maanantai 2. syyskuuta 2013

Henkäys

Maya Banksin trilogia tursuaa komeita miehiä ja suorastaan käsinkosketeltavaa tunnelmaa. Gabe, Ash ja Jace ovat komeita, rikkaita ja vaikutusvaltaisia miehiä. He ovat aina tottuneet saamaan haluamansa ja ottaneet sen mikä heille kuuluu. Gabe on porukan kylmäkatseisin, laskelmoiva ja määräilevä. Häntä pelätään ja vihataan, mutta häntä myös kunnioitetaan. Jace on vakavakasvoinen mies, joka herättää huomiota vaikkei olisi tarkoituskaan. Hän ylisuojelee siskoaan ja viettää villejä sinkkuvuosiaan ystävänsä Ashin kanssa, joka on komea ja tuntuu hurmaavan jokaisen vastaantulijansa pelkästään rennon asenteensa ja hymynsä avulla. Nämä miehet ovat kova kolmikko, jota kukaan nainen ei voi sivuuttaa.Kirjat:
1. Rush (suom. Huuma, 2013)
2. Fever (suom. Kuume, 2013)
3. Burn (Suom. Polte, 2013)


Huuma

Gabe, Jace ja Ash ovat rikkaita ja vaikutusvaltaisia. Kaikki, mitä he suinkin keksivät, on heille tarjolla. Mutta Gabea kiehtoo kielletty hedelmä: Mia, parhaan ystävänsä pikkusisko.

Nähtyään 14 vuotta nuoremman Mian uuden hotellinsa aulassa Gabe toteuttaa syntiset suunnitelmansa. Hän aloittaa intensiivisen ja pakkomielteisen suhteen Mian kanssa. Seksuaalisen odysseijan muuttuessa joksikin syvemmäksi paljastumisen vaara kasvaa. Petos, jonka raakuutta he eivät osanneet aavistaa...

"Olen vissiin jäänyt näiden kuumaakin kuumempien trilogioiden koukkuun. Tässä sarjassa jotenkin piristi se, että jokainen kirja kertoo yhden erillisen tarinan ja joihin jokaiseen on mahdutettu vielä kolme erilaista miestä. Melkein voihkaisin tuskasta aloittaessani kirjan lukemisen huomatessani Fifty Shadesin kaltaista sopimusten allekirjoittelua. Siinä missä FS:ssä homma karkasi ihan käsistä, tässä kirjassa mentiin hiukan maltillisemmalla tasolla. Itseasiassa pidin Gabesta vaikka hänessä oli aistittavissa näille kirjoille tyypillistä alfa-urosmaista käyttäytymistä. Miehen käytös ei mennyt kuitenkaan liiallisuuksiin asti. Vaikka voisi kirjankin kuvasta päätellä niin tässä kirjassa ei kuitenkaan menty juurikaan mässäilemään BDSM:n puolelle vaan käytettiin erotiikkaa hiukan eri tavalla. Sitä tosin oli, ehkä hitusen liikaa minun mieleeni, mutta jotenkin halusin antaa sen anteeksi koska pidin kirjasta noin muuten. Mitään kovin kuohahduttavaa juonenkäännöstä tässä tekstissä ei kyllä ollut vaikka loppupuolella lukijaa ravisteltiinkin pariin otteeseen. Sanoisin, että tämä on sellaista aivot narikkaan - tyylistä tekstiä, jota lukea mielellään näin sadepäivän kunniaksi. Aion ehdottomasti lukaista muutkin osat koska rakastuin Ashiin täydellisesti."
ARVOSANA: 8


Kuume

Gabe, Jace ja Ash ovat rikkaita ja vaikutusvaltaisia liikekumppaneita. Kaikki, mitä he suinkin keksivät, on heille tarjolla. Jacen intohimon kohde yllättää jopa hänet itsensä...

