lauantai 21. tammikuuta 2012

Marilyn Kaye - Parempi myöhään kun ei milloinkaan

Yhdeksän teiniä,
yhdeksän salaisuutta,
yhdeksän poikkeuksellista kykyä,
joilla voi muuttaa maailman.
   
Jennalla on salaisuus. Hän on yksi valituista. Eikä hän ole suinkaan ainoa…

Kovanaamainen goottityttö Jenna Kelley haaveilee salaa kavereiltaan tuiki tavallisesta perhe-elämästä ja kunnollisista vanhemmista. Kun hänen äitinsä joutuu katkaisuhoitoon, kauan sitten jo kadonnut isä ilmaantuu yllättäen perhekuvioihin. Onko parempaa tulevaisuutta lupaileva isä liian hyvää ollakseen totta?

Vaikka Jenna tavallisesti pystyy lukemaan kenen tahansa ajatuksia, isä on aina vain täysi mysteeri. Voiko tähän tyhjästä putkahtaneeseen muukalaiseen luottaa ensinkään?



"Aika samoilla kannattimilla mennään kuin aiemmassakin kirjassa. Kirja kuvaa sujuvasti nuorten kouluelämää ja sitä, kuinka tärkeää on kuulua johonkin. Mitä suositumpi on, sitä kunnioitetumpi on. Kirja ei sinäsä ollut mikään kovin ahaa-elämys vaan tavallinen kertomus nuorten erikoisista kyvyistä ja arjen haasteista. Koulun suosituimman tytön Amandan hyppääminen pojan ruumiiseen tosin herätti pari kertaa hilpeyttä. Jenna taas on koulun kovis, joka peittää koviksen kuoren alle omat epäluulonsa ja pelkonsa. Mahdollisen isän löytyminen voi herättää nuorissa jos jonkinlaisia onnentunteita ja kuvitelmia "oikeasta" perheestä. Ehdottomasti ainakin nuorille soveltuva kirja, jossa ei mässäillä parisuhteilla vaan kerrotaan nuorien elämästä ja annetaan lukijalle myös muutama erittäin pätevä opetuskin."
ARVOSANA: 7½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)