torstai 1. joulukuuta 2011

Langenneet enkelit

(The Fallen Angels series)

The Black Dagger Brotherhoodin kirjoittajan J.R. Wardin toinen kirjasarja. Jim Heronilla on synkkä menneisyys ja hän haluaa päästä siitä eroon. Hän muuttaa New Yorkin Caldwelliin ja alkaa elättää itsensä tekemällä töitä rakennustyömailla. Erään huonon sattumuksen kautta Jim kuolee ja herää uuteen kutsumukseensa. Hänen täytyy pelastaa seitsemän ihmissielua seitsemältä kuolemansynniltä. Sarjan tapahtumat pyörivät samassa maailmassa kuin Wardin aiempikin sarja.KIRJAT:
1. Covet (suom. Halu, 2012)
2. Crave (suom. Himo, 2013)
3. Envy (suom. Kateus, 2013)
4. Rapture (suom. Hurma, 2014) 
5. Possession (suom. Riivaus, 2014) 
6. Immortal (suom. Kuolematon, 2015) 


Halu

Jim Heron ei tiedä paljoakaan vapahduksesta - hänen erikoisalaansa on kosto, ja hänelle synti on suhteellinen käsite. Kaikki muuttuu, kun hänestä tulee langennut enkeli ja hänelle annetaan tehtäväksi pelastaa seitsemän ihmissielua seitsemältä kuolemansynniltä. Eikä epäonnistuminen tule kyseeseen.

Vin diPietro on antautunut työlleen, ja se sopii hänelle mainiosti - kunnes kohtalo puuttuu peliin kovapuheisen, Harrikalla ajavan pelastajan hahmossa sekä naisen, joka saa Vinin kyseenalaistamaan kohtalonsa, järkensä ja sydämensä. Kun ikiaikainen paha on valmiina vaatimaan Viniä itselleen, täytyy hänen ryhtyä yhteistyöhön langenneen enkelin kanssa valloittaakseen rakastettunsa - ja pelastaakseen oman sielunsa.


"Yllätti, että tämä sarja sijoittuu samaan maailmaan kuin Black Daggerit ja muutama tuttu hahmokin pyörähtää kuvioissa ohimennen, mikä oli aika huvittavaa. Tämä kirja oli täysin erilainen kuin Wardin vampyyrisarja, mutta huomattavissa oli tuttu kirjoitustyyli. Tämä kirja koukutti minut yhtä tehokkaasti kuin muutkin Wardin kirjat. Se sisälsi huumoria, mysteerejä, yliluonnollisuutta ja sitä Wardin tuttua räiskyvää romantiikkaa ja kuumia kohtauksia, ei kuitenkaan mässäilyyn asti. Hahmot olivat mielestäni realistisia ja jotkut jopa samaistuttavia. Vaikka kirja oli melkoisen pitkä, ei se jäänyt junnaamaan turhia vaan tarinassa päästiin sulavasti ja mielenkiintoisesti eteenpäin. Innolla jään odottamaan Jimin seuraavaa haastetta."
ARVOSANA:
Himo

Seitsemän kuolemansyntiä. Seitsemän pelastettavaa sielua. Langennut enkeli jolla on kovettunut sydän ja demoni jolla on kaikki menetettävänään, käyvät säälimättömään kamppailuun toisiaan vastaan.

Isaac Rothe on huippusalaisten erikoisjoukkojen sotilas, jolla on takanaan synkkä menneisyys ja edessään synkkä tulevaisuus. Salamurhaaja kintereillään hän joutuu telkien taakse, ja hänen kohtalonsa on viehättävän oikeusavustajan, Grier Childen, käsissä. Isaac tuntee asianajajaansa kohtaan voimakasta vetoa, mikä ei hänen tilanteessaan voi johtaa kuin ongelmiin.


Kaiken lisäksi Jim Heron kertoo Isaacin sielun olevan vaarassa. Isaac joutuu mukaan Jimin ja demonin väliseen kissa ja hiiri -leikkiin, ja hänen on tehtävä vaikea päätös: voiko hän sotilaana uskoa siihen, että ainoa todella tehokas ase pahaa vastaan on rakkaus?

"Tää oli musta ehdottomasti parempi kuin eka kirja. Isaac oli todella mies mun makuun, mutta kaipaisin enemmän juttua Jimistä, joka on periaatteessa koko sarjan päähenkilö. Myös Jimin enkelikaiffareiden elämään pääsi kurkistamaan taas pikkuisen lisää. Wardin tuttuakin tutumman kirjoitustyylin huomasi myös tästä ja huumori oli paikoitellen aika hauskaa ja huomasin pyrskähteleväni useaan otteeseen kirjaa lueskellessa. Juoni oli tässä kirjassa mielenkiintoisempi kuin edellisessä vaikka loppu tuntui minusta vähän hutaistulta ja välillä jopa epäuskottavalta. Kirja kuitenkin pitää otteessaan ensimmäisiltä sivuilta asti eikä tässäkään vältytä ilkeän Devinan tempuilta, jotka eivät ihan ole mitään lapsille luettavaksi suunniteltua kamaa. Tylsäksi tämä ei käynyt missään vaiheessa ja tämän lukemiseen ei mennytkään minulla kovin pitkään vaikka sivuja on monta sataa. Jään todellakin janoamaan lisää Jimiä ja uusia haasteita. Kaksi takana, viisi edessä."
ARVOSANA: 9


Kateus

Seitsemän kuolemansyntiä. Seitsemän pelastettavaa sielua. Langennut enkeli jolla on kovettunut sydän ja demoni jolla on kaikki menetettävänään, käyvät säälimättömään kamppailuun toisiaan vastaan.

