lauantai 15. syyskuuta 2012

Laura Gallego Carcía - Ennustus

Idhunin kronikat, osa 3

Velho Ashran Nekromanti on kaapannut vallan Idhun-planeetalla ja ajanut kansalaiset pakoon Maahan. Sinnikäs vastarintaliike, johdossaan soturiprinssi Alsan ja velho Shail sekä kaksi Maan lasta: koulutyttö Victoria ja vanhempansa menettänyt 13-vuotias Jack, ei kuitenkaan luovuta vaan taistelee planeetan rauhan palauttamiseksi.

Seikkailun edetessä Victoria on paljastunut Idhun-planeetan viimeiseksi yksisarviseksi, Jack viimeiseksi lohikäärmeeksi. Nuorten joukkoon on liittynyt myös Christian, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi lentävä käärme, shek. Yhdessä tuo kolmikko aikoo toteuttaa profetian ja pelastaa Idhun-planeetan velhon hirmuvallasta. Seikkailu on huima ja nuorten välillä roihuava suuren rakkauden kolmiodraama vain lisää jännitystä ja värikkäitä tapahtumakäänteitä.

Sarjan kolmas osa Ennustus paljastaa mitä tapahtui Tulihuippujen laavavirtaan pudonneelle Jackille. Edessä on järisyttävä taistelu ja lopulta Victoria joutuu päättämään, valitseeko elämän Jackin vai Christianin rinnalla.


"Siinä missä kaksi ensimmäistä osaa olivat hyvän ja kelvollisen välissä, kolmas osa muuttui hiukan pitkäveteiseksi. Joitakin asioita olisi mielestäni voinut jättää pois tai selittää lyhyemmän kaavan mukaan. Lisäksi nykyisin teinikirjoille ominainen kolmiodraama otti päähän ihan oikeasti. Onko normaalia "rakastaa" kahta ihmistä yhtä aikaa ja vehdata heidän välillään aivan kuin sitä kolmatta ei olisikaan? Tämän kuvion takia Victoria on lähinnä omissa silmissäni piloille hemmoteltu naiivi tyttö, jonka voimat kuuluisivat jollekin aivan toiselle hahmolle. Mielenkiintoisinta antia tässä kirjassa oli ehdottomasit Jackin ja naaras-shekin kanssakäyminen. Kuten aiemmassa, tässäkin kirjassa oli paljon paikkoja ja nimiä, joista vain murto-osa oli muistissa joten kuten. Varsinainen tapahtumien ketju käynnistyi vasta loppupuolella ja minä kun ymmärsin, että tämä sarja on trilogia. Ainakaan kirjailijan sivulla ei ole mitään mainintaa jatkosta, mutta silti tarina jäi aivan auki vaikka sen olisi voinut niin hyvin lopettaa tähänkin kirjaan."
ARVOSANA: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)