sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Marilyn Kaye - Tänään täällä, huomenna poissa

Yhdeksän teiniä,
yhdeksän salaisuutta,
yhdeksän poikkeuksellista kykyä,
joilla voi muuttaa maailman.

Emily Sanders ei suinkaan ole vihainen äidilleen, joka ei ymmärrä hänen poikkeuksellista kykyään – eihän Emily osaa käsitellä taitoaan kunnolla itsekään. Tulevien tapahtumien näkeminen saattoi olla hyväkin juttu, mutta Emilylle siitä oli koitunut toistaiseksi lähinnä vain harmia.

Kun Carter katoaa ja kahden muunkin erikoisluokan oppilaan kohtalo herättää hämmennystä, ärsyttävän itsetietoinen Amanda laittaa epävarman Emilyn kyvyt koetukselle. Kuka katoaisi seuraavaksi?

Oudon sähköpostiviestin saatuaan Emily on tiukan paikan edessä: onko kyky nähdä tulevaisuuteen lahja vaiko kirous?


"Aika samoilla kannattimilla aiempien kirjojen kanssa. Eniten näissä kirjoissa häiritsee tapahtumien nopea tempo ja ns. yksinkertaisuus, mutta kirjathan onkin tarkoitettu nuoremmille lukijoille. Hahmoista on saatu sopivasti erilaisia ja Emily on tiukan paikan edessä näkyjensä kanssa, jotka ovat kaikkea muuta kuin selviä. Kun luokkatovereita alkaa kadota, Emilyn on alettava harjoittelemaan näkyjen kanssa auttaakseen ystäviään. Kirjat menevät hyvänä viikonlopun viihteenä, mutta ei sovellu jännitystä ja romantiikkaa janoaville. Kun nyt olen kolme ensimmäistä lukenut, aion katsastaa loputkin jos suomennoksia on tiedossa."
ARVOSANA: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)