sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Yelena Zaltana

Maria V. Snyderin kirjoittama tarina sijoittuu aikaan, jossa arvonimellä on merkitystä. Murhasta tuomittu orpokodin kasvatti Yelena saa uuden mahdollisuuden viruttuaan likaisessa tyrmässä ikuisuuksia. Komentajan päävakooja Valek kouluttaa Yelenasta Komentajan maistajan, jotta tämä voisi maistella Komentajan ruoan ja todeta sen myrkyttömäksi. Uuden viran aloittaminen ei ole helppoa koska useampi haluaa Yelenan pään vadille, mutta kaiken sen keskellä nainen saa tukea ja turvaa uusilta ystäviltä ja etenkin komealta Valekilta.

Pokkarisarjaa suomensi Harlequin, mutta kesällä 2013 päätettiin, että he eivät jatka paranormaalien kirjojen julkaisua, joten suomennokset jäivät kahteen pokkariin.KIRJAT:
1. Poison Study (suom. Myrkyn oppitunnit, 2013!)
2. Magic Study (suom. Taian oppitunnit, 2013!)
3. Fire Study Myrkyn oppitunnit

Yelena koulutetaan maistajaksi suojelemaan Komentajaa myrkyttämiseltä. Valek, Komentajan päävakooja, kouluttaa Yelenan, joka ei olekaan ihan tavallinen maistaja. Hän on orpokodin kasvatti, rajan toiselta puolelta, murhan tunnustanut nainen, jolla on akrobaattisia ja yliluonnollisia taitoja. Sitia ja Ixia ovat kaksi valtakuntaa, joiden välinen raja on tarkoin vartioitu. Valek on uskollinen komentajalleen, mutta onko hän uskollinen teloitusmääräykselle, joka Yelenalle langetetaan? Voiko rakkauden lupaus voittaa kuolemantuomion käskyt?

"Okei, tämä on varmasti sellainen pokkari, josta Harlequinia inhoavatkin varmasti pitäisivät koska meno alkoi paikoitellen olla jopa tylsää kun mitään ei tapahtunut. Pokkari keskittyi lähinnä Yelenan toipumiseen ja maistajaksi oppimiseen, mutta hänen ja Valekin suhteesta ei oikeastaan ollut kuin muutamissa sivulauseissa ja ihan kirjan lopussa. Olisin toivonut enemmänkin kuohahduksia heidän välilleen, mutta ei. Ihan viihteellistä luettavaa toisenlaisesta maailmasta, jossa milloin tahansa voi saada sen viimeisen iskun ja kuolla. Kuitenkin olisin toivonut vähän enemmän sitä romantiikkaakin. Noh, saa nähdä miten seuraavassa osassa sitten, mutta loppu ei kyllä luvannut hyvää."
ARVOSANA: 7

Taian oppitunnit

Yelena on selviytyjä.

Hänet on kidnapattu lapsena, hän on joutunut vangiksi teini-ikäisenä ja hänet on vapautettu työskentelemään koemaistajana ja nyt hän opiskelee magiaa. Mutta hänen maagiset voimansa asettavat hänet vaaralle alttiiksi ja hänen on paettava Sitiaan, maahan, jossa hän on syntynyt.

Siellä ei ole mikään niin kuin ennen ja jälleen kerran taikuuden voimat voivat joko pelastaa Yelenan hengen tai koitua hänen kohtalokseen.

"Ensimmäinen osa ei oikein vakuuttanut tätä lukijaa, mutta tässä toisessa alkoi musta olla jo sellaista mielenkiintoista otetta. Yelenan taikaopiskelut ja uudet hahmot olivat mielenkiintoisia mukaan luettuna synkkä Leif ja mahtipontinen Cahis, joilla molemmilla on oma merkillinen tarinansa kerrottavanaan. Yelena on kyllä omapäisin tapaus jonka tiedän enkä välillä ollut varma siitä olinko ärsyyntynyt vai innoissani hänen itsepäisyydestään. Hänellä oli tapana syöksyä asioiden kimppuun miettimättä ja saada itsensä vaaraan useammin kuin kerran. Mielenkiintoista oli myös lukea erilaisista taioista ja miten päähenkilö niitä käytti. Romantiikan ystävän toki olisin kaivannut lisää räiskyviä kohtauksia, mutta niitä ei ollut nimeksikään niin kuin ei aiemmassakaan kirjassa. Janco ja Ari ovat kyllä kaksi parhainta hahmoa tässä sarjassa ja heistä oli ilo lukea tässäkin lisää. Tämä ei kyllä ole yhtään sellainen tarina, jota täysillä fanitan, mutta silti tässä on oma houkutuksensa. Siispä jään odottamaan jatkoa."
ARVOSANA:  7½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)