torstai 4. huhtikuuta 2013

Perisynti

(The Original Sinners)

Räväkkä Tiffany Reisz on luonut henkeäsalpaavan tarinan, josta ei piiskoja ja kahleita puutu. Kun Fifty Shades vasta aloittelee tutkimusmatkaansa BDSM:n maailmaan, Perisynti jyrää yli ja talloo amatöörit jalkoihinsa ilkeästi nauraen. Aistikkaan tarinan keskiössä on erotiikkakirjailija Nora Sutherlin, josta liikkuu hurjia huhuja. Zack Easton ei ole lainkaan kiinnostunut tutustumaan Noraan kirjojen takana, mutta hänen työnsä ajaa kaksi melko erilaista ihmistä yhteen ja synnyttää heidän välilleen merkillisen siteen. Sekametelisoppaan mahtuu mukaan myös nuori ja "siveellinen" Wesley sekä Norat paheiden maailmaan tutustuttanut Søren. Kuvioihin astuu myöhemmin mukaan myös tutkiva journalisti Suzanne, ujo Michael, herkullisen seksikäs Griffin sekä ranskalainen hurmuri Kingsley.KIRJAT:
*Red Years*
1. The Siren (suom. Seireeni, 2013)
2. The Angel (suom. Enkeli, 2013)
3. The Prince (suom. Prinssi, 2013)
4. The Mistress  (suom. Rakastajatar, 2014)

*White Years*
5. The Saint (suom. ?)
6. The King
7. The Virgin
8. The Queen 

NOVELLIT:
1. The Gift
2. Immersed in Pleasure
3. Submit to Desire
4. The Mistress Files

Seireeni

Kustannustoimittaja Zach Easton muuttaa Lontoosta New Yorkiin, jonka on tarkoitus olla hänen väliaikainen pysähdyspaikkansa matkalla suuren kustantamon kustannuspäälliköksi. Lontoosta lähtö on myös paussi hänen avioliitolleen.

Lontoossa  Zach saa toimitettavakseen kustantamon uudeksi megatähdeksi kaavaillun eroottisen kirjallisuuden mestarin Nora Sutherlinin. Noran huhutaan olevan paljon muutakin kuin kirjailija ja hänen kirjojensa synkkä kivun erotiikka on huhupuheiden mukaan kirjailijattaren omaa todellisuutta.

Kirjan tarina ja Noran elämän henkilöt kietoutuvat pian Zachin mielessä sietämättömän eroottiseksi halun ja kivun tuskaksi, mutta mitä kukin haluaa, selviää vasta kun kirjan juoni on valmis.

"Sitä luuli, että tämän genren kirjat on niiiin nähty Fifty Shadesin jälkeen, mutta toisin kävi. Siinä missä edellä mainittu vasta kävelee lasten kengissä, tämä on jo valmista kauraa. Kirja pursuaa kaikenlaisia mielenkiintoisia henkilöhahmoja, joista erikoisin tottakai on Nora vaikka en aina ymmärtänytkään hänen logiikkaansa siitä mitä on rakkaus ja mitä sen eteen ollaan valmiita tekemään. Kirja kertoo tarinaa Noran, mutta myös Zachin näkökulmasta ja heillä molemmilla on omat arjen haasteensa. Nora taistelee kahden maailman ja miehen välillä ja Zach murehtii edelleen epäonnistunutta avioliittoaan. Kun avarakatseinen nainen ja tiukkis mies laitetaan saman katon alle, siitä ei voi tulla mitään muuta aikaiseksi kuin herkullinen soppa. Suurimmaksi suosikiksi kuitenkin ehkä nousi Wesley, Noran 19-vuotias harjoittelijapoika, josta saamme kuulla varmasti vielä lisää. Kirja ei noudata samaa kaavaa siinä, että nainen ja mies löytävät toisensa ja vaikeuksien jälkeen he päätyvät yhteen. Tässä kirjassa he ehkä auttavat toisiaan, mutta se ei tarkoittanut automaattisesti, että he rakastuvat ja se oli aika piristävää luettavaa kaiken yltiöromantiikan keskellä. Juttu jäi parisuhteiden osalta niin auki, että minun tekisi mieli kirkua ääneen. Yltiötuhma Søren otti enemmänkin päähän kuin kiehtoi. Ajaisin mielelläni hänen ylitseen autolla. Kaikista kamalinta on se, että en ehkä koskaan pysty katsomaan pappeja enää samalla tavalla. Vaikka kirja lupaa BDSM:n kaltaista menoa, sitä on kuitenkin hiukan säästelty eikä tungettu kirjaa täyteen mikä on minusta yksi tämän kirjan äärettömistä hienouksista. Koko kyseinen touhu ei ehkä ole lähellä sydäntäni ja tässäkin kirjassa se sai minut lähinnä pyrskähtelemään hyvin huvittuneena, mutta tässä sitä sinänsä mielellään luki koska sivuille oli ripoteltu myös hiukan vaniljaseksiä ja kiellettyjä kosketuksia. Erittäin laadukasta Harlequinia ja haluan pian saada toisen osan kätösiini."
ARVOSANA: 9


Enkeli

Nora Sutherling, domina ja eroottisten bestsellereiden kirjailijatar on palannut Sørenin luo ja jättänyt Wesin – ainoan ihmisen, jota on oppinut oikeasti rakastamaan. Nora ja Søren elävät omistuksen ja alistuksen suhteessa, jossa kipu ja erotiikka, sadismi ja sadomasokismi vangitsevat heidät erottamattomaan riippuvaisuuteen.

