokuvaa, joten jos et ole leffaa katsonut etkä halua juonipaljastuksia niin nyt on hyvä hetki lopettaa lukeminen!

Luukaupunki perustuu siis Cassandra Claren kuusiosaisen kirjasarjan ensimmäiseen osaan. Se kertoo teini-ikäisestä Clarysta (Lily Collins), joka saa tietää, että tavallisilta ihmisiltä piilotettu maailma on osa hänen verenperintöään. Kun hänen äitinsä katoaa kummallisesti, Clary aloittaa etsinnät varjometsästäjien avulla. Mukaan mahtuu myös komea ja ylimielinen poika Jace (Jamie Campbell Bower), joka vangitsee tytön sydämen.

Varjojen kaupungit - sarja kuuluu yhteen suosikkisarjoistani, joten sanomattakin selvää, että minulla oli suuret odotukset elokuvasta. Odotin sitä vuoden ajan innostuksen ja pelon sekaisin ajatuksin. Elokuva ei kuitenkaan ollut pettymys, se jopa hiukan ylitti odotukset! Elokuvan visuaalisuus ja miljöö oli upeasti toteutettu ja vaikka epäilin joitakin näyttelijöitä, epäilyni olivat täysin turhia koska jokainen veti oman roolinsa kunnialla loppuun asti. 

Suurin epäilyksen kohde oli Jamien esittämä Jace, joka kuvattiin kirjoissa ylimieliseksi ja äärettömän söpöksi. Okei, Jamien ulkomuoto ei täysin vastaa kuvittelemaani Jacea, mutta oli monta hetkeä kun hän meni täysin roolihahmonaan. Vielä pikkuisen enemmän olisin kaivannut kirjoille tyypillistä viisastelua hahmon suunnalta, mutta kyllä sitä leffastakin löytyi hymyksi asti. Muutkin hahmot olivat mahtavia kaikki omissa rooleissaan. Ehkä hiukan harmitti, että Isabellen (Jemima West) nenäkkyys jäi vähän vähälle ja Magnusta (Godfrey Gao) olisin mieluusti katsellut pidempäänkin. Valentinen roolissa loistava Jonathan Rhys Meyers veti potin kotiin suorituksellaan. Se mies ei vaan voi näytellä huonosti!

Tietysti leffassa oli niitä paljon puhuttuja muutoksia kirjaan kuten esimerkiksi se, että Simon (Robert Sheehan) ei muuttunut rotaksi ja ettei Jace leffan viimemetreillä kadonnutkaan, mutta minua nämä seikat eivät haitanneet laisinkaan koska elokuva oli sellaisenaan aivan mahtava. 

Taistelukohtaukset olivat upeita ja elokuvan juoni eteni minusta melko maltilliseen tahtiin alusta loppuun asti. Ainut mikä häiritsi oli ihmissusien tökeröt hampaat, jotka paistoivat liian selvästi kertoakseen, että ovat tekaistut.

Mitä tähän nyt sanoisi? Lumouduin aivan täysin ja toivon sormet ristissä, että elokuva menestyy sekä myös sen jatko-osa koska haluaisin palavasti nähdä jokaisen kirjan valkokankaalla. Mahtavaa mahtavaa!

14 kommenttia:

 1. Täysin samaa mieltä! On muuten ihan pakko mennä katsomaan se toiseenkin kertaan kankaalta ja toki leffa on saatava omaankin hyllyyn. Kaipasin myös enemmän Magnusta ja miksei myös Valentineakin kuviin. Jace oli minustakin aluksi ihan muuta kuin kuvittelemani, mutta mitä edemmäs leffassa mentiin, sen enemmän aloin olla kotonani tuonkin hahmon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, saattaa olla että itsekin eksyn leffateatteriin toisen kerran. Ah ja voih :P <3

   Poista
 2. Komppan TeeTeetä. Ihastuin elokuvan ja toivon, että pian pääsemme katsomaan osaa number two! Parhaillaan mietin pitäisikö lukaista kirjasarja uudestaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin huvittaisi lukea uudelleen ainakin Tuhkakaupunki leffan jälkeen, mutta ei tahdo aika riittää kun on kamala kirjapino odottelemassa :D Noh, ehkä jossain välissä!

