lauantai 17. marraskuuta 2012

Aamunkoi 2

Huh, mietteet olivat aika sekavat kun isahdin elokuvateatterin penkkiin odottamaan tätä. Oli jännittynyt ja samalla haikea fiilis - tähän kaikki loppuu. Minusta leffan kaikki kohtaukset oli tehty aika sopiviksi, eivät olleet liian lyhyitä tai liian pitkiä ja pidin jokaisesta hetkestä. Huippua oli tutustua näihin toisiin klaaneihin ja täytyy myöntää, että Garrett oli ehdottomasti yksi parhaita vamppeja tässä leffassa! Ihanaa, että leffaan oli saatu huumoria ja huippukohtia kirjasta. Lisäksi Kristen sai Bellan rooliin vähän uutta puhtia tässä elokuvassa. Spoilasin itseni elokuvan lopun suhteen, mutta silti elokuva järkytti syvästi lopun massiivisessa toimintakohtauksessa, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi ja se ehkä oli elokuvan parhainta antia. Kaiken kaikkiaan upea leffa, mutta tuntui että se oli liian nopeasti ohi.

Joo, ehdottomasti täytyy viettää Twilight-maratonia kunhan saa tämän leffan käsiinsä ja fiilistellä sitä tunnetta kun ensimmäisen kerran katsoi näitä. Jotenkin Twilight on minulle lähellä sydäntä kirjojen ja elokuvien muodossa eikä se tule koskaan muuttumaan. Surullista, että näitä ei enää tule, mutta sen asian kanssa pitää vaan elää. Onneksi on tulossa paljon uusia hyviä leffoja, joista tulen varmasti pitämään.







 Loppu hyvin, kaikki hyvin. 

11 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa, että mäkin ihastuin Garrettiin. ;) Omasta mielestä Aamunkoin olisi varmasti voinut toteuttaa yhtenäkin elokuvana. Mutta menihän se näinkin.

  Ja samaa mieltä siinä, että Kristen Stewartilla oli enemmän luonnetta ja ilmettä tässä leffassa. Lopun taisteluhomma oli aika mielenkiintoinen. Vähän kliseinen ratkaisu, mutta eipä sitä olisi muuten saanut mukaan, kun kirjassakaan ei ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta taas olis tullut kyllä vallan karsea leffa jos olis survottu kaikki kirjan tapahtumat yhteen parin tunnin elokuvaan. Musta näissä kahdessa vikassa oli just sopivasti kaikki olennainen ja loppu oli musta ainakin ihana ja vähän jotenkin haikea olo tuli :P

   Poista
 2. Minä taas en pitänyt tästä ollenkaan! Suoraansanottuna huonoimpia koskaan näkemiäni leffoja :D Alkua ja loppua pidennetty kymmenellä ruudulla liikaa, kuvallisesti järkyttävän näköisiä "hei olen vampyyri tsiigaa mä juoksen" -pätkiä, aina niin yllättävä Kristen Stewart (joka kyllä oli petrannut, pakko myöntää, mutta ei silti ansaitse minkäänlaisia kehuja)... Taistelukohtaus oli upea, mutta koko leffasalin täyttävät ei jumalaudat ja hysteeriset naurukohtaukset tuskin olivat toivottava reaktio kun se paljastui pelkäksi tulevaisuudennäyksi. Toisaalta leffa olisi ollut äärettömän tylsä ilman mitään loppuhappeningeja. Lisäksi mua ärsytti suunnattomasti Bellan ja Edwardin suhtautuminen lapseensa. Tehdään me tätä ja tota kyllä noi muut pitää siitä huolta, oikeasti mitä ihmettä? Niin ja pakko vielä lisätä etten oikeasti nähnyt mitään syytä miksi tämä leffa oli poikkaistu kahtia. Ihan hyvin olisi mahtunut yhteen kun olisi kaiken ylimääräisen karsinut pois.