Søreniä, joka julkisesti tunnetaan Pyhän Sydämen kirkon isä Marcus Stearnsinä, odottaa mahdollinen viranylennys. Hänen on ryhdyttävä entistä varovaisemmaksi oman kaksoiselämänsä suhteen.

Tutkiva journalisti Suzanne Kanter saa nimettömässä faksissa vihiä isä Stearnsin ylennykseen liittyvistä intressiristiriidoista. Hän alkaa tutkia isä Stearnsin toimia, mutta tutkimusta hankaloittaa isän olemus; pelottavan seksikäs ja puoleensavetävä, jonka edessä Suzannekin tuntuu olevan sulaa vahaa.

Maailma ei ole kuitenkaan mustavalkoista hyvän ja pahan taistelua. Paha on harvoin puhdasta mustaa tai hyvä silkkaa valkeaa pehmeyttä. Søren on korkean moraalin mies, vaikka olisikin vaarallinen, ja hän haluaa johdattaa enkelinsä Noran oikean rakkauden pariin, syliin, jossa hyvyys täyttää sydämen.


"Joko saa alkaa hehkuttamaan? Kun mi aloitin tätä lukemaan niin musta tuntui, että en pysty lopettamaan. Kaikki järjellinen aivotoiminta katosi samoin tein! Tykkäsin jo ekasta osasta, mutta tää toka osa räjäytti pankin totaalisesti. Kuten aiemmassakin kirjassa, tässäkin oli tekstiä monen eri henkilön näkökulmasta ja se teki kirjasta mielenkiintoisemman. Ajattelin alunperin, että tämä olisi vain Noran show, mutta tässähän alkaa tulla esille vaikka mitä uusia herkullisia ulottuvuuksia. Sørenia tulee tutkimaan kaunis Suzanne, joka epäilee miehessä olevan jotain outoa. Odotin tähän systeemiin jotain enemmänkin, mutta ei. Se oli vain yksi pintaraapaisu tarinassa. Samoin kuin Noran ja Søren, joiden suhde ei oikeastaan kiinnostanut minua laisinkaan. Kirjan parasta antia oli ehdottomasti ujo ja epävarma Michael sekä flirttaileva ja rikas Griffin. Kirja alkoi rauhallisesti, mutta loppupuolella minä oikeasti varmaan hihkuin samalla kun luin. Tästä kirjailijasta on tulossa yksi suosikeistani koska hän osaa kirjoittaa niin mahtavaa tekstiä kahden miehen välisestä kanssakäymisestä. Kuten myös arvata saattaa, kuvioissa oli BDSM-menoakin, mutta ei kovin häiritsevästi. En ole oikein vieläkään ymmärtänyt koko intoa moiseen touhuun ja kuvailu lähinnä huvitti minua kuin mitään muuta, mutta kai siinä on oma viehätyksensä vaikka itse ei kyseisestä aktiviteetista sen enemmän olekaan kiinnostunut. Huhuh, maltan tuskin odottaa, että saan seuraavan osan käteeni."
ARVOSANA: 9½


Prinssi

Nora on kahden maailman välissä ja vaikeinta on tehdä päätös siitä, kumman niistä hän valitsee.

Wes Railey on osa Noran raivostuttavan häiritseviä fantasioita ja hän on myös mies, jota Nora ei voi unohtaa. Hän on nuori. Hän on ihana. Hän on myös erittäin kunnollinen ja Nora pääsee tutustumaan hänen maailmaansa Kentucyssä. Mutta New Yorkin surullisen kuuluisa Dominatrix on edelleen ristiriidassa Wesleyn tarjoaman elämän ja hänen rakastajansa - hänen omistajansa - Sørenin välissä.

Sillä välin Kingsley Edge on enemmän kuin halukas ottamaan Noran paikan Sørenin silmissä. Søren on ainut mies, jota hän on koskaan rakastanut. Heidän synkkää ja salaista menneisyyttään ei voi rikkoa edes Sørenin rakkaus Noraan. Mutta kohdatessaan menneisyytensä, Kingsley huomaa, että hänen on pidettävä ystävät lähellään... ja viholliset vielä lähempänä.