   Poista
 3. En ole kauhean yllättynyt ettei Simon muuttunut leffassa rotaksi. Se olisi jotenkin vain lisännyt sekaan paljon enemmän tavaraa. Luukaupunki on aikamoinen sillisalaatti, muistan kuinka olin aivan ähkyssä kirjan luettua (luin sen päivässä) joten oli hyvä että elokuvasta oli joitain mutkia hitusen oiottu. Toimi se hyvin vaikkei Simon rotta ollutkaan :D Ja Jace oli tietyllä tavalla kyllä kadoksissa, hahmot eivät vaan noteeranneet sitä. Jace oli katsojalle kadoksissa hetken.

  Minua harmitti vain, kuinka Alecista oli tehty niin ääliö. Hänhän on suloinen kirjoissa! Ja harmittaa myös, että Magnusta oli niin vähän, hän kun on lempihahmoni ja sitä silmämeikkiä olisi mielellään katsellut vähän pidempään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, Kevin Zegers ei ihan vastaa mun käsitystä Alecista, mut noh menköön :D Alecin ja Isabellen roolit vähän vaihtui tässä päikseen. Isabelle oli melko kiltti, Alec ei :D

   Poista
 4. Itse kävin katsomassa silloin ensi-illassa, ja ihastuin. En olisi uskonut, että näistä kirjoista voi saada noin hyvän elokuvan! ( kirjat ovat likimainkin täydellisiä) Minua ei häirinnyt Jace erilaisuus. Kirjoissa Jace, on lempihahmoni, ja kyllä se elokuvassakin lempihahmon paikan sai.Odotan innolla seuraavaa osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, aika samat fiilikset täälläkin :)

   Poista
 5. Siis Mää Oon kaikkien kanssa samaa mieltä<3 ,mut haluaisin tietää,et jos tää sarja menestyy niin voiko ne välttist käyttää samoi näyttelijöit. Jos ne "vanhenee" tuottajien mielest liikaa. Kiitos jos valaiset Mua!:)
  P.s onko tästä tulossa siis varmuudella toinen osa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa'a, veikkaanpa että jos elokuvia tulee enemmän, suosio on jo kova, joten en jotenkin usko, että vaihtavat näyttelijöitä. Meikillä saa aika paljon aikaan.

   Ja toinen osa ON tulossa varmuudella.

   Poista
 6. Kävin tämän lauantaina katselemassa ja pidin todella paljon. Tosin lopun erilaisuus häiritsi aivan valtavasti. Kaverinikin huomasi kuinka iskin nyrkkiä elokuvateatterin käsinojaa vasten ja mutisin itsekseni, kun jotkut kohdat meni aivan ohi kirjan.. Elokuva palveli kyllä kirjan lukenutta, mutta ei sellaista, joka ei ollut lukenut. Meinaan kaverini oli aivan pihalla elokuvan aikana, koska ei ollut lukenut kirjaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, näissä kirjojen elokuvasovituksissa saattaa olla se huono puoli, että kirjan lukematta jättäneet ovat usein ihan pihalla kaikesta :D

   Itse kyllä pidin leffasta alusta loppuun eikä muutokset haitanneet pätkääkään. Loistava leffa! Ja huomenna katsomaan uudelleen ;D

   Poista
 7. Kävin ensi-ilta päivänä kattoo ton ja se oli ihan mahtava! Tosi hyvin tehty, tunnelma oli jännä ja mystinen. Ei tullu yhtään sellanen pettynyt olo, mitä on kyllä tullu joissain fantasiakirjoista tehdyistä elokuvista.

  Ainoo asia, mikä oli musta vähä tylsää, ku Jace elokuvassa näytti heti sellaselta ihastuneelta nähdessään Claryn, vaikka hän oli kirjassa aika tyly ja välttelevä Claryä kohtaan.

  Mun on kylläkin ihan pakko ostaa se elokuva, sitte ku se tulee kauppoihin! Nyt vaan pitää toivoo, että se elokuva menestyy. Elokuva on saanu ainakin suomessa vähän huonoja arvosteluita, mutta voihan olla, että elokuva vielä nousee suosioon :) Tosiaan toivotaan näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, maailmanlaajuisestihan elokuva on tienannut säälittävän vähän tähän mennessä, joten toivotaan, että se saa vielä lisää tuottoa matkansa varrella!

   DVD on ehdottomasti hommattava kyllä! Toivotaan että City of Ashesia aletaan pian kuvaamaan. Kuvauksiahan siirrettiin otollisempaan ajankohtaan, joten saa nähdä onko elokuvissa vielä ensi vuonna :P

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)