perjantai 10. elokuuta 2012

Terhi Rannela - Yhden promillen juttuja

Hei haloo, nää on bileet. Mikset sä juo?

Tämä kirja kertoo Nikosta, josta tulee säkenöivä, näkyvä ja kuuluva – mutta vain bileiden ajaksi. Meijasta, joka ei muista, mitä hänen sivupersoonansa miss Jackie Daniels on kännissä taas puuhaillut. Ja äidistä, jonka viinanhimo pilasi ainakin kaksi elämää. Parhaasta ystävästä, joka on muuttunut kokonaan toiseksi ihmiseksi. Pikavippikierteestä, jota vauhdittavat siiderit.

Viina virtaa ja vie, niin nuoria kuin heidän vanhempiaankin. Tositapahtumiin perustuvissa fiktiivisissä ja moralisoimattomissa tarinoissa näyttäytyy viinanhuuruisen Suomen koko kuva nuorten silmin.

"Ohut kirja, joka sisältää 19 tarinaa tosielämästä. Kaikkihan me olemme olleet nuoria, joten tästä kirjasesta varmaan löytyy suurimalle osalle se tarina, joka kolahtaa eniten omaan elämään. Minulle ainakin kävi näin pariin otteeseen. Nuorena ja huimana ei aina mieti tekojensa seurauksia, mutta iän lisääntyessä järki yleensä tulee mukaan kuvioihin. Nyt kirjan tarinoita lukee enemmänkin kauhunsekaisin tuntein koska ne ovat tosielämää ja hyvin realistisesti kirjoitettuja. Kirja imaisi mukaansa eikä hellittänyt otettaan missään vaiheessa. Tämä on sellainen kirja joka pysäyttää ja pistää miettimään."
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)