perjantai 20. heinäkuuta 2012

Linda Howard - Hetki lyö

(Killing Time)

Vuonna 1985 Kentuckyn Pekesvillessä haudataan maahan suurin juhlamenoin aikakapseli, jonne on suljettu kolmetoista esinettä. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin joku kaivaa kapselin ylös ja varastaa sen. Heti sen jälkeen tapetaan yksi ja vähitellen useampia kapseliin esineitä laittaneista.

Pikkukaupungin poliisi, pitkään yksin asunut Knox Davis on ymmällään henkirikoksista. Johtolangat eivät viittaa paikallisiin, joten ainoaksi epäillyksi jää yhtäkkiä paikkakunnalle ilmestynyt, liittovaltion agentiksi esittäytyvä Nikita Stover. Nainen ei selvästikään ole murhaaja, silti jotain outoa hänessä on. Nikita puhuu erikoisella tavalla, mutta on toisaalta nopea ja fiksu – ja lisäksi vastustamattoman seksikäs. Myös Nikita huomaa Knoxin hyvät puolet ja komean ulkonäön. Parin välille virittyykin kiintoisa kissa ja hiiri -leikki, kun Knox ja Nikita jäljittävät surmatöiden tekijää ja yrittävät samalla taistella välillään kipinöivää vetovoimaa vastaan. 

"Tämähän oli vallan hyvä kun vauhtiin pääsi lukemisen kanssa. Hahmot olivat mielenkiintoisia. Knox on jalat maassa oleva tyyppi, josta löytyy myös hiukan sähikäistä jos niikseen tulee. Nikita on räväkkä persoona, joka on kasvanut aivan eri maailmassa kuin Knox ja sanoo suoraan sanottavansa. Näiden kahden kanssakäyminen aiheutti enemmän kuin yhden naurunpyrskähdyksen. Juonesta tulee vallan mielenkiintoinen mitä pidemmälle kirjaa pääsee, mutta valitettavasti loppua kohden tapahtumat ottavat huiman kirin ja koko homma päättyy mielestäni vähän liian hätäisesti. Kirjassa on jännittävän juonen lisäksi mielenkiintoista scifiä ja räiskyviä lemmenkohtauksia. Joutunee lukemaan kirjailijan muitakin romanttisia tuotoksia."
ARVOSANA: 8½

6 kommenttia:

 1. Howard on yksi suosikeistani ja omistankin hänen kaikki kirjansa. Tämä on ehkä yksi parhaista juuri tuon kiinnostavan scifin vuoksi, muissa sitä ei ole, mutta muutoin kiihkeää lempeä ja romantiikkaa sekä jännitystä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin mie huomasinkin että tämä taitaa olla Howardin ainut tuotos, jossa on vähän yliluonnollisuutta. Noh, mutta eipä se ole aina niin välttämätöntäkään :)

   Poista
 2. Minäkin liityn Howardin faniklubiin, yksi suosikkejani myöskin :) monta löytyy enkuksikin hyllystä ja samoin noita suomennoksiakin. Pidän kovasti Howarsdin naishahmoista ja huumorista kirjoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, sellaiset kirjat on just parhaita joissa ei olla ihan vakavalla pohjalla vaan mukaan saadaan myös paljon hauskaa huumoria :)

   Poista
 3. Tämä oli tosiaan hyvä lukukokemus ja koin, että hahmot olivat samanlaisia kuin sinäkin olet kokenut niiden olevan :).

  VastaaPoista
 4. Tämä oli tosiaan hyvä lukukokemus ja koin, että hahmot olivat samanlaisia kuin sinäkin olet kokenut niiden olevan :).

  VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)