perjantai 9. marraskuuta 2012

Harry Potter - Legenda

Bob McCaben luoma kirja, joka sukeltaa täydellisesti Potter-maailmaan. Kylläpä järkytti saada postista kirjakaupan paketti, joka painoi aivan mahdottoman paljon! Legenda on kirjaimellisesti suuri tiiliskivi, joka painaa ainakin sen pari kiloa ja on täynnä tekstiä ja kuvia. Kirjassa oli niin paljon tekstiä ja kuvia, että tätä ei oikein voinut kerralla ahmaista vaan lueskella aina sillointällöin muiden kirjojen ohella. Kirjassa oli paljon uutta tietoa Potter-maailmasta, mutta myös vanhaa ja tuttua. Ihana lukukokemus, joka sai tämänkin Potter-fanin uppoutumaan taas hetkeksi velhojen ihmeelliseen maailmaan!Kirjassa perehdyttiin ensimmäiseksi jokaiseen elokuvaan, näyttelijöiden valintaan ja kuvausten etenemiseen elokuva elokuvalta, jonka jälkeen pääsi lukemaan mielenkiintoisia ja ytimekkäitä pätkiä hahmojen vaatteista ja materiaaleista ja siitä, miksi tietylle hahmolle oli valittu tietynlaisia asukokonaisuuksia.

Hahmokuvauksien jälkeen kirja esitteli kaikki elokuvissa olleet kuvauspaikat aina Tylypahkasta ja Rääkyvään röttelöön, niiden kuvauspaikkoihin ja lavasteiden rakentamiseen. Oli ihan mielenkiintoista saada tietää miten jotkut lavasteista on tehty ja miten paljon aikaa kuvauspaikkojen etsimiseen  ja varsinkin rakentamiseen on varmasti mennyt.

Hahmojen ja paikkojen lisäksi kirjassa tutustuttiin elokuvissa olleisiin olentoihin kuten esimerkiksi Kentaureihin ja Kirskuristajiin. Lisäksi pääsi myös lueskelemaan elokuvissa olleista tutuista esineistä kuten räyhääjästä tai lajitteluhatusta.

ARVOSANA: 10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)