  Ettei nyt ihan menisi pelkäksi haukkumiseksi niin pakko myöntää että Garrett oli aivan jumalainen! Tykkäsin muutenkin muista vampyyreista! Siskokset ja Amazonin vampyyrit voi että... Näyttelijäsuorituksista tykkäsin näin yleisesti ottaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kysyä et oletko lukenut Aamunkoi-kirjan? Ilmeisesti et tai sitten sulla on jääny jotain todella pahasti välistä jos kerta sun mielestä olisi pitänyt ennestään lyhentää leffaa :D Ja moni muukin kommentti kielii kirjan lukemattomuudesta ;)

   Mut joo, kaikki ei tykkää kaikesta. Mulla on lähellä sydäntä just kaikki tällainen fantasiahömppä ja yleensä pidän niistä leffoista joista kukaan muu ei pidä.

   Poista
  2. Hahhah, oikeassa olet kyllä siinä suhteessa että kirja on multa jäänyt lukematta :D Näkikö sen oikeasti noin helposti? Ihan leffapohjalta toi kommentti tosiaan oli. Muttajoo kukin tavallaan ja ymmärrän kyllä loistavasti mielipiteiden jakautumisen tämän suhteen. Kävin siskon kanssa katsomassa ja tämä hyppi riemusta leffan parhautta. Voi olla että oma leffamakuni on vain niin kieroonkasvanut etten osaa enä arvostaa "perusleffoja".

   Poista
 3. Mulla oli tän elokuvan jälkeen vähän sellainen olo, että ooookei, mitähän mieltä tästä pitäisi olla.. Pidin alusta todella paljon, mutta kaipasin silti kaikkia pikkuyksityiskohtia, esim. laumojen ja Culleneiden "tutustuminen" jäi paljon lyhyemmäksi kuin kirjassa. Voltureiden tuleminen ja se kohtaus ei kyllä sytyttänyt mua yhtään... Se taistelukohtaus toi mieleen enemminkin, että elokuvaan oli pakko saada jokin toimintakohtaus. Arokin oli ihan liian yliampuva ja ärsytti suunnattomasti. Lopusta taas pidin. Paljon hyvää elokuvassa silti oli (Jacobin riisuutuminen <3) mutta tämä toinen osa ei yltänyt ensimmäisen tasolle. Saapa nähdä mitä mieltä on, kun elokuvan katsoo toisen kerran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olisin mieluusti tutustunut klaaneihin enemmänkin, mut järjellä ajateltuna ei sekään olis välttis ollu leffan kannalta mikään kovin hyvä vaihtoehto.

   Musta taas oli hyvä, että tuo taistelukohtaus oli tuolla koska kirjassahan Alice näyttää Arolle tulevaisuuden ja sitä ei oikeastaan kirjassa puitu, mut leffan kohtaus sykähdytti varmasti monia. Mainio idea!

   Poista
  2. Eihän Alice edes mennyt Aron luokse kirjassa? :D ainakaan itse en sellaista kohtausta löytänyt sieltä.. Mutta joo, kävin toisen kerran sen katsomassa kaveriporukalla ja pakko myöntää, että koko leffa oli huomattavasti parempi ;)

   Poista
  3. Mulla on aikaa ku oon kirjan lukenut, mutta mun mielestä Alice näytti Arolle tulevaisuuden, sitä ei vaan kirjassa kerrottu, et mitä Aro näki. Voi olla, että väärässäkin olen mut tällainen muistikuva on :D

   Poista
 4. Omasta mielestäni taistelukohtaus oli nerokas idea! Toki siinä mässäiltiin väkivallalla aika paljon, mutta se mahdollisti jännittävän, mutta kirjan juonta seuraavan juonen. Ja oli kyllä pakko myöntää, et ihan taistelukohtauksen alussa (en haluaisi spoilata, kaikki tietävät kyllä mistä puhun) olin aikas järkyttyny :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, sama täällä vaikka tiesinkin kuviosta etukäteen :D

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)