Jace ja Ash ovat tottuneet jakamaan kaiken - myös naisensa. Tavattuaan Bethanyn Jacen mieli muuttuu. Mustasukkaisuus ja omistuksen halu, jotka olivat Jacelle aiemmin tuntemattomia vaivaavat häntä. Yllätyksekseen hän ei halua jakaa Bethanya Ashin kanssa. Uusi tilanne aiheuttaa eri puraa ystävysten välillä ja vaarantaa pitkään jatkuneen ystävyyden. Mutta Jace on päättänyt, hänen on saatava Bethany itselleen ja vain itselleen.


"Toiseen osaan oli päästävä käsiksi koska pidin paljon ekasta, mutta tämä jäi kyllä sen varjoon. Jace ei ollut muutenkaan alkujaan kiinnostavin hahmo, joten liekö se tehnyt tehtävänsä. Tässä jotenkin juoni tuntui taas hukkuvan turhuuksien alle vaikka olihan tässä kiintoisia elementtejä Bethanyn puolelta. Jotenkin tuntui, että parin suhde vaan eteni liian nopeaan ja varsinaisia ongelmia ei edes oikeastaan ollut. Kirja keskittyi oikeastaan vähän niinkuin "ei mihinkään". Tässä myös hiukan häiritsi muutamat todella tyypilliset kliseet, joita tämän tyypillisessä kirjallisuudessa on pilvin pimein. Eli jotenkin kirja tuntui todella pitkältä lukukokemukselta enkä meinannut päästä eteenpäin millään. Lukihan tämän sen kerran vaikkei kai olis ollu niin väliksikään."
ARVOSANA: 7-Polte

Gabe, Jace ja Ash ovat komeita, rikkaita ja vaikutusvaltaisia. He ovat tottuneet saamaan haluamansa. Ashin intohimon kohde muuttaa kaiken, mitä hän uskoi tietävänsä hallinnasta ja himosta.

Ash McIntyre tietää mitä haluaa. Myös hänen suhteissaan hallinta on hänellä. Hän pitää naisista, jotka hyväksyvät tämän. Jacen löydettyä naisen, jota hän ei halua jakaa ja Gaben antauduttua kaiken täyttävään suhteeseen,  Ash tuntee jääneensä ulkopuolelle. Tyhjyys vaivaa Ashia hänen tavatessa Josien, joka vaikuttaa täysin immuunilta Ashin viehätysvoimalle. Kiinnostuneena naisen vastahakoisuudesta Ash päättää voittaa Josien puolelleen. Koskaan ei Ash olisi ajatellut, että se ainoa, joka sanoo hänelle ei, ajaisi hänet himosta hulluksi.


"Tykästyin Ashiin eritoten ensimmäisessä kirjassa koska hänessä oli sellaisia pahan pojan piirteitä ja ylpeyttä, mutta surukseni tässä teoksessa huomasin, että mieshän oli ihan samanlaisen nössykkä kuin muutkin. Olisin kaivannut hahmoon hiukan enemmän erilaista luonnetta kuin ääretöntä suojelunhalua ja nopeaa toimintaa. Näissä kirjoissa on hillittömästi sivuja, mutta jostain syystä juoni jää hyvin pinnalliseksi suhaisuksi ja asiat ovat ohitse ennen kuin kerkeää edes tajuta. Seksi taisi olla ainut asia johon oli käytetty aikaa ja mielikuvitusta, mutta eipä tullut yllätyksenä. Jotenkin myös ärsyttää kiivas tahti näissä kirjoissa. Tunnetaan viikko kun ollaan jo olevinaan rakastuneita, muutetaan toisen luokse asumaan ja aletaan suunnitella häitä. Boring. Ensimmäinen osa oli ihan kivaa viihteellistä luettavaa, mutta taso yllärillä laskee taas tähän viimeiseen osaan kuin lehmän häntä. No, ompahan luettu. Suosittelen hömppäkirjallisuuden ystäville."
ARVOSANA: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)