"No niin, odotettu kolmas osa on saatu käsiin ja luettu. Tässä kirjassa keskityttiin Noran ja Wesleyn yhteiseloon sekä palataan ajassa taakse päin Kingsleyn ja Sørenin menneisyyteen. Kingsley on ollut alusta asti aika mitäänsanomaton hahmo ja Søren lähinnä herättää minussa vain ärtymystä, joten heidän pätkänsä tässä pokkarissa ei antanut minulle mitään kovin erikoista. Ihan toisaalta mielenkiintoista oli lukea heidän menneisyydestään, mutta se ei herättänyt oikeastaan mitään tunteita. Siinä missä Noran ja Wesin meno oli kaikkea muuta kuin kipua ja vaaraa, Kingsleyn ja Sørenin pätkät suorastaan tursuivat sitä. Tässä tarinassa tosin mukaan astuu mysteerihahmo, joka alkaa ahdistella tuttuja päähahmoja eli mysteeriä luvassa ja vähän ihkaoikeaa hevosteluakin siinä sivussa. Mielestäni tämä kirja oli kaikista kolmesta se heikoin eikä herättänyt niin paljon mielenkiintoa kuin aiemmat, vaikkakin Reisz on noussut yhdeksi suosikkikirjailijoistani mutkattoman tekstinsä ansiosta. Kirjojen taso on huomattavasti parempaa kuin Fifty Shadesissa. Vaikka Harlequinilla tätä mainostetaan trilogiana, niin ei kuitenkaan ole. Sopii toivoa, että myös neljäs kirja suomennetaan koska tämä jäi aika shokeeraavaan kohtaan!"
ARVOSANA: 9- 


Rakastajatar

On olemassa rangaistus – ja on olemassa kosto. 

Nora Sutherlin on vangittu ja pantu käsirautoihin alastomana. Jossain toisessa tilanteessa hän olisi nauttinut siitä suunnattomasti, mutta hänen sieppaajansa ei ole kiinnostunut leikkimisestä. Ei myöskään säälimisestä.

Kun Nora ymmärtää olevansa hengenvaarassa, hänestä tulee Scheherazade, joka ostaa itselleen lisää elinaikaa tarinoillaan – eroottisilla kertomuksilla Sørenista, Kingsleysta ja Wesleysta, joista jokainen on vietellyt hänet sekä houkutellut, koetellut ja kiduttanut häntä omalla tavallaan. Nora ymmärtää sen olevan hänen elämäänsä - ei mitään yksinkertaista, vaniljaa kolmiodraamaa, vaan silkkinyörissä oleva solmu, kehon ja sydämen ja mielen kaipauksen sekasotku. Se solmu saattaa purkautua hetkenä minä hyvänsä.

Noran maailmassa kukaan ei ole kuitenkaan koskaan täysin voimaton. Hänen ystävänsä, suojelijansa ja rakastettunsa ovat valmiit tekemään mitä vain pelastaakseen hänet, vaikka se tarkoittaisi uhrautumista ja sydänsurua.

"Kyllä tätä osaa on odotettukin etenkin kun tämän suomennokseen meni rutkasti enemmän aikaa kuin kolmen ekan pokkarin kanssa. Toistan luultavastikin itseäni, mutta tämä sarja on ehdottomasti paras tässä genressä ja tulee olemaan yksi suosikeistani hyyyyvin vahvasti. FSoG on haparoiva aloittelija ja tästä sarjasta jos mistä pitäisi tehdä elokuvia! Toivottavasti joku muukin lukee tätä etten ole aivan yksin ihkutusteni kanssa ja jos ei lue niin kannattaa ehdottomasti tutustua! Tässä osassa Nora palaa menneisyyteen ja kertoo tarinoita hänen ja vaikutusvaltaisen miehen elämästä. Jotenkin kirjailija on luonut kaikista hahmoista niin ihastuttavia ja vihastuttavia, että voiko parempaa toivoa? Haluaisin melkein tavata nämä ihmiset ihan oikeastikin! Ja bonusta se, että kirja ei keskity pelkästään yhteen ihmiseen vaan koko sarja porskuttaa useamman hahmon voimin eikä mikään välttämättä ole itsestään selvää kuten ensimmäinen osa antoi ymmärtää. Pidin tämän kirjan loppuratkaisusta joka oli joltain osin odotettavissa ja joiltain osin myös yllättävä. Luulisin, että tämä tarina loppui tähän pokkariin joka on samaan aikaan surullista, mutta ihan hyväkin. Hyvät tarinat pilaantuu venytettäessä. Suosittelen ehdottomasti!"
ARVOSANA: 9

2 kommenttia:

  1. Hei, kiinnostuin tästä kirjasarjasta. Mutta sitä ei löydy mistää ?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harlequin tuottaa tätä, joten ainakin heidän sivuiltaan on tilattavissa :)

      Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)