Etsivä Thomas "Veck" DelVecchio Jr sovittaa sarjamurhaajaisänsä syntejä. Koston ja työnsä välissä tasapainotteleva DelVecchio taistelee sisäisten demoniensa kanssa. Häntä valvomaan on määrätty Sophia Reily, jonka ammattilliseen kiinnostukseen sekoittuu henkilökohtaiset intressit. Hyvän ja pahan taistelun kietoutuessa Veckin ja Sophian ympärille vain heidän pelastava langennut enkelinsä on heidän ja ikuisen kadotuksen välissä. 


"Pääsipäs pitkästä aikaa taas tarttumaan Wardin teokseen enkä kyllä pettynyt. Minusta tämä sarja jotenkin paranee mitä pidemmälle tätä lukee ja systeemiin tulee vähän enemmän syvyyttä kuin se, että kuherrellaan joka toisella sivulla. Tottakai sitäkin tapahtuu edelleen, mutta enemmän ehkä tarina sijoituu muuhunkin. Veck oli minusta jotenkin karulla tavalla todella hellyyttävä tapaus, mutta Sophia ei oikeastaan erottunut massasta millään tavalla. Jim kai tässä se pääpelastaja on, mutta enemmän ehkä tässä sai minun huomiotani hänen kaksi enkelikaveriaan, joiden suhdetta kuvataan vähän eri tasolla tässä. Olin aika pettynyt erääseen heihin liittyvään juonikuvioon, mutta toisaalta kirjoissa pitää joskus tapahtua epämukaviakin asioita. Devina on kyllä kuvattu tässä tarinassa niin ärsyttäväksi akaksi ettei mitään rajaa. Mielenkiintoinen hahmo yhtä kaikki. Hänen ja Jimin välinen "sota" on mielenkiintoista luettavaa. Mielenkiinnolla odotan miten juoni etenee ja millainen kuvio on seuraavaksi vastassa meidän enkelillä. Kelpo viihdettä!"
ARVOSANA: 9+ 


Hurma

Seitsemän kuolemansyntiä. Seitsemän pelastettavaa sielua. Langennut enkeli, jolla on kovettunut sydän, ja demoni, jolla on kaikki menetettävänään, käyvät säälimättömään kamppailuun toisiaan vastaan.

Mels Carmichael, caldwelliläislehden toimittaja, kokee elämänsä järkytyksen, kun hän törmää autollaan tuntemattomaan mieheen paikallisen hautausmaan edustalla. Mies menettää muistinsa, ja Mels alkaa tutkia miehen taustaa, vain huomatakseen olevansa pian paitsi historian myös intohimon pauloissa... Ja kun miehen muisti alkaa palautua, ymmärtävät he molemmat olevansa keskellä enkelien ja demonien välistä sotaa.


"Nyt kun alkoi tursuamaan kirjaston kirjoja ovista ja ikkunoista niin piti laittaa Lohikäärmetanssi syrjään ja pienentää pinoa vähän tässä välissä. Hurma on jälleen kerran taattua Wardin laatua. Ei niin loistavaa kuin BDB, mutta jotenkin tuntee olevansa samassa maailmassa ja se on kotoista. Hahmot eivät ole tähän mennessä päässeet niin lähelle sydäntäni kuin kirjailijan toisessa sarjassa, mutta viihdyn kyllä näiden kirjojen seurassa siitäkin huolimatta, että nämä eivät herätä samanlaista innostusta kuin sisarsarjansa. Tässäkin oli mielenkiintoinen kokoonpano uusia hahmoja ja tarina oli mielenkiintoinen mitä nyt jotenkin huvitti parissa kohtaa juonen kulku. Lisäksi en voi käsittää miten joku ihminen voisi rakastua toiseen muutamassa päivässä?! No, ehkä minä välillä ajattelen liikaa. Yleensä heitän näiden hömppäkirjojen kanssa aivot narikkaan ja nautin vaan pöhköstä tarinasta ja niin kävi nytkin muutamia pieniä huvituksia lukuunottamatta. Kirjan lopulla alkoikin taas tapahtua ja mielenkiinnolla jään odottelemaan miten enkeli ja paholainen pääsee "sopuun" keskenään. Ehdottomasti aion lukea seuraavankin osan!"
ARVOSANA: 8


Riivaus

Seitsemän kuolemansyntiä. Seitsemän pelastettavaa sielua. Langennut enkeli, jolla on kovettunut sydän, ja demoni, jolla on kaikki menetettävänään, käyvät säälimättömään kamppailuun toisiaan vastaan.

Cait Douglass on juuri saanut särkyneen sydämensä parannettua, kun hänen tielleen osuu kaksi aistikasta miestä. Nämä miehet repivät Caitia ja tämän sydäntä eri suuntiin, eikä Cait tiedä mihin suuntaan lähtisi – ja minkälaisia kohtalokkaita seuraamuksia hänen valinnallaan saattaa olla.


Langennut enkeli Jim Heron puolestaan valmistautuu sotaan, mutta hän on vaarantaa kaiken tekemällä sopimuksen paholaisen kanssa. Heronin pakkomielle viattomaan, Helvettiin joutuneeseen olentoon on saattaa hänet sivupolulle pyhästä tehtävästään…

"Tässä kirjassahan kuviot alkaa mennä jo mielenkiintoiseen suuntaan kun kuvaan astuu kolmiodraamaa ja joutuu vähän miettimäänkin, että mikäs tässä on jutun juju ennen kuin yllättäviä juttuja paljastuu kirjan loppu puolella. Itseasiassa juonessa tapahtuu useampikin yllättävä ja merkittävä käännös tässä kirjassa, joka oli kyllä jotenkin todella mielenkiintoinen lukukokemus kun mietitään päähenkilöitä, helvetistä palaavaa kaunotarta ja Jimiä, jolla tuntuu olevan pallo ihan kunnolla hukassa sielujen ja oman elämänsä kanssa. Pidin tämän kirjan päähenkilöistä ja niissä oli jokaisessa sitä omaa särmäänsä kun taas Devina ärsytti entistäkin enemmän. Rasittava hahmo. Olen kyllä innokas tietämään mitä jatko tuo tullessaan koska tämä jätti jännittäviä asioita niin paljon auki. Ihan kuin Ward olisi päättänyt pudottaa kerralla kaikenlaista infoa lukijoidensa niskaan ihan kiusallaan. Tämä sarja tuntuu jotenkin paranevan kirja kirjalta ja sanomattakin selvää, että jään odottamaan seuraavaa suomennosta malttamattomana."
ARVOSANA: 9 


Kuolematon 

Langenneet enkelit -sarjan viimeisessä kirjassa syntinen maailma kohtaa pelastuksensa – mutta millaisen pelastuksen? Kyyninen langennut enkeli kohtaa seitsemän kuolemansyntiä ja seitsemän Valittua. Enkelin pitäisi myös pelastaa ihmiskunta, ja tämä onkin hänen suurin haasteensa koskaan... 

"Niin se on tämäkin sarja tullut tiensä päähän. Pidin kyllä kirjoista todella paljon vaikkakin näistä ei tullut samanlaista innostusta ja fiilistä kuin BDB:tä lukiessa. Jim oli päähahmona loistava kuten myös Ad ja Eddie. Pidin näistä kolmesta todella paljon. Tämä viimeinen kirja ei ollut yhtä pitkä kuin aiemmat osat ja tätä lukiessa tuntui, että sivut vaan kuluivat kulumistaan ja ennen kuin tajusinkaan, olin lukenut kirjan loppuun. Pidin tästä osasta paljon ja nimenomaan Sissystä ja Jimistä, ja heidän välisestä kanssakäymisestä. Sissystä kasvoi jotenkin salakavalasti naiivin tytön sijaan nainen joka ei pienestä hätkähdä. Kirjaan oli upotettu pari ylläriä juonen muodossa ja olin entistä tyytyväisempi kirjaan kun sain sen loppuun. Hyviä kirjoja kaikenkaikkiaan ja mielenkiintoinen juoni ollut alusta asti. Varmasti moni joka lukee Wardin muita tuotoksia tykkää myös näistä. Melkein tulee ikävä noita karskeja enkeleitä, mutta ainahan nämä voi lukea uudelleen jos siltä tuntuu!"
ARVOSANA: 8½

4 kommenttia:

 1. Ei. Voi. Olla. Totta!! (Okei, olis pitänyt tulla kommentoimaan aikaisin, mut unohin)
  Olen kuullut tuosta sarjasta, mutta en uskaltanut toivoa sen tulevan Suomeen.... O_o
  Mahtavaa, että tulee lisää J.R.Wardia!

  VastaaPoista
 2. Juuh, minäkin olin innoissani, että näin on! :) Tosin vieläkin olisi sarjoja, joita haluaisin suomennokseen. Toivoa sopii :D

  VastaaPoista
 3. hei, eiks tota 4. Rapture ole viel käännetty suomeks? :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä. Vasta joku aika sitten tuli tuo kolmas osa suomeksi, että seuraava tulee varmaan ensivuoden puolella :